Υπάρχουν κάποια tips για το πως να φορτίζεις σωστά το κινητό σου για να μην καταστραφεί η μπαταρία και για το πως μπορείς να ενισχύσεις την ζωή της. Ας δούμε ποια είναι αυτά:
  1. Χρησιμοποίησε τον φορτιστή που είχε το κινητό σου όταν το αγόρασες. Άλλοι φορτιστές μπορεί να το φορτίζουν πιο αργά ή και καθόλου ή και να καταστρέψουν την συσκευή και την μπαταρία σας.
  2. Υπάρχει η φήμη ότι όταν αγοράζετε ένα κινητό πρέπει να το φορτίζετε τέρμα και μετά να αφήσετε να αδειάσει εντελώς η μπαταρία. Αυτό δεν ισχύει! Δεν χρειάζεται να διδάξετε στο κινητό σας την χωρητικότητα της μπαταρίας με το να την πάτε από το γεμάτο στο εντελώς άδειο.
  3. Πρέπει να κρατάτε το κινητό σας δροσερό.Η ζέστη είναι εχθρός της μπαταρίας. Την αδειάζει πιο γρήγορα και είναι καταστροφική για την διάρκεια της ζωής της.
  4. Προσπάθησε να κρατάς την μπαταρία μισογεμάτη.Με το να την κρατάς πάνω από το 50% ενισχύεις την διάρκεια της ζωής της.
  5. Είναι πολύ καλύτερο να κάνετε μικρές φορτίσεις κατά την διάρκεια της ημέρας παρά να περιμένετε να αδειάσει και να την φορτίσετε μια και καλή μέχρι τέρμα.
  6. Αν για κάποιο διάστημα πρέπει να αφήσετε το κινητό σας χωρίς να το χρησιμοποιήσετεείναι καλύτερο να το αφήσετε με την μπαταρία μισογεμάτη.
 Πηγή: secnews.gr