ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 2 Μαΐου 2016

7 πράγματα που συμβαίνουν κάθε χρόνο στα πασχαλινά οικογενειακά τραπέζια.

ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ( ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΚΡΑ )

7 πράγματα που συμβαίνουν κάθε χρόνο στα πασχαλινά οικογενειακά τραπέζια.
Τα ζήσατε εχθές, έτσι δεν είναι ???
    Κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, οι γονείς σου κάνουν την πολύ σημαντική ανακοίνωση της εβδομάδας: Σε ποιο συγγενικό σπίτι θα πάτε για φαγητό το βράδυ της Ανάστασης και πού τηνΚυριακή του Πάσχα;
    Κι επειδή το ελληνικό Πάσχα έχει μια ευρεία σημασία, ιδού τα 7 πράγματα που συμβαίνουν σχεδόν πάντα, στα καθιερωμένα και παραδοσιακά ελληνικά τραπέζια:



          1. Με το που καθίσεις, όλοι σου οι συγγενείς σε βομβαρδίζουν με ερωτήσεις τύπου «Πτυχίο πήρες ή όχι ακόμα;», «Μήπως σιγά σιγά πρέπει να παντρευτείς;» και πολλές, πολλές ακόμη, μέχρι να μετανιώσεις που πήγες.
          2. Τουλάχιστον ένα άτομο θα γκρινιάζει για ένα φαγητό που δεν του αρέσει (κλασικό παράδειγμα το αρνί), η μαμά/οικοδέσποινα/γιαγιά θα πει αμέσως τις 32.000 εναλλακτικές συνταγές που έχει ετοιμάσει.
          3. Τουλάχιστον ένα άτομο θα βρίσκεται πάνω από το κινητό του - πιο πιθανό είναι να είναι ένα από τα μικρά σου ξαδελφάκια - και κάποιος θείος θα πει "πωπω, τι κακή κι αυτή η τεχνολογία, είδες πώς έχουν γίνει τα παιδιά".
          4. Η γιαγιά σου θα προσπαθήσει να σου ταΐσει με το ζόρι ένα φαγητό που δε σου αρέσει, γιατί είναι η γιαγιά σου και γιατί «τίποτα δεν τρως, πετσί και κόκκαλο έγινες». Σε περίπτωση που δεν σου το πει, μάλλον πρέπει να ξεκινήσεις δίαιτα.
          5. Τα ματς-μουτς στην αρχή κάθε επίσκεψης, μαζί με τα σχόλια «καλέ πόσο μεγάλωσε αυτό, πώς άλλαξε έτσι, πώς ομόρφυνε».
          6. Το τραπέζι που έχει πάνω αμέτρητη ποσότητα φαγητού, η οποία αρκεί για να χορτάσει όλη η οικογένεια και να έχει φαγητό για τον υπόλοιπο μήνα.
          7. Και, φυσικά, η στιγμή μετά από το φαγοπότι, που όλοι είναι καθισμένοι/ημιλιπόθυμοι στις καρέκλες τους και ξαφνικά νιώθουν ξανά ζωντανοί, όταν σερβίρεται το γλυκόLet the games begin!
Και του χρόνου!
ΚΑΙ ΤΑ … ΠΑΡΕΠΟΜΕΝΑ ΓΕΛΑΔΕΡΑ !

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου