ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Ποιοι είναι οι Έλληνες που έχει στο πλάι του ο νέος Αμερικανός πρόεδρος



    Πολλοί Έλληνες βρίσκονται στο επιτελείο του νέου Αμερικανού προέδρου Ν.Τραμπ και αυτό έχει την σημασία του καθώς αφορά τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις.
    Να σημειώσουμε ότι η ελληνική ομογένεια στην συντριπτική πλειοψηφία της ψήφισε Ν.Τραμπ καθώς διαφωνούσε κάθετα με την πολιτική επιδομάτων του απερχόμενου προέδρου Μ.Ομπάμα.

    Όλοι θυμόμαστε τον Μάικλ Δουκάκη που διεκδίκησε την προεδρία ή τον Τζορτζ Στεφανόπουλος που 20 χρόνια πριν συμβούλευε τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, σε θέματα Πολιτικής και Στρατηγικής.
    Η υποψηφιότητα Τραμπ με τους Ρεπουμπλικάνους που αιφνιδίασε όλο τον πλανήτη, συνοδεύτηκε, ως είθισται, από τη συνδρομή προσώπων – κλειδιά που στήριξαν όλα τα στάδια της καμπάνιας. Μερικοί εξ αυτών είναι πρόσωπα ελληνικής καταγωγής κι έπαιξαν καταλυτικό ρόλο για να φτάσουμε στη σημερινή μέρα με 45ο πρόεδρο τον Αμερικανό Μίδα.

Τζορτζ Παπαδόπουλος
    Ο Τζορτζ Παπαδόπουλος, σύμβουλος του Τραμπ για θέματα εξωτερικής πολιτικής. Γεννήθηκε στο Σικάγο από γονείς που κατάγονται από τη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο DePaul University και το 2010 πήρε τον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το University College London. Κατέχει διευθυντική θέση σε εταιρεία στο Λονδίνο που ειδικεύεται σε ζητήματα ενεργειακής πολιτικής, ενώ έχει διατελέσει και ερευνητής του ινστιτούτου Hudson.
    Πριν τον επιλέξει ο Ντόναλντ Τραμπ, ο Παπαδόπουλος κατείχε θέση συμβούλου στην προεκλογική καμπάνια του Μπεν Κάρσον, ο οποίος αποχώρησε από την προεκλογική κούρσα ανακοινώνοντας την υποστήριξή του στο πρόσωπο του Ντόναλντ Τραμπ.
    Πρόσφατα, η επαγγελματική του δράση επικεντρώθηκε στη συνεργασία Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ για τη σύναψη μίας ενεργειακής συμμαχίας, ενώ στο παρελθόν πραγματοποίησε δημόσια παρέμβαση προκειμένου να αρθεί το εμπάργκο πωλήσεων αμερικανικών όπλων στην Κύπρο. Σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» της Κύπρου, ο Παπαδόπουλος υπερθεμάτισε για τον κομβικό ρόλο που μπορεί να παίξει η Κύπρος για την σταθερότητα στη Μέση Ανατολή.
    Κατά την ομιλία του σε συγκέντρωση των «Ελληνοαμερικανών Φίλων του Τραμπ», αναφέρθηκε στην Χίλαρι Κλίντονεπισημαίνοντας ότι είναι στα πράγματα για τρεις δεκαετίες και διερωτήθηκε «τι έκανε για την Ελλάδα, για την Κύπρο και το Οικουμενικό Πατριαρχείο;» »Η Χίλαρι είχε επισκεφθεί και το Οικουμενικό Πατριαρχείο, είδατε κάποια αλλαγή, έκανε κάτι;», διερωτήθηκε. Ο Τραμπ επιδιώκει την αλλαγή όχι μόνο στο σύστημα, αλλά και στη εξωτερική πολιτική, επεσήμανε ο κ. Παπαδόπουλος.



Τζορτζ Τζιτζίκος
    Έτερος Ελληνας στο πλευρό του Τραμπ ένας μαυρισμένος, γεροδεμένος άντρα με γυαλιά που φιγουράρει σχεδόν σε κάθε φωτογραφία με τον νέο – πλέον – Αμερικανό πρόεδρο. Είναι ο Τζορτζ Τζιτζίκος, διευθυντής επιχειρήσεων της εκστρατείας του και ένας από την αρχική πενταμελή ομάδα που βρίσκεται δίπλα του από την πρώτη στιγμή. Όπως έγραφε το περιοδικό «Κ», με μότο του το «οπουδήποτε, οποτεδήποτε» ο Ελληνοαμερικανός από τη Φλόριντα είχε αναλάβει να προετοιμάζει το έδαφος για τις συγκεντρώσεις του υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών ανά τη χώρα. Η εταιρεία του Telionέχει ειδίκευση στη στρατηγική επικοινωνία, διαχείριση κρίσεων, επιχειρήσεις πολιτικής και VIP – και φαίνεται ότι κάνει «τέλεια» δουλειά, καθώς ο εργοδότης του πρόσφατα τον συνεχάρη δημοσίως, μέσω του Facebook.
    Στους πελάτες της Telion συγκαταλέγονται οι τρεις προηγούμενοι υποψήφιοι πρόεδροι του ρεπουμπλικανικού κόμματος, ο Λευκός Οίκος επί προεδρίας Τζορτζ Μπους και το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών. Σε εκείνον απευθύνθηκε επίσης η BP μετά το δυστύχημα στην υπεράκτια πλατφόρμα της στον Κόλπο του Μεξικού για να διαχειριστεί την κρίση στην περιοχή. Χωρίς αμφιβολία, ο Τζορτζ Τζιτζίκος έχει κερδίσει τη φήμη του ανθρώπου των ειδικών αποστολών. Το κάνει εντασσόμενος στην οργάνωση των πελατών του και προσφέροντας υπηρεσίες «πρώτης θέσης», όπως υπερηφανεύεται.
    Από τη θέση του στην πρώτη γραμμή, ωστόσο, ο Τζιτζίκος έχει βρεθεί επίσης στο επίκεντρο κάποιων θερμών επεισοδίων, καθώς από τις συγκεντρώσεις του Τραμπ δεν λείπουν τα παρατράγουδα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, δεν διστάζει να αναλάβει ο ίδιος δράση, προσεγγίζοντας τους ταραξίες και ζητώντας τους να φύγουν, είτε με το καλό είτε με τη συνδρομή των ανδρών ασφαλείας. Στους εργαζομένους που βοηθούν στην προετοιμασία της εκδήλωσης όμως δείχνει το φιλικό του πρόσωπο, δωρίζοντάς τους καπέλα της εκστρατείας του Τραμπ, ενίοτε σχολιάζοντας ότι ταιριάζουν και με τα χρώματα που φοράνε.



Ρινς Πρίμπους
    Ο πρόεδρος της Εθνικής Ρεπουμπλικανικής Επιτροπής Ρινς Πρίμπουςείχε πάρει επ' ώμου αυτό που το περιοδικό Bloomberg Businessweek είχε χαρακτηρίσει ως ίσως την πιο δύσκολη δουλειά στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς ο 44χρονος Ρεπουμπλικανός με την ελληνική καταγωγή κλήθηκε να ενώσει το κόμμα του υπό τον Τραμπ – κάτι που στην αρχή δεν φαινόταν καθόλου απλό και εύκολο. Άνθρωπος ήπιος, γλυκομίλητος, έχει προσπαθήσει να ανοίξει το κόμμα στους νέους, στις γυναίκες και τις μειονότητες – εκεί δηλαδή που συνήθως επιτίθεται με τη ρητορική του ο ίδιος ο Τραμπ.
    Ο Πρίμπους έλκει την ελληνική του καταγωγή από τη μητέρα του και δηλώνει περήφανος γι' αυτήν.  Εμφανίζεται τακτικά με την οικογένειά του στην ελληνική εκκλησία της Αγίας Σοφίας στην Ουάσιγκτον. Οταν ήταν παιδί, περνούσε τα καλοκαίρια με τους συγγενείς του στην Αθήνα και γνωρίζει αρκετά καλά την πόλη, ενώ τα ελληνικά του είναι καλύτερα ακόμη και από ομογενείς που ασχολούνται επαγγελματικά με τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις.
Αναρτήθηκε από Ανδρεας στις 3:00 π.μ. 
Αντιδράσεις: 
Ετικέτες ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr  " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου