ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή, 17 Απριλίου 2016

Εχασε το ταξίδι της λόγω διαβατηρίου- Αποζημιώθηκε με 1.100 ευρώ

ΜΑΖΕΜΕΝΑ ΑΠΟ ΔΩ ΚΙ ΑΠΟ ΚΕΙ 

Εχασε το ταξίδι της λόγω διαβατηρίου- Αποζημιώθηκε με 1.100 ευρώ
    Με διαμεσολάβηση της Ανεξάρτητης Αρχής «Συνήγορος του Καταναλωτή», καταναλώτρια αποζημιώθηκε από τουριστικό γραφείο με το ποσό των 1.100 ευρώ γιατί έχασε οργανωμένο ταξίδι χωρίς δική της υπαιτιότητα.
    Συγκεκριμένα,  απευθύνθηκε στον Συνήγορο του Καταναλωτή, καταγγέλλοντας ότι, φθάνοντας στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών«Ελ. Βενιζέλος», προκειμένου να λάβει μέρος σε οργανωμένο ταξίδι στη Μαλαισία και τη Σιγκαπούρηδεν της επετράπη η αναχώρηση, επειδή το διαβατήριό της έληγε σε λιγότερο από 6 μήνες, ενώ η ελάχιστη εναπομένουσα χρονική περίοδος έως τη λήξη του διαβατηρίου για τις χώρες αυτές πρέπει να είναι 6 μήνες.
    Η καταναλώτρια κατήγγειλε ότι δεν της ζητήθηκε ποτέ από το τουριστικό πρακτορείο αντίγραφο του διαβατηρίου της, ούτε ο αρμόδιος υπάλληλος της επέστησε ποτέ την προσοχή ότι για τις συγκεκριμένες χώρες που επρόκειτο να επισκεφθεί ισχύουν οι ανωτέρω περιορισμοί ως προς την ισχύ του διαβατηρίου, με αποτέλεσμα να μην της επιτραπεί, τελικά, να ταξιδέψει.
    Ύστερα από τη διαμεσολάβηση της Αρχής, η καταναλώτρια αποδέχθηκε την πρόταση του τουριστικού πρακτορείου να της πιστώσει το ποσό των 1.100 ευρώ προκειμένου να το χρησιμοποιήσει για μελλοντικό της ταξίδι, οποτεδήποτε αυτή το αποφασίσει.

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου