ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΕΝΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ

πηγη : Votegreece.gr

 
64
 
0

όνειρα
Τα όνειρα είναι ένα πεδίο γεμάτο μυστήριο. Και παρόλο που δειλά- δειλά οι ερευνητές ανακαλύπτουν ορισμένες πτυχές τους, είναι πολλά ακόμα όσα δεν γνωρίζουμε γι’ αυτά.
Προσπαθώντας να ανακαλύψουν και να κατανοήσουν τις διάφορες παραμέτρους των ονείρων, οι ερευνητές έχουν καταφέρει να καταλήξουν σε ορισμένα στοιχεία. Κάποιες φορές πρόκειται για επιστημονικά τεκμηριωμένα συμπεράσματα και άλλες για απλές εικασίες των ειδικών. Κι ενώ κάποια πράγματα τα έχουμε πλέον εμπεδώσει, κάποια άλλα δεν τα έχουμε καν ακουστά.

Η όσφρηση επηρεάζει τα όνειρα
Ονειρευόμαστε καλύτερα, αν την ώρα που κοιμόμαστε μυρίζουμε κάτι ωραίο. Επιστημονική μελέτη, από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Mannheim, στη Γερμανία, έδειξε ότι οι άνθρωποι που βρίσκονταν σε ένα δωμάτιο με άρωμα τριαντάφυλλου είχαν πιο καλά όνειρα. Αντίθετα, όσοι βρίσκονταν σε ένα δωμάτιο που μύριζε χαλασμένο αυγό είπαν ότι είχαν πιο άσχημα όνειρα. Οι ερευνητές εικάζουν ότι πρόκειται για μια σύνδεση μεταξύ της αίσθησης της όσφρησης και των τμημάτων του εγκεφάλου που σχετίζονται με τα όνειρα.
Οι γυναίκες έχουν περισσότερους εφιάλτες (;)
Σε μελέτες ύπνου, οι γυναίκες τείνουν να αναφέρουν ότι έχουν πιο τρομακτικά όνειρα από ό,τι οι άνδρες. Ωστόσο, δεν είναι σαφές αν οι γυναίκες είναι απλά καλύτερες στο να θυμούνται τα όνειρά τους από τους άνδρες ή αν έχουν περισσότερους εφιάλτες στην πραγματικότητα.
Όνειρα βλέπουν όλοι
Ορισμένοι άνθρωποι ισχυρίζονται ότι δεν ονειρεύονται ποτέ. Όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Ο καθένας ονειρεύεται, απλά κάποιοι δεν θυμούνται τα όνειρά τους. Τα όνειρα ξεθωριάζουν, κυρίως, το πρωί, έτσι είναι αρκετά συχνό κάποιοι να μην θυμούνται τα δικά τους. Αν είστε ένας από αυτούς προσπαθήστε μόλις ξυπνήσετε να καταγράψετε σε ένα χαρτί το όνειρό σας. Αν δεν θυμηθείτε τίποτα εκείνη τη στιγμή, δεν θα το θυμηθείτε ποτέ.
Μπορεί ένας τυφλός να έχει οπτικά όνειρα;
Οι άνθρωποι που δεν έχουν όραση από τη γέννησή τους δεν έχουν οπτικά όνειρα, δείχνουν οι μελέτες. Οι άνθρωποι που χάνουν την όρασή τους στην πρώιμη παιδική ηλικία είναι, επίσης, απίθανο να έχουν πολλές οπτικές εικόνες στα όνειρά τους. Αλλά εκείνοι που χάνουν την όρασή τους στη μετέπειτα παιδική ηλικία ή ως ενήλικες, ονειρεύονται κανονικά.
Τα όνειρα… λύνουν προβλήματα
Σας έχει τύχει να βρείτε τη λύση στο πρόβλημά σας ενώ ονειρεύεστε; Παρόλο που ορισμένοι ερευνητές πιστεύουν ότι τα όνειρα είναι απλώς ένα τέχνασμα του ύπνου, άλλοι θεωρούν ότι μπορούν να βοηθήσουν στην αποθήκευση των αναμνήσεων, την επίλυση προβλημάτων και τη διαχείριση των συναισθημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου