ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Σαιντανάγια: H λαμπάδα που δεν άναψε είχε ΤΝΤ για την ανατίναξη της μονής

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 

    Μια μέρα νωρίς το πρωί το Μοναστήρι της Σαιντανάγια στηΣυρία επισκέφθηκε ένα άτομο που έφερε και μια λαμπάδα ύψους 1,60 μ και ανέφερε ότι ήταν τάμα του. Στην πόρτα της εκκλησίας τον συνάντησε η μοναχή Μαρίνα Maalouf. Της έδωσε χρήματα να τα βάλει στο ταμείο δωρεών και της είπε να ανάψει τη λαμπάδα μπροστά στην εικόνα της Παναγίας γιατί την έχει κάνει τάμα. Έδειχνε βιαστικός.  …
    Η μοναχή επανειλημμένα επιχείρησε να αναψει τη λαμπάδα αλλά αυτή δεν άναβε. Σε λίγο ακούστηκαν κραυγές έξω από τη μονή. Έσπευσαν οι μοναχές να δουν τη συμβαίνει και διαπίστωσαν ότι ο ιδιόρρυθμος επισκέπτης είχε υποστεί καρδιακή προσβολή και πέθανε κατά την έξοδό του από τη μονή.
    Αμέσως έφτασε κλιμάκιο των συριακών μυστικών υπηρεσιών που διεξήγαγε έρευνα. Στη συνέχεια οι αρχέςανακάλυψαν ότι η λαμπάδα που δεν άναβε περιείχε εκρηκτική ύλη TNT, δυναμίτη και ήταν προορισμένη να ανατινάξει τη Μονή. Το θαύμα συνέβη στις 9 Οκτώβρη 2012 και αναφέρεται σε πολλά αραβικά μέσα όπως το addiyargazire.com .Η  Παναγία δεν επέτρεψε στους « αντάρτες » να ταπεινώσουν την ιστορική της μονή που χτίσθηκε από τον Ιουστινιανό όταν είχε βγει για κυνήγι και είδε ένα θηλυκό ελάφι που το είχε για θήραμα να μεταμορφώνεται σε μια λευκή υπέρλαμπρηΔέσποινα και τον επέπληξε με τα λόγια Ιουστινιανέ γιατί με διώκεις.
    Αναρίθμητα είναι τα θαύματα που πραγματοποιούνται σε αυτόν τον τόπο. Σε ένα σημείο της σκάλας ανεβαίνοντας προς τη μονή εμφανίστηκε η Παναγία και οι προσκυνητές συχνά εναποθέτουν ένα τάμα τους στη θέση αυτή.

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr  " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου