ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

Αυστρία: Φόβοι για μαζικές σεξουαλικές επιθέσεις


Αυστρία: Φόβοι για μαζικές σεξουαλικές επιθέσεις
Του χρόνου, βλέπω να τους μοιράζουν 6.000 περίστροφα…
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
    Η αυστριακή αστυνομία θα διανείμει 6.000 συναγερμούς τσέπης για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ώστε να αυξήσει τις πιθανότητες πρόληψης περιστατικών παρόμοιων με τις μαζικές σεξουαλικές επιθέσεις που έλαβαν χώρα την περασμένη χρονιά στη Γερμανία, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών. «Είναι μια εθνική εκστρατεία που επικεντρώνεται κυρίως στις γυναίκες την παραμονή της Πρωτοχρονιάς», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Καρλ-Χάινζ Γκρουντμποέκ. Εφόσον ενεργοποιηθούν, οι μικρές αυτές συσκευές θα εκπέμψουν έναν οξύ, διαπεραστικό ήχο, σκοπός του οποίου είναι η εκδίωξη των πιθανών δραστών.

    Στο μεταξύ, το υπουργείο ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει την ασφάλεια σε όλα τα χριστουγεννιάτικα δημόσια δρώμενα των ημερών. Εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες αναμένεται να επισκεφθούν την αυστριακή πρωτεύουσα για την αλλαγή της χρονιάς, στο κέντρο της οποίας θα διεξαχθεί το ετήσιο μεγάλο πάρτι για τον ερχομό του νέου χρόνου. Επομένως, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, στο πλαίσιο των δρακόντειων μέτρων ασφαλείας θα χορηγηθούν συναγερμοί τσέπης και σε όλους τους παρευρισκόμενους του πάρτι.
    Εν τω μεταξύ, οι ανησυχίες του αυστριακού κράτους φαίνεται να έχουν κάποια βάση, καθώς συνελήφθη την Τρίτη ένας 25χρονος Μαροκινός που αιτούνταν άσυλο στη χώρα, ο οποίος είναι ύποπτος για τον σχεδιασμό επίθεσης στην πόλη Σάλτσμπουργκ κατά την περίοδο των γιορτών. Παρότι δεν βρέθηκε «υλικό αναγκαίο για την εκδήλωση επίθεσης» στον χώρο υποδοχής αιτούντων άσυλο, όπου διέμενε ο νεαρός άνδρας, υπάρχουν κατηγορίες εναντίον του για συμμετοχή σε μία μη προσδιορισμένη «τρομοκρατική οργάνωση», ανέφερε με ανακοίνωσή του το εισαγγελικό γραφείο του Σάλτσμπουργκ. «Η αστυνομία είχε ειδοποιηθεί τους τελευταίους μήνες πως ορισμένοι άγνωστοι άνδρες συζητούσαν για πιθανή τρομοκρατική επίθεση στο Σάλτσμπουργκ την περίοδο των Χριστουγέννων», ανέφερε επιπλέον το γραφείο του εισαγγελέα, χαρακτηρίζοντας τον Μαροκινό ως τον κύριο ύποπτο. Η πόλη του Σάλτσμπουργκ, η οποία βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία, είναι ένα από τα κύρια τουριστικά κέντρα της χώρας, γνωστή ως η γενέτειρα του Μότσαρτ και διάσημη για τη χριστουγεννιάτικη αγορά της, κάτι που την καθιστά ιδανικό στόχο για επίδοξους τρομοκράτες.
Αναρτήθηκε από Ανδρεας στις 3:00 π.μ. 
Αντιδράσεις: 
Ετικέτες ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ
ΠΗΓΗ:"http://roykoymoykoy.blogspot.gr  " 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου