ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2016

Πλωτάρχης του Πολεμικού Ναυτικού έστειλε εξώδικο στον Καμμένο για τη χρήση των Ενόπλων Δυνάμεων στα hotspots.

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πλωτάρχης του Πολεμικού Ναυτικού έστειλε εξώδικο στον Καμμένο για τη χρήση των Ενόπλων Δυνάμεων στα hotspots.
    Εξώδικο στον υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Καμμένοαπέστειλε ο πλωτάρχης ε.α. του Πολεμικού ΝαυτικούΠαναγιώτης Σταμάτης, ώστε να σταματήσει η χρήση τωνΕνόπλων Δυνάμεων στη δημιουργία hot spots, καθώς αυτή δεν συνάδει με τα καθήκοντά τους, αλλά έχει πολιτικοοικονομικούς σκοπούς.
    Οπως αναφέρεται στο εξώδικο, γίνεται «εξουθενωτική χρησιμοποίηση στρατιωτικών σε άσχετα με την αποστολή τους έργα, σε σημείο μάλιστα που συχνά υποκαθιστούν τις πολιτικές υπηρεσίες στην αντιμετώπιση  πολιτικοοικονομικών φαινομένων».
    «Η αποστολή του Στρατού είναι, να εξασφαλίζει την άμυνα της χώρας, να υπερασπίζει την Εθνική ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας», δηλαδή η αποστολή αυτή συνίσταται «στην άμυνα της χώρας απέναντι σε εξωτερικούς κινδύνους και όχι στην ενασχόληση με καθήκοντα αναγόμενα στην εσωτερική πολιτική», προσθέτει.
    Μπορεί οι Ενοπλες Δυνάμεις να είναι παρούσες σε θεομηνίες, αλλά δεν μπορούν να συνδράμουν «σε οικοδομικές εργασίες και καθαρισμούς χώρων υποδοχής προσφύγων που μπορούν εύκολα να πράξουν ιδιωτικές εταιρείες με τα ευρωπαϊκά κονδύλια για το προσφυγικό», σημειώνεται σε άλλο σημείο.
    «Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία έκτακτης κατάστασης, καθώς ο πρώην υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ. της Κυβέρνησής σας,Γιάννης Πανούσης, εδώ και ένα χρόνο, σας είχε επισημάνει πολλάκις στο υπουργικό συμβούλιο, τον κίνδυνο των «ορδών των μεταναστών» που πρόκειται να εισέλθουν στη χώρα και η κυβέρνηση με την αριστερή ιδεοληψία που την διακατέχει δεν έλαβε τα ενδεδειγμένα μέτρα.
    Η στασιμοανικανότητα της πρώτης φοράς κυβέρνησης της αριστεράς που συμμετέχετε και στηρίζεται Εσείς με τους ΑΝΕΛ, να συντονίσει και να προσφέρει λύσεις μέσω των κρατικών δομών και Ευρωπαϊκών κονδυλίων στο προσφυγικό, δεν είναι δικαιολογία για να χρησιμοποιείτε το στρατιωτικό προσωπικό σε εργασίες που δεν εμπίπτουν στα καθήκοντά τους», τονίζεται μεταξύ άλλων.
    Το εξώδικο του κ. Σταμάτη καταλήγει: «Διαμαρτύρομαι για την χρησιμοποίηση του στρατιωτικού προσωπικού και υλικού, για τις εργασίες πέρα των καθηκόντων τους.
    Σας καλώ όπως να διατάξετε αμέσως, την παύση της χρησιμοποίησης του στρατιωτικού προσωπικού και υλικού και την τήρηση της νομιμότητος, ώστε να μην κριθεί απαραίτητος ο τονισμός της απομείωσης της αμυντικής ικανότητας της χώρας με την ενασχόληση των ¨πολεμιστών¨ σε άσχετες με την άμυνα εξουθενωτικές εργασίες, για πολιτικοοικονομικούς σκοπούς.
    Άλλως, σας δηλώνω ότι θα προβώ σε κάθε απαραίτητη κατά  νόμον ενέργεια προς προστασία των εννόμων δικαιωμάτων και συμφερόντων μου που θίγονται από τα ανωτέρω, προς αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που έχω υποστεί, ενώπιον παντός αρμοδίου δικαστηρίου ή αρχής».
    Αξίζει να σημειωθεί πως στο εξώδικο γίνεται αναφορά στα λεγόμενα του υποστράτηγου Κωνσταντίνου Φλώρουυπεύθυνου του ΓΕΕΘΑ για το θέμα του χειρισμού της εμπλοκής των Ενόπλων Δυνάμεων  στα hot spot.
    «Συγκεκριμένα ανέφερε ο κ. Φλώρος ότι θα δημιουργηθούν  4 νέο χώροι hot spot, «στο Κιλκίς και ο ένας σταΓιαννιτσά: Στον παλιό διάδρομο προσγείωσης στη Νέα Καβάλα. Στον παλιό διάδρομο προσγείωσης κοντά στο χωριόΧέρσο. Οι δύο εγκαταστάσεις θα δημιουργηθούν άμεσα με την παραλαβή και τοποθέτηση σκηνών κ.λπ. και θα ακολουθήσουν οι εγκαταστάσεις στα άλλα 3 κέντρα. Στρατόπεδο Φιλιππάκη στα ΓιαννιτσάΣτρατόπεδο Κικκινώρη στοΚεντρικόΣτρατόπεδο Παπαδάκη κοντά στο Δροσάτο».


ΠΗΓΗ : " http://roykoymoykoy.blogspot.gr  " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου