ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ: ΧΩΡΙΣ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ

ΣΕ ΡΟΛΟ ΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ

18/10/2016
Η υλοποίηση μέτρων για το χρέος είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να ανακτήσει η ελληνική οικονομία εμπιστοσύνη, σταθερότητα και πρόσβαση στις αγορές, τόνισε ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί.


Στην επίσημη απάντησή του στην επιστολή των 38 ευρωβουλευτών της Προοδευτικής Συμμαχίας στο Ευρωκοινοβούλιο, από 3 πολιτικές ομάδες, αναφορικά με την ανάγκη ελάφρυνσης του Ελληνικού χρέους και την στροφή της Ελλάδας σε αναπτυξιακή τροχιά ο κ. Μοσκοβισί ανέφερε πως «δεσμεύεται προσωπικά να στηρίξει την Ελλάδα και τον λαό της, που έχει υποφέρει τόσο πολύ εξαιτίας της κρίσης».
Ωστόσο σημείωσε πως «πρώτα από όλα η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει να τηρεί τη δέσμευσή της για μεταρρυθμίσεις, ανταποκρινόμενη στην οικονομική στήριξη που έλαβε από τα κράτη μέλη της ζώνης του ευρώ».
Ο κ. Μοσκοβισί, επιβεβαίωσε ότι το Eurogroup συμφώνησε τον περασμένο Μάιο να προχωρήσει στην υλοποίηση σειράς βραχυπρόθεσμων, μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων μέτρων ενώ υπενθυμίζει ότι τον τελικό λόγο όσον αφορά τα βήματα που θα ακολουθηθούν για την ελάφρυνση του δημόσιου χρέους, τον έχουν τα κράτη-μέλη τα οποία οφείλουν να αναλάβουν την απόλυτη ευθύνη σε σχέση πάντα και με την πολιτική συμφωνία.

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ    " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου