ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Εφιάλτης η νέα κλίμακα έκτακτης εισφοράς

ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Το ιστορικό φρούριο Παλαμήδι
Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν κατ' ανάγκην την ΕΑΑΣ, αλλά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ τους δημιουργούς του blog.ΕΑΑΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ.

«Εφιάλτης» για τη μεσαία τάξη η νέα εισφορά αλληλεγγύης, αλλά και ελαφρύνσεις για εισοδήματα έως 17.000 ευρώ. Πάνω από τα 220.000 ευρώ ο συντελεστής 10%. Στόχος μόνιμα ετήσια έσοδα 1,3 δισ. ευρώ. Αυξάνεται ο φόρος στα μερίσματα. «Καπέλο» φόρου και στα ενοίκια.

Εως και υπερδιπλάσια εισφορά αλληλεγγύης, η οποία από «έκτακτη» γίνεται «μόνιμη», θα κληθούν να πληρώσουν για το 2016 όσοι έχουν εισοδήματα τα οποία τους συγκαταλέγουν στη μεσαία προς υψηλή εισοδηματική τάξη.

Οι κυβερνητικές προτάσεις δίνουν οριακές μειώσεις στα χαμηλότερα εισοδηματικά κλιμάκια, οι οποίες κυμαίνονται από 9 (για εισόδημα 17.000 ευρώ) έως και 69 ευρώ (για εισόδημα 13.000 ευρώ), αλλά αλλάζουν τα… φώτα σε όσους δηλώνουν εισόδημα 50.000 ευρώ, όπου η εισφορά από 1.000 ευρώ σήμερα κάνει άλμα στα 2.026 ευρώ.

Ο μόνιμος, άλλωστε, λογαριασμός της εισφοράς προκαλεί ίλιγγο με ετήσια έσοδα 1,3 δισ. ευρώ, στα οποία έρχονται να προστεθούν και έξτρα φόρου 600 εκατ. ευρώ από τις αλλαγές στις φοροκλίμακες.

Το σοκ των επερχόμενων αλλαγών δεν σταματά εδώ. Ηδη έγινε γνωστό ότι σχεδιάζεται αύξηση της φορολογίας των μερισμάτων από το 10% στο 15%, ενώ «ψήνονται» αυξήσεις σε ειδικούς φόρους κατανάλωσης με έμφαση σε καύσιμα και Ι.Χ.

Όλα αυτά, για να κλείσει το δημοσιονομικό κενό και να επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2018 όπως απαιτεί το Μνημόνιο του καλοκαιριού στο οποίο έχει εγκλωβιστεί η κυβέρνηση και επιχειρεί να στρογγυλέψει πετώντας τη μπάλα των τεράστιων επιβαρύνσεων στα υψηλότερα εισοδηματικά κλιμάκια.

Η νέα πρόταση........... Διαβάστε περισσότερα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου