ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Ζητούνται ισοδύναμα για να μην «παγώσουν» τα ειδικά μισθολόγια.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ζητούνται ισοδύναμα για να μην «παγώσουν» τα ειδικά μισθολόγια.
    Υποχώρησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μπροστά στιςέντονες αντιδράσεις των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και του Πάνου Καμμένου στο ζήτημα του παγώματος των ωριμάνσεων των ειδικών μισθολογίων.
    Σε σύσκεψη που συγκάλεσε στο γραφείο του στη Βουλή το βράδυ του Σαββάτου ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τους υπουργούςΕθνικής Άμυνας Πάνο ΚαμμένοΟικονομικών Ευκλείδη ΤσακαλώτοΔικαιοσύνης Νίκο ΠαρασκευόπουλοΕμπορικής Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα καθώς και του αναπληρωτές υπουργούς Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και Δικαιοσύνης Νίκο Παπαγγελόπουλο να καταθέσουν μέχρι και σήμερα το μεσημέρι ισοδύναμα μέτρα αντί του «παγώματος» των ειδικών μισθολογίων.
    Σύμφωνα με υπουργική τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τα τελευταία μέτρα της αξιολόγησης αναστέλλεται από την 1η Ιανουαρίου του 2017 μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2018 κάθε μισθολογική ωρίμανση και μισθολογική προαγωγή των λειτουργών και υπαλλήλων που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια.
    Στην διάταξη αυτή εμπίπτουν οι δικαστικοί λειτουργοί, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, διπλωμάτες, γιατροί του ΕΣΥ, μέλη ΔΕΠ ΑΕΙ κλπ.
    Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση της ρύθμισης οι διατάξεις κρίνονται αναγκαίες για λόγους δημοσιονομικής προσαρμογής και είναι ανάλογες με τη διετή (2016-2017) αναστολή της μισθολογικής ωρίμανσης για τους υπαλλήλους του δημοσίου και ευρύτερου δημόσιου τομέα.


ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr  " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου