ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

Στίβος: Έναρξη με τέσσερις Έλληνες πρωταθλητές

Στίβος: Έναρξη με τέσσερις Έλληνες πρωταθλητές


0
Στο βασιλιά των Ολυμπιακών Αγώνων, το στίβο, στρέφουν από την Παρασκευή (12/8) την προσοχή τους οι φίλοι του αθλητισμού. Οι παγκόσμιοι σταρ του κλασικού αθλητισμού δίνουν ραντεβού στο Ολυμπιακό στάδιο του Ρίο εκεί όπου αναμένεται να γίνουν εξαιρετικές επιδόσεις και μοναδικές μάχες. 

Στη πρώτη ημέρα των αγώνων ξεκινούν την προσπάθεια τους τέσσερις πρωταθλητές και πρωταθλήτριες μας με δύο από αυτούς να μετέχουν στους απευθείας τελικούς των αγωνισμάτων τους. 

Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ θα πάρει μέρος στον τελικό των 20χλμ βάδην με στόχο μια θέση καλύτερη από την 15η του 2012. Ο έμπειρος βαδιστής έχει διανύσει φέτος την απόσταση σε 1 ώρα 21.33 και έχει δείξει πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Παρόλα αυτά το επίπεδο του αγώνα, στον οποίο μετέχουν 74 βαδιστές, είναι πολύ υψηλό και ο αθλητής μας απαιτείται να βρεθεί σε καλή μέρα, ώστε να μπορέσει να πετύχει το στόχο του. Ο καιρός και η διαδρομή αναμένεται να παίξουν ρόλο στη διαμόρφωση του αποτελέσματος. 

Την πρώτη της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες θα γευτεί η Αλεξία Παππά, που από φέτος αγωνίζεται με τα ελληνικά χρόνια. Η ελληνοαμερικανίδα θα τρέξει στον τελικό των 10.000 μ. μαζί με 36 ακόμη αθλήτριες. Στόχος της να βελτιώσει το 31.46.85, που αποτελεί από φέτος το ατομικό της ρεκόρ.

Πρώτη από όλους ρίχνεται στη μάχη της διάκρισης η Σοφία Υφαντίδου. Η πρωταθλήτρια των συνθέτων, προέρχεται από την πολύ καλή εμφάνιση του Άμστερνταμ εκεί όπου κατέκτησε την 8η θέση με φετινό ρεκόρ. 

Στόχος της στο Ρίο να παρουσιαστεί ακόμη πιο δυνατή και να κυνηγήσει ακόμη και το ατομικό της ρεκόρ. Την διήμερη μάχη του επτάθλου θα ξεκινήσουν 35 αθλήτριες, ανάμεσα σε αυτές η ολυμπιονίκης του 2012 Τζέσικα Ενις και η νικήτρια στο τελευταίο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, Μπρίαν Ίτον. 

Το νεαρότερο μέλος της ελληνικής ομάδας, ο Μίλτος Τεντόγλου αγωνίζεται τα ξημερώματα του Σαββάτου στον προκριματικό του μήκους. Ο 18χρονος θα πάρει μέρος στο α προκριματικό γκρουπ του μήκους εκεί όπου θα αγωνισθούν συνολικά 16 άλτες. 

Για τον αθλητή του Βαγγέλη Παπανίκου, η συμμετοχή και μόνο στο κορυφαίο γεγονός αποτελεί μεγάλη επιτυχία. Ο Τεντόγλου, ο οποίος πέτυχε τον βασικό στόχο τς χρονιάς, που ήταν η κατάκτηση μεταλλίου στους έφηβους έχει ρεκόρ 8,19 μ. και το όριο για τον τελικό είναι 8,15 μέτρα.
Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2016, 21:24

ΠΗΓΗ : "    http://www.zougla.gr  " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου