ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Moody's: Έρχεται νέα κρίση ρευστότητας στην Ελλάδα

ΠΙΣΤΩΤΙΚΑ ΑΡΝΗΤΙΚΗ Η ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

04/05/2016
Οι καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης του προγράμματος είναι πιστωτικά αρνητική για την Ελλάδα, υποστηρίζει ο οίκος αξιολόγησης Moody's.
Σε έκθεσή τους αναλυτές του οίκο προβλέπουν καθυστερήσεις στη διαπραγμάτευση Αθήνας-θεσμών, για το κλείσιμο της αξιολόγησης, που μπορεί να φτάσουν έως και τον Ιούλιο και κάνουν λόγο για πιθανότητα πρόωρων εκλογών.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, όσο αργεί να επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και θεσμών, αυξάνεται το ρίσκο νέων προβλημάτων ρευστότητας για την οικονομία και καθυστερεί η έναρξη της συζήτησης για το χρέος, πλήττοντας έτσι την εμπιστοσύνη.
Ο οίκος Moody's υπογραμμίζει επίσης πως προκειμένου να ανταπεξέλθει η Ελλάδα στις προγραμματισμένες για το προσεχές διάστημα πληρωμές, η κυβέρνηση εξακολουθεί να αντιμετωπίζει την πρόκληση της συγκέντρωσης φόρων.
Σύμφωνα με τον οίκο η χώρα μας χρειάζεται για πληρωμές ομολόγων απ' το Μάιο ως το Δεκέμβριο συνολικά 7,5 δισ ευρώ. Τα 5 δισ. ευρώ θα πρέπει να δοθούν τον Ιούνιο και τον Ιούλιο και αφορούν κυρίως οφειλές προς το ΔΝΤ και την ΕΚΤ. Η επόμενη δόση του ελληνικού προγράμματος εφόσον ολοκληρωθεί η αξιολόγηση φθάνει τα 5,7 δισ. ευρώ.

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ  " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου