ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Με το... σταγονόμετρο τα φάρμακα από τον Σεπτέμβριο.

ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Με το... σταγονόμετρο τα φάρμακα από τον Σεπτέμβριο.
Αν και πολύ ‘’τσικιρικιτζίδικο’’, ‘’μισκίνικο’’ και ‘’ματζίρικο’’, μαθηματικά ‘’βγαίνει’’. ΄
Φυσικά, θα ζητήσουν πίσω τα χαπάκια, ή θα κάνουν μητρώο πουθα λένε στον ‘’Α’’ ασθενή, να πάει στον ‘’Β’’ ασθενή για να πάρει 6 χαπάκια που περισσεύουν.
Αυτό που δεν υπολόγισαν, όμως, είναι το πολύ συνηθισμένο, να έχει το κουτί 30 χάπια και ο μήνας να έχει 31 μέρες. Δηλαδήχρειάζονται 7 Χ 1 – 2 = 5 χάπια παραπάνω τον χρόνο ! Εάν θέλουν να είναι σωστοί, πρέπει να το υπολογίσουν. Επειδή όμως είναι ‘’Πολάκηδες’’, δεν ξέρουν από αυτά.
Τι να πούμε… αποδεικνύουν καθημερινά ότι το δημοφιλέστερο κυβερνητικό σπόρ είναι πλέον η πεοκρουσία, και κάποιοι αγωνίζονται για το Χρυσό Μετάλιο !
http://www.seleo.gr
    «Κόφτης» μπαίνει και στις συνταγές των φαρμάκων καθώς ο ΕΟΠΥΥ σχεδιάζει νέο, αυστηρότερο πλαίσιο για τη χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους του Οργανισμού που θα δίνει τα φάρμακα στους ασθενείς με το... σταγονόμετρο. 
    Συγκεκριμένα, το νέο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, που βρίσκεται στην τελική φάση υλοποίησής του, προβλέπει την πλήρη καταγραφή του αριθμού των χαπιών που έχουν χορηγηθεί σε κάθε ασθενή. Σε περίπτωση, λοιπόν, που ο ασφαλισμένος χρειαστεί εκ νέου συνταγογράφηση, το σύστημα θα δείχνει αν φτάνουν τα χάπια από την προηγούμενη συνταγή ή αν χρειάζεται και πόσα παραπάνω για να ολοκληρώσει τη θεραπεία του. 
    Για παράδειγμα όπως αναφέρει το protothema.gr, ο συμβεβλημένος γιατρός χορηγεί στον ασφαλισμένο συνταγή στην οποία αναφέρεται ότι πρέπει να λάβει τρία χάπια για επτά ημέρες -σύνολο 21 χάπια. Ο ασθενής παίρνει δύο κουτιά του φαρμάκου, σύνολο δηλαδή 30 χάπια. Στην περίπτωση που ο ασθενής χρειαστεί εκ νέου την ίδια θεραπεία δηλαδή άλλα 21 χάπια θα μπορεί να πάρει από το φαρμακείο μόνο ένα κουτί με 15 χάπια, ακόμη κι αν η συνταγή αναγράφει δύο κουτιά. Το σύστημα του ΕΟΠΥΥ θα έχει καταγράψει το «υπόλοιπο» των εννέα χαπιών που προέκυψε από την προηγούμενη θεραπεία και σε αυτό το υπόλοιπο θα προστίθενται τα 15 χάπια από το νέο κουτί. 
    Όπως ανέφερε στο Έθνος» ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥΣωτήρης Μπερσίμης, το σύστημα βρίσκεται στην τελική φάση της υλοποίησής του και εκτιμάται ότι θα ισχύσει από τον Σεπτέμβριο

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου