ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

Την Περιφερειακή Συνδιάσκεψη Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας στο ΑΓΡΙΝΙΟ αντιπροσώπευσε από το Νομό Αργολίδας ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. ΜΑΝΤΑΣ Μιχαήλ και ο Αντιπρόσωπος της Π.Ο.Α.Σ.Α.   κ. ΠΑΠΠΑΣ Γρηγόριος. 


Την 22-10-2016 πραγματοποιήθηκε στο ΑΓΡΙΝΙΟ Αιτωλοακαρνανίας Περιφερειακή Συνδιάσκεψη Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας.





Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Οκτωβρίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου, η ημερίδα-περιφερειακή Συνδιάσκεψη που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Αγρινίου. Συμμετείχαν 20 Σύνδεσμοι και ενώσεις Αποστράτων από την Ήπειρο, Μακεδονία, Θεσσαλία, Πελοπόννησο και Στερεά Ελλάδα, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απεύθυναν ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γεώργιος Παπαναστασίου, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και Βουλευτής Αιτωλ/νίας κ. Γεώργιος Βαρεμένος, ο Δ/ντής της Δ/νσης Αστυνομίας Ακαρνανίας Αστυν. Δ/ντής κ. Δημήτριος Παπαευθυμίου και ο Α’ Αντιπρόεδρος της Π.Ο.Α.Σ.Α. Αντ/γος ε.α. κ. Γρηγόριος Αναγνώστου.

Σε όλα τα VIDEO πατήστε επάνω στο όνομα όπου βγαίνει ο Σύνδεσμος και στην συνέχεια πατήστε και πάλι για να τα  ακούσετε. 


         
              









 ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Α΄Αντιπρόεδρος Π.Ο.Α.Σ.Α




Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μίλησε ο Αναπλ. Καθηγητής Γεωπολιτικής στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και Πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Κων/νος Γρίβας με θέμα «Ο εθνικός ρόλος της Αστυνομίας στο νέο γεωπολιτικό περιβάλλον».




VIDEO.  Το πρώτο μέρος της ομιλίας 







Τιμήθηκαν με αναμνηστικές πλακέτες για το ήθος και την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο δύο μέλη που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια διατεταγμένης Υπηρεσίας και υπέστησαν μόνιμες και βαριές βλάβες στην υγεία τους.




ΒΡΑΒΕΥΣΗ  Τραυματισθέντα (Πρώτος )



ΒΡΑΒΕΥΣΗ Τραυματισθέντα ( Δεύτερος )
Επισκόπηση προχείρου
Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας ΑΓΡΙΝΙΟΥ τίμησε τον Αστυνομικό Διευθυντή για το ήθος του και το έργο του στο Νομό.



Αναλύθηκαν όλα τα θεσμικά, οικονομικά, ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά, εργασιακά ζητήματα κυρίως υπό το φως των νέων δεδομένων που δημιουργεί ο Ν.4387/16. Επίσης αναλύθηκαν οργανωτικά ζητήματα, ζητήματα νομικής διεκδίκησης στη βάση των αντισυνταγματικών Νόμων σύμφωνα με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.







Κατατέθηκαν πολλές και ενδιαφέρουσες προτάσεις και εκφράστηκε η κοινή πεποίθηση όλων ότι επιβάλλεται να γίνει η επανασύνδεση των συντάξεων των αποστράτων με τις αποδοχές των εν ενεργεία στελεχών, η πλήρης εφαρμογή των αποφάσεων του Σ.τ.Ε. και η επαναφορά του επαγγελματικού ταμείου (ΤΕΑΠΑΣΑ).
ΠΗΓΗ των Αναγραφομένων από τις επαγγελματικές τοπικές Ιστοσελίδες ΑΓΡΙΝΙΟΥ και με προσωπικές φωτογραφίες δημιουργήθηκε η ανάρτηση.
Από προσωπικά στοιχεία σχετικά με την Περιφερειακή Συνδιάσκεψη των μελών του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ Προέδρου κ. ΜΑΝΤΑ Μιχαήλ και του Αντιπροσώπου Π.Ο.Α.Σ.Α του Νομού Αργολίδας κ. ΠΑΠΠΑ Γρηγορίου. ( Φωτογραφίες - VIDEO )
Αρχίζοντας με τα θέματα της  Περιφερειακής Συνδιάσκεψης μίλησε ο κ. ΣΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ Ιωάννης Γ΄ Αντιπρόεδρος  του Δ-κού Συμβουλίου της Π.Ο.Α.Σ.Α και μέλος επί 12 χρόνια, από  την ΄Ενωση Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Κορινθίας. Είναι πρωτεργάτης της ιδέας για την αλλαγή του ονόματος της σημερινής Π.Ο.Α.Σ.Α. από πρώην Π.Ο.Α.Α.Σ.Α. Είπε ότι είναι η τελευταία τριετία που βρίσκεται στο Δ-κό Συμβούλιο. Τόνισε δε να γίνονται οι κατάλληλες ενέργειες ώστε όλοι οι συνάδελφοι που αποστρατεύονται να γράφονται στους κατά τόπους Συνδέσμους και Ενώσεις των Αποστράτων. Επίσης έδωσε ιδιαίτερη σημασία όπου οι συνάδελφοι να κάνουν ΑΓΩΓΕΣ καθότι τίποτα δεν κερδίζεται έτσι και προσωπικά αυτές τις ημέρες έλαβε ένα σεβαστό χρηματικό ποσό των 3.600 € τοκιζόμενο.

Η Π.Ο.Α.Σ.Α. στο Συνέδριο στη Στενή 

Ευβοίας για την 12 ετή προσφορά του τον 

τίμησε κάνοντας ΕΠΙΤΙΜΟ μέλος.
Στην συνέχεια πήρε τον λόγο και έκανε χαιρετισμό ο κ. ΧΑΤΖΑΡΑΣ Νικόλαος


 μέλος του Δ-κού Συμβουλίου Γλυφάδας ο οποίος και αυτός ευρίσκεται για τελευταία φορά.
Ο Κ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ Γρηγόριος   Α’ Αντιπρόεδρος μίλησε

για Οικονομικά– Ασφαλιστικά θέματα ( Διπλές Περικοπές  - Νέο Ασφαλιστικό Φορέα  ).

Ο κ. ΜΠΕΤΑΣ Δημήτριος  Β΄ Αντιπρόεδρος μίλησε για τα θέματα της Εφημερίδος


« ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ »

Ο κ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ Νικήτας Νομικός Σύμβουλος της Π.Ο.Α.Σ.Α. μίλησε  περί των ΑΓΩΓΩΝ, για τα όρια που έχουν και το ότι πρέπει να ανανεώνονται.


Ο κ.ΧΡΙΣΤΟΛΟΥΚΑΣ Γεν.Γραμ. Αττικής μίλησε ως αρμόδιος για τις ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ και για το ότι πήγαν στο Νέο Ταμείο και ότι γίνεται προσπάθεια ώστε να επανέλθει στην αυτοτέλειά του. Για το Μ.Τ.Σ. ότι πληρώνει κανονικά τα Β.Ο.Ε.Α και έχει Ισοσκελισμένο Ισολογισμό.
Γενικές Ενημερώσεις:
Δημιουργήθηκε Πολιτιστικό Κέντρο Αστυνομίας.
Δημιουργήθηκε Δ-νση Ιστορίας Σώματος.
Αξιοποιείται ο χώρος των κατασκηνώσεων.
Στο τέλος μίλησαν :
Ο κ. ΡΕΝΤΗΣ  από ΠΑΤΡΑ            
    

Ο κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ από ΘΕΣ/ΝΙΚΗ     




Ο κ. ΣΤΕΡΓΙΟΥ Π. από  ΛΕΥΚΑΔΑ     


Τα μέλη του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας θα λάβουν αλληλογραφία με ανάλυση των θεμάτων.



Δεν πρέπει να παραλείψουμε τον ΠΡΟΕΔΡΟ του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας ΑΓΡΙΝΙΟΥ κ. ΤΣΟΥΝΗ Δημήτριο στον οποίο αξίζουν πάρα πολλά συγχαρητήρια για την άψογη καθ΄όλα διοργάνωση της Περιφερειακής Συνδιάσκεψης και ειδικότερα πρέπει να τονιστούν οι παροχές του Ξενοδοχείου ALEXANDER αλλά και του πάρα πολύ ωραίου και σύγχρονου εστιατορίου " ΠΙΘΑΡΙ " με το άψογο Σέρβις, τα λόγια είναι περιττά, οι παρακάτω φωτογραφίες μαρτυρούν.







Φωτογραφίες από το πάρα πολύ ωραίο 

Εστιατόριο
















Φωτογραφίες από το βροχερό ΑΓΡΙΝΙΟ




Πρέπει όλοι οι Σύνδεσμοι - Ενώσεις να στηρίζουμε τις δραστηριότητες των άλλων και να υπάρχει η συνεργασία - ενημέρωση μεταξύ μας. Στις Συνδιασκέψεις αυτές όλο και κάποιον καινούργιο συνάδελφο γνωρίζεις αλλά και οι ενημερώσεις που λαμβάνεις έχουν θετικό αποτέλεσμα. 
Τελειώνοντας την παρούσα ανάρτηση θέλουμε να πούμε και πάλι τα συγχαρητήρια στον ΠΡΟΕΔΡΟ του Συνδ.Αποστρ. Σωμ. Ασφαλ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ  όπου οι πληροφορίες μας λένε ότι ήταν η καλύτερη μέχρι σήμερα  Περιφερειακή Συνδιάσκεψη.

Το blogger " ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΝΟΜΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ "  αφιερώνει την ανάρτηση ως ΔΩΡΟ στον ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ως Δώρο για την Ονομαστική του

Ε Ο Ρ Τ Η.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΔΗΜΗΤΡΗ και Πάντα τέτοια και καλύτερα.-





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου