ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Πράγματα που δεν σου έχουν πει για το e-banking.


Πράγματα που δεν σου έχουν πει για το e-banking.
    Είστε κι εσείς από τους... "παραδοσιακούς" που λατρεύουν να περνούν την ώρα τους παίζοντας "κάντι-κρας" στην ουρά για το ταμείο της τράπεζας, το ταχυδρομείο ή οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία; Ή μήπως λατρεύετε τη διαδικασία να... κατασκοπεύετε τον σπιτονοικοκύρη, μπας και τον πετύχετε ώστε να του δώσετε το ενοίκιο; Είναι ώρα να μάθετε τι σημαίνει πραγματικά e-bankingκαι πως αυτό θα σας λύσει τα χέρια, θα αυξήσει τον ελεύθερο χρόνο σας και θα... συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος.
    Με το e-banking γλιτώνεις χρόνο...
    Ας κάνουμε δύο υποθετικά σενάρια και ας αφήσουμε όποιον τα διαβάσει να επιλέξει ποιο από τα δύο θα προτιμούσε:
ΣΕΝΑΡΙΟ ΠΡΩΤΟ:
Ένα αγχωτικό πρωινό. Έρχεται πρώτη του μήνα και πρέπει να πληρώσετε λογαριασμούς, ενοίκιο και άλλες υποχρεώσεις. Ξυπνάτε τρεις ώρες νωρίτερα, τρέχετε στην τράπεζα να πάρετε αριθμό προτεραιότητας, ενώ στο μεταξύ γυρίζετε από κατάστημα κινητής τηλεφωνίας, σε ταχυδρομείο και άλλες υπηρεσίες προκειμένου να πληρώσετε τους λογαριασμούς. Αν μάλιστα κάποιος από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ ή του νερού έχει λήξει, θα πρέπει να εντοπίσετε το κέντρο της ΔΕΚΟ στην περιοχή σας και να πάτε να στηθείτε εκεί στην ουρά για να πληρώσετε. Α, να μην ξεχάσετε να βγάλετε πρώτα χρήματα από το ATM, για να μπορέσετε να πληρώσετε κάθε λογαριασμό.
ΣΕΝΑΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟ:
Επιστρέφετε από τη δουλειά, μπαίνετε στον υπολογιστή και κάνετε χρήση του e-banking. Επιλέγετε μεταξύ 400 διαφορετικών πληρωμών και κάνετε απευθείας πληρωμή του αντίστοιχου ποσού από το λογαριασμό της τράπεζάς σας. Και φυσικά αποθηκεύετε και το αντίγραφο της συναλλαγής σας, στο αρχείο σας. Γνωρίζετε άμεσα πόσα χρήματα έχουν μεταφερθεί σε ποιον και τι ποσό μένει ως υπόλοιπο στο λογαριασμό και σε λιγότερο από 10' λεπτά έχετε πληρώσει όλες σας τις υποχρεώσεις από την άνεση του υπολογιστή σας.
    Το e-banking   για παράδειγμα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες για πληρωμές σε περισσότερους από 400 φορείς στα παρακάτω:
Κάρτες και δάνεια τραπεζών  
Δημόσιο, όπως Βεβαιωμένες Οφειλές ακόμα και τις ρυθμισμένες
ΔΕΥΑ και ΔΕΚΟ
Εταιρίες τηλεφωνίας
Ασφαλιστικές και λοιπές εταιρίες
Φιλανθρωπικές οργανώσεις και σωματεία
Εκτελείς τις συναλλαγές σου και αφού κλείσουν οι τράπεζες
    Πέραν όμως των λογαριασμών, υπάρχουν και πολλές άλλες συναλλαγές με άλλους ιδιώτες που απαιτούν την άμεση πληρωμή υποχρεώσεων. Την πιο κλασική περίπτωση για κάτι τέτοιο, αποτελεί το ενοίκιο, το οποίο μπορεί κανείς να καταβάλει μέσω e-banking εύκολα και απλά. Αφήστε που στην περίπτωση αυτή, κάθε σας πληρωμή συνοδεύεται από το απαραίτητο αποδεικτικό με το οποίο μπορείτε να αποφύγετε παρατράγουδα στη σχέση σας με τον ιδιοκτήτη, σε ότι αφορά την καταβολή του ενοικίου.
    Τα οφέλη όμως της μεταφοράς πληρωμών σε άλλο λογαριασμό   ή άλλες τράπεζες εντός και εκτός Ελλάδας δεν σταματούν εδώ. Μπορείτε να προγραμματίσετε την πληρωμή των υποχρεώσεών σας, ώστε να ενεργοποιηθεί την ημέρα και την ώρα που το επιθυμείτε. Επιπλέον, η πληρωμή μέσω e-banking, με άμεση πραγματοποίηση της μεταφοράς μπορεί να πιστώσει τα χρήματα στο λογαριασμό του παραλήπτη ακόμη και μετά το πέρας του ωραρίου εξυπηρέτησης πελατών τραπεζών από το κατάστημα. Η τράπεζα παρέχει ακόμα τη δυνατότητα αποστολής άμεσου εμβάσματος, της αποστολής δηλαδή χρημάτων σε άλλη τράπεζα στην Ελλάδα μέσα σε 15 λεπτά!
Σου λύνει τα χέρια, εκεί που οι κάρτες δεν μπορούν
    Πόσες φορές σας έχει τύχει να έχετε βρει τον "ιδανικό προορισμό" για τις καλοκαιρινές σας διακοπές ή ένα προϊόν σε ιδιαίτερα χαμηλή τιμή, αλλά όταν επιχειρείτε να κάνετε την αγορά ή την κράτηση η κάρτα δεν γίνεται δεκτή; Στις περισσότερες από τις παραπάνω περιπτώσεις, τα καταστήματα ή οι τουριστικοί προορισμοί διαθέτουν λογαριασμούς στους οποίους μπορεί ο πελάτης να καταθέσει χρήματα ώστε να αποκτήσει ή να κρατήσει την παροχή. No sweat, δηλαδή που λένε, καθώς αυτό μπορεί να γίνει σε χρόνο μηδέν από τον υπολογιστή ή το κινητό σας.
Βάζεις σε τάξη τα οικονομικά σου...
    Αντί να ψάχνετε τα χαρτάκια του ATM, στα οποία αναγράφετε το υπόλοιπο του λογαριασμού σας, μπορείτε να μπείτε στον υπολογιστή σας και να δείτε επακριβώς τα χρήματα που υπάρχουν σε αυτόν, καθώς και το ιστορικό κινήσεων για αν "κρατάτε" τον έλεγχο των οικονομικών σας. Μην ξεχνάτε πως, στο λογαριασμό e-banking έχετε τη δυνατότητα να αυτοματοποιήσετε μελλοντικές συναλλαγές, τα πάγια έξοδα που λέμε, ώστε να είστε σίγουροι πως αποπληρώνονται με ασφάλεια και πάντα στην ώρα τους.
    Η επιλογή αυτή του e-banking όμως έχει και ένα άλλο, οικολογικό πλεονέκτημα. Στην τράπεζα μπορείτε να αντικαταστήσετε τα έντυπα αντίγραφα λογαριασμών με ηλεκτρονικά. Με αυτό τον τρόπο, μειώνετε το περιβαλλοντικό σας αποτύπωμα και προστατεύετε τα προσωπικά σας δεδομένα από τα αδιάκριτα μάτια.
    Τέλος, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τα   Alerts, με τα οποία μπορείτε να ενημερωθείτε σε πραγματικό χρόνο για τις κινήσεις καρτών και λογαριασμών σας με e-mail και SMS, με αποτέλεσμα να νιώθετε ασφαλείς για τις συναλλαγές σας και κυρίως να έχετε τον έλεγχο.
Κάνετε τις συναλλαγές σας, με ασφάλεια
    Το μόνο "μούδιασμα" των Ελλήνων χρηστών του διαδικτύου υπήρξε τα περασμένα χρόνια η ασφάλεια. Πώς η διαχείριση του τραπεζικού λογαριασμού μέσω ενός υπολογιστή μπορεί να είναι ασφαλής; Το e-banking διαθέτει μια σειρά από δικλείδες για να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την ασφάλεια που παρέχει.
    Έτσι, για παράδειγμα πριν την ολοκλήρωση κάθε συναλλαγής που περιλαμβάνει μεταφορά προς λογαριασμό τρίτου, ο χρήστης μπορεί να λαμβάνει στο κινητό ή μέσω ειδικού και μοναδικού μηχανήματος τυχαίας παραγωγής κωδικών, έναν μοναδικό, επιπρόσθετο  κωδικό  που «ξεκλειδώνει» και ολοκληρώνει τη συναλλαγή.
    Η τράπεζα φροντίζει να αισθάνεστε ακόμη πιο ασφαλείς χρησιμοποιώντας το e-banking, με τις υπηρεσίες πρόσθετου κωδικού ασφαλείας αλλά και μέσω της άμεσης ενημέρωσης του χρήστη με email ή sms για συγκεκριμένες συναλλαγές ηλεκτρονικής τραπεζικής.

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr  " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου