ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ ΔΙΑΒΗΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΤΤΙΚΟΝ


                                         Αθήνα 11 Νοεμβρίου 2016
                             ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενημερωτική εκδήλωση για το κοινό  των όμορων δήμων της περιοχής  στο χώρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου «Αττικόν» διοργανώνουν την Δευτέρα 14 Νοέμβρη 2016 από τις 9.00 το πρωί μέχρι τις 14.00 το μεσημέρι,  το Διαβητολογικό Κέντρο της Β΄ Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου, σε συνεργασία με την  Νοσηλευτική και Ιατρική Υπηρεσία.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη και η εκδήλωση διοργανώνεται στοπλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη, που έχει καθιερωθεί από τον  Παγκόσμιο Οργανισμό Διαβήτη για την 14ηΝοέμβρη. Το  βασικό μήνυμα  φέτος, για την «Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη»    έχει  τίτλο «ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΒΗΤΗ - EYESONDIABETES».
      Σκοπός της εκδήλωσης αυτής,  είναι η ενημέρωση των κατοίκων των όμορων Δήμων και των επαγγελματιών υγείας, για την σημασία της πρώιμης διάγνωσης του Σακχαρώδη Διαβήτη, την σωστή παρακολούθηση και την καλή ρύθμιση του, προς μείωση των απώτερων επιπλοκών.
      Η εκδήλωσή θα περιλαμβάνει ενημέρωση κοινού στο χώρο υποδοχής του Νοσοκομείου: 9.00 -14.00 και επιστημονικό πρόγραμμα στο χώρο του Κεντρικού Αμφιθεάτρου: 11.00-13.00.
      Στο χώρο υποδοχής του Νοσοκομείου,  οι κάτοικοι των  όμορων δήμων θα έχουν την δυνατότητα νε επισκεφτούν θεματικά περίπτερα όπου θα μπορούν  να :
ØΚάνουν μέτρηση   του σακχάρου τους και της γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης όπου είναι απαραίτητο,
ØΕνημερωθούν οι διαβητικοί αλλά και οι μη διαβητικοί από τους επαγγελματίες υγείας,
ØΠρομηθευτούν σχετικά ενημερωτικά έντυπα,
ØΠαρακολουθήσουν σχετικά με το διαβήτη Video,
ØΠάρουν συμβουλές για την σωστή διατροφή από τους διαιτολόγους
ØΓευτούν  υγιεινά σνακ,
ØΕνημερωθούν  για τα οφέλη της άσκησης και επίδειξη ασκήσεων γυμναστικής, από γυμναστές και φυσιοθεραπευτές του Νοσοκομείου μας. 

ΠΗΓΗ : "  Cosmos Επικοινωνια
cm@cosmosep.g  " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου