Υγιεινά τρόφιμα αποθήκευσης
Σήμερα υπάρχουν χιλιάδες ιδέες για την αποθήκευση τροφίμων αλλά δυστυχώς πολλές είναι ελλιπείς σε επαρκή διατροφική αξία. Ποιος θέλει απλά να επιβιώσει και να είναι άρρωστος;
Το καλύτερο σχέδιο περιλαμβάνει ένα υψηλής περιεκτικότητας σε βιταμίνες, μεταλλικά, πρωτεΐνες και απαραίτητα λιπαρά στα τρόφιμα που μπορείτε να αποθηκεύσετε για την τέλεια υγεία σας. Το παρακάτω είναι μια λίστα με πράγματα που αποθηκεύω.

Βασική αποθήκευση τροφίμων για ένα άτομο για ένα έτος
300 λίβρες – 136 κιλά
Βιολογικό σιτάρι (σκληρό σιτάρι καμούτ, σπέλτ)
155 λίβρες – 70 κιλά
Ένας συνδυασμός οργανικών σπόρων (καστανό ρύζι, φαγόπυρο, βρώμη, κεχρί, κινόα, κριθάρι, καλαμπόκι, τριτικάλε, καμούτ κλπ.)
50 λίβρες – 23 κιλά
Ωμοί ξηροί καρποί (25 λίβρες= 12 κιλά αμύγδαλα και άλλα τόσα από αυτά που προτιμάτε όπως καρύδια, κάσιους, πεκάν, κουκουνάρια, κλπ.). Μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε τα αμύγδαλα για να φτιάξετε φυτικό γάλα.
20 λίβρες – 9 κιλά
Ωμούς σπόρους (σπόρους λιναριού, ηλίανθου, κολοκύθα, σουσάμι, chia, κλπ.)
75 λίβρες – 34 κιλά
Οργανικά φασόλια (μαύρα, κόκκινα, λευκά, φακές, ρεβίθια, μπιζέλια, κουκιά, κλπ.)
60 λίβρες – 27 κιλά
Βιολογικό μέλι (επίσης να αποθηκεύσετε λίγη μαύρη μελάσα και σιρόπι αγαύης – μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σε ειδικές περιπτώσεις)
20 λίβρες – 9 κιλά
Έλαια (ελαιόλαδο, λάδι καρύδας και σιτέλαιο)
10 λίβρες – 4,5 κιλά
Αλάτι (προτιμάμε το φυσικό θαλασσινό)
60 λίβρες – 27 κιλά
Σπόροι για φύτρα (2 μέρη σιτάρι, 1 μέρος από τα ακόλουθα: τριτικάλε, φακές, φασόλια αντζούκι, μπιζέλια, και αρκετή τριγωνέλλα.)
5 λίβρες – 2 κιλά
Μείγμα σπόρων βλάστησης (μηδική, ραπανάκι και κόκκινο τριφύλλι)
Σπόροι κήπου (μία μεγάλη ποικιλία από παραδοσιακούς σπόρους)
Μπαχαρικά (Θα ήθελα κάποιες διαφορετικές γεύσεις)
Συνταγές για βλάστηση, παξιμάδια, ωμά γεύματα κ.λπ.
Παρατεταμένη αποθήκευση τροφίμων
Φρούτα και λαχανικά (αποξηραμένα από τον κήπο σας), πατάτες, κρεμμύδια, καρότα, μήλα, μπορούν εύκολα να αποθηκεύονται τον χειμώνα σε ένα υπόγειο.
Μπορείτε να διατηρείτε επίσης, εμφιαλωμένα φρούτα και λαχανικά χωρίς ζάχαρη, αλλά επειδή έχω πάει σε μια πιο ακατέργαστη διατροφή τροφίμων, τώρα προτιμώ τα αποξηραμένα τρόφιμα στους 40 βαθμούς Κελσίου, για να διατηρούν τα ζωντανά ένζυμα, τις βιταμίνες και τα μέταλλα τους.
Πηγή: Yvonne L. Salcido, M.H. http://articles.herballegacy.com/healthy-food-storage/
ftiaxno.gr