Δεν αποκλείεται, θεωρούν πηγές της ΕΛ.ΑΣ., να έχουν έρθει σε επαφή με παράνομους μετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα εδώ και χρόνια και να “οργανώνονται”. Η λέξη αυτή μπορεί να σημαίνει πολλά. Ίσως οργανώνονται για να επιβιώσουν, ίσως να φύγουν από τη χώρα, ίσως όμως και να συγκροτούν ένα ισλαμιστικό πυρήνα στην καρδιά της Αθήνας.
Είναι πιθανό λοιπόν ισλαμιστές που έχουν διασυνδέσεις με περίεργες οργανώσεις να αλωνίζουν στην Ελλάδα μετά από μία σύντομη παραμονή τους στα hot spot της Αττικής. Πρόκειται, όπως λένε οι πληροφορίες, κυρίως για Αφγανούς και Πακιστανούς και πολλοί λίγους Σύρους.
Σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες, από τα Hot Spot του Ελληνικού και του Σχιστού, όπου το τελευταίο χρόνο φιλοξενούνται περίπου 3.000 άνθρωποι, όλοι καταμετρημένοι και καταγεγραμμένοι, έχουν υπάρξει απουσίες και μάλιστα πολλές.
Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουν λάβει οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ, σταδιακά και χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, έφυγαν από τα δυο hot spot περίπου 1.000 άνθρωποι ανάμεσα τους και οικογένειες με άγνωστο μάλιστα προορισμό.
Αμέσως μόλις ενημερώθηκαν οι ειδικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ για αυτές τις “απουσίες”, πραγματοποίησαν έρευνες, αρχικά σε καταλήψεις στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και στην περιοχή των Εξαρχείων, προκειμένου να δουν εάν οι άνθρωποι αυτοί, που στην πλειοψηφία τους είναι Αφγανοί και Πακιστανοί, βρήκαν καταφύγιο σε αυτά τα σημεία.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί που πραγματοποίησαν τις διακριτικές έρευνες σε αυτές τις περιοχές δεν διαπίστωσαν μεταβολή στο αριθμό των προσφύγων και των αλλοδαπών που φιλοξενούνταν εκεί.
Έπειτα από αυτή την διαπίστωση, που αν μη τι άλλο σκόρπισε ανησυχία στην ΕΛ.ΑΣ και στους αρμόδιους φορείς, οι έρευνες των ειδικών υπηρεσιών επεκτάθηκαν και σε περιοχές, όπου παρατηρείται συγκέντρωση αλλοδαπών και προσφύγων. Και εκεί δεν διαπιστώθηκε μεταβολή του πληθυσμού, από έλευση νέων μεταναστών.
Κατά συνέπεια το ερώτημα παραμένει αναπάντητο, το πού τελικά έχουν πάει οι περίπου 1.000 μετανάστες και πρόσφυγες που έφυγαν απροειδοποίητα από τα Hot Spots του Ελληνικού και του Σχιστού.
Στην πλειοψηφία τους οι μετανάστες που έφυγαν είναι Αφγανοί και Πακιστανοί, ενώ ανάμεσα τους είναι και μερικές οικογένειες προσφύγων από την Συρία.
Ωστόσο ο προβληματισμός των Αστυνομικών των ειδικών υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ που ασχολήθηκαν με το θέμα, είναι αρχικά το πού έχουν βρει κατάλυμμα οι άνθρωποι αυτοί, και κυρίως το γεγονός με ποιο τρόπο θα εξασφαλίσουν τα προς το ζην. Έχουν βρει εργασία ή στέγη που θα τους εξασφαλίζει τα καθημερινά, ή θα προβούν σε παραβατικές ενέργειες προκειμένου να εξασφαλίζουν στέγη και τροφή, είναι το ερώτημα που βασανίζει τους Αξιωματικούς.