ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 15 Μαΐου 2016

ΙΡΙΑ.Γιορτή Αγκινάρας 2016.Παραβρέθηκαν μέλη Συν.Αποστράτων Σ.Α.Ν.Αργολίδας-VIDEO




Την 14η του Μηνός Μαΐου 2016 πραγματοποιήθηκε στα ΙΡΙΑ Αργολίδας η Ετήσια γιορτή της αγκινάρας.


Φέτος η γιορτή είχε κάτι το διαφορετικό για το χωριό.
΄Εγιναν τα εγκαίνια της ανακαινισμένης πλατείας του χωριού από τον Δήμαρχο Ναυπλιέων κ. ΚΩΣΤΟΥΡΟ Δημήτριο και από τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας ΙΡΙΩΝ κ. ΛΥΚΟΥΡΕΤΖΟ Νικόλαο.
Ο Νέος Τοπικός από την εκλογή του μέχρι σήμερα έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για την ανάπτυξη του χωριού. Σήμερα έγινε η παρουσία της ανακαινισμένης πλατείας με το ωραίο σιντριβάνι, στην πορεία του χρόνου θα υπάρξουν και άλλα έργα τα οποία θα αλλάξουν την όψη ντου χωριού.



Το χωριό και οι επαγγελματίες  σας περιμένουν στην πλατεία και στην παραλία για να σας προσφέρουν ότι το καλύτερο.
  
Αυτό το μικρό χωριό παρέχει μεγάλες ξενοδοχειακές  μονάδες και Ενοικιαζόμενα δωμάτια. 
Φωτογραφίες του χωριού και των  ξενοδοχειακών μονάδων από το internet.

Την όλη εκδήλωση της γιορτής της αγκινάρας παρακάτω από την επαγγελματική σελίδα  
http://www.argolikeseidhseis.gr

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν μέλη Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας «  Ο Πρόεδρος κ. ΜΑΝΤΑΣ Μιχαήλ και η ειδική Γραμματέας κ. ΚΑΡΑΛΗ Θεώνη ).
  

Αργολικές Ειδήσεις

Με επιτυχία η 12η γιορτή αγκινάρας στα Ίρια Αργολίδας (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:01:00 μ.μ. |  |  | 
 Για δωδέκατη χρονιά διοργανώθηκε, από τον Δήμο 

Ναυπλιέων σε συνεργασία με το πολιτιστικό κέντρο 

Ιρίων, η ετήσια γιορτή της αγκινάρας το Σάββατο 14 

Μάιου 2016 στις 8.00 το βράδυ.


Μια γιορτή που αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τον πλούτο των τοπικών προϊόντων και τη φιλόξενη διάθεση που διακρίνει τους κατοίκους των Ιρίων.

Οι γυναίκες της περιοχής έβαλαν τα δυνατά τους και καταφέραν να εντυπωσιάσουν ντόπιους και επισκέπτες δημιουργώντας παραδοσιακές και πρωτότυπες συνταγές με βάση τις αγκινάρες, τις οποίες πρόσφεραν στους συμμετέχοντες στην γιορτή.
Οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν και φέτος στην πλατεία των Ιρίων, εκτός από τις δράσεις προβολής της αγκινάρας, περιλαμβάναν και ένα πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από την χορωδία του επιμορφωτικού συλλόγου Αγίας Τριάδας υπό την διεύθυνση της αρχιμουσικού Θεολένας Πίκη και των χορευτικών συγκροτημάτων του πολιτιστικού κέντρου Ιρίων και του μορφωτικού συλλόγου Νέου Ροεινού. 

Όμως, αυτό που κερδίζει τις εντυπώσεις κάθε χρόνο είναι η ίδια η αγκινάρα και οι πολλές συνταγές από τις νοικοκυρές των Ιρίων που απέσπασαν και φέτος τα εύσημα.


Στην 12η Γιορτή Αγκινάρας έγιναν και τα εγκαίνια της ανακαινισμένης πλατείας του χωριού από τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο και τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Ιρίων.


Τον αγιασμό την τελετή των εγκαινίων έκανε ο εφημέριος των Ιρίων Πρωτοπρεσβύτερος Αναστάσιος Ράπτης.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας, ο Αντιπεριφεριάρχης Αργολίδας Αναστάσιος Χειβιδόπουλος, ενώ οι βουλευτές Γιάννης Ανδριανός και Γιάννης Μανιάτης απέστειλαν επιστολή. Παρευρέθηκαν επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Βασίλης Σιδέρης, οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Μπουζαλάς, Γιώργος Καχριμάνης και Ευάγγελος Ψυχογιός και πολύς κόσμος που δοκίμασε τα γευστικά πιάτα και χόρεψαν μέχρι αργά 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου