ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018

Βάλτε κομμένο λεμόνι σε φέτες δίπλα στο κρεβάτι και απολαύστε τα οφέλη του

SHARES863
Βάλτε κομμένο λεμόνι σε φέτες δίπλα στο
κρεβάτι και απολαύστε τα οφέλη του
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί τα περισσότερα αρωματικά και καθαριστικά προϊόντα έχουν άρωμα λεμονιού; Απ’ ό,τι φαίνεται η μυρωδιά του λεμονιού δεν είναι μόνο αναζωογονητική κια ευχάριστη, αλλά έχει και σημαντικά οφέλη για την υγεία και τη διάθεσή σας.
Αυτό που έχετε να κάνετε για να το διαπιστώσετε, είναι να κόψετε ένα λεμόνι σε φέτες και να το τοποθετήσετε δίπλα στο κρεβάτι σας πριν κοιμηθείτε. Δείτε παρακάτω τα οφέλη που προσφέρει:

1. Καταπολεμά το άγχος και το στρες

Η ώρα που πάτε για ύπνο πρέπει να είναι η πιο χαλαρωτική στιγμή της ημέρας. Θα πρέπει να είστε ήρεμοι και να έχετε αποβάλει το στρες της ημέρας, ώστε να έχετε έναν επαρκή και αναζωογονητικό ύπνο. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν είναι εύκολο για πολλούς. Οι σκέψεις συνεχίζουν να στριφογυρνάνε στο μυαλό και το σώμα δυσκολεύεται να χαλαρώσει. Έρευνες έχουν βρει, πως το άρωμα του λεμονιού είναι σε θέση να «μαλακώσει» τον εγκέφαλο και τη λειτουργία του νευρικού συστήματος και να προσφέρει ηρεμία.

2. Ενισχύει τη συγκέντρωση

Η διαδικασία ενίσχυσης των επιπέδων της συγκέντρωσης, την ώρα του ύπνου, μπορεί να ακούγεται κάπως αντιφατικό, αφού σκοπός είναι η χαλάρωση και όχι η επιπλέον υπερδιέγερση. Παρόλα αυτά, το να μπορέσετε να συγκεντρωθείτε στο τώρα και να αφήσετε τον εαυτό σας να χαλαρώσει, αποβάλοντας όλες τις αρνητικές σκέψεις, είναι αναγκαίο. Το άρωμα του λεμονιού, βοηθάει πολύ σε αυτή τη διαδικασία, ειδικά, αν πριν τον ύπνο σας εξασκείστε σε συγκεκριμένες ασκήσεις χαλάρωσης, όπως ο διαλογισμός.
http://enallaktikidrasi.com/2016/10/valte-kommeno-lemoni-fetes-dipla-krevati-apolauste-ofeli/

3. Βελτιώνει την αναπνοή

Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την αναπνοή σας, είτε λόγω κρυώματος είτε αλλεργίας, και δεν μπορείτε να κοιμηθείτε, κόψτε ένα λεμόνι και βάλτε το δίπλα σας. Οι αντιβακτηριακές του ιδιότητες και το καταπραϋντικό του άρωμα, θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από το μπούκωμα ειδικά αν είναι σε πρώιμο στάδιο.

4. Έχει εντομοαπωθητικές ιδιότητες

Η επίσκεψη των ενοχλητικών εντόμων, κυρίως των κουνουπιών, την ώρα που κοιμάστε, είναι κάτι που μπορεί να σας χαλάσει όλη τη διάθεση και την ατμόσφαιρα και σίγουρα θα σας δυσκολέψει στον ύπνο. Η μυρωδιά του λεμονιού λειτουργεί ως ένα αποτελεσματικό και φυσικό εντομοαπωθητικό και είναι μια λύση που μπορεί να σας λύσει τα χέρια.

5. Σας δίνει περισσότερη ενέργεια και θετικότητα το πρωί

Αν είστε από τους τύπους που μισείτε το πρωινό ξύπνημα, τότε θα βρείτε αυτή τη χρήση του λεμονιού πολύ βοηθητική. Αφού έχει συμβάλει σε έναν πιο ξεκούραστο και καθαρό ύπνο, το άρωμά του θα προετοιμάσει τον οργανισμό σας να ξυπνήσει με περισσότερη όρεξη και ευεξία, αφού έχει την ιδιότητα να ενισχύει τα επίπεδα της σεροτινίνης στον εγκέφαλο και να καταπολεμά, έτσι, τις αρνητικές σκέψεις.

ΠΗΓΗ : http://enallaktikidrasi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου