ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Η σωστή αντίδραση σε μια έκρηξη βόμβας- Σωτήριες συμβουλές για επιβίωση σε βομβιστική επίθεση

ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Το ιστορικό φρούριο Παλαμήδι
Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν κατ' ανάγκην την ΕΑΑΣ, αλλά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ τους δημιουργούς του blog.ΕΑΑΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Ελπίζοντας να μην μας τύχει........

Το να νομίζεις ότι η Κωνσταντινούπολη είναι μακριά και σε εμάς «δεν γίνονται αυτά» καταρχήν κάνεις ΠΟΛΥ μεγάλο λάθος. Πολύ φοβάμαι μάλιστα ότι τώρα που θα αρχίσουν οι επαναπροωθήσεις – απελάσεις, τα μπαμ κυρίως στην πρωτεύουσα ίσως τελικά δεν θα είναι και τόσο μακριά.
Αν την γλιτώσαμε μέχρι τώρα ευθύνεται όχι και τόσο η αριστερίζουσα τακτική στο μεταναστευτικό, αλλά ο ίδιος ο Έλληνας και η αδιαφορία του. Όσο αυτή η αδιαφορία μικραίνει, τόσο θα αυξάνονται τα κρούσματα επιθέσεων και η έκρηξη βόμβας ίσως να μην είναι πια τόσο μακριά όσο νομίζουμε.
Σε κάθε περίπτωση στην Ελλάδα έχουν γίνει αρκετές βομβιστικές επιθέσεις και είτε από καλό σχεδιασμό, είτε από τύχη τα θύματα δεν ήταν πολίτες (συνήθως αστυνομικοί ήταν), οπότε οφείλουμε να γνωρίζουμε έστω τα βασικά, τα οποία σας παραθέτω προς μελέτη:
1.  Κατά τη διάρκεια της επίθεσης: 
1.1 Πέσε κάτω. Απλό αλλά το σημαντικότερο. Πέσε κάτω και μείνε κάτω για 30 δεύτερα. Αν το ωστικό κύμα δεν σε χτυπήσει στα πρώτα 10 δεύτερα τότε την γλίτωσες. Μένεις άλλα 20 δεύτερα για να σιγουρευτείς ότι δεν είναι κύμα επιθέσεων.
1.2 Το σημαντικότερο :Μείνετε  ήρεμοι. Σε μια επίθεση να ξέρετε ότι είστε ουσιαστικά μόνοι σας. Αν έχετε μαζί σας και άτομο που χρήζει προστασίας (γέρους, παιδιά κλπ), τότε βγάλτε από το κάδρο τον εαυτό σας, εστιάστε το πρόσωπο που σας χρειάζεται και αποφύγετε τον πανικό. Δύσκολο μεν, εφικτό δε.
1.3 Μόλις ακουστεί το μπαμ, τα μάτια.......... Διαβάστε περισσότερα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου