ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 22 Ιουλίου 2018

Πραγματοποιήθηκε η Εκδρομή του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Ν. Αργολίδας στην Ν.Ιταλία-ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ-ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ-Σικελία. Φώτο & Video




Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας πραγματοποίησε με επιτυχία την 3η Ετήσια Εκδρομή στο Εξωτερικό.  «  9 ήμερη ομαδική εκδρομή 2-10/7/2018. Νότια  Ιταλία – Ελληνόφωνα Χωριά – Μεγάλη Ελλάδα – Σικελία ».


( Στο τέλος της παρούσας ανάρτησης είναι το πρόγραμμα της εκδρομής που πραγματοποιήθηκε).


Σε αυτή την  Εκδρομή  συμμετείχαν εκ του Διοικητικού Συμβουλίου οι : κ. ΜΑΝΤΑΣ   Μιχαήλ Πρόεδρος, κ. ΣΙΑΧΑΜΗΣ Ιωάννης Γενικός Γραμματέας, κ. ΛΙΤΣΑ – ΛΕΙΒΑΔΙΤΗ Παναγούλα Ταμίας, κ. ΠΕΤΡΑΚΗΣ Ιωάννης Μέλος και μέλη του Συνδέσμου όπου ο αριθμός συμμετοχών ήταν τριπλάσιος από τις συμμετοχές στις προηγούμενες Εκδρομές.

Ο Πρόεδρος κ. ΜΑΝΤΑΣ Μιχαήλ του Συνδέσμου ως μέλος  στην Επιτροπή   Κινητοποιήσεων Περιηγητικών Εκδηλώσεων και Εκδρομών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας ( Π.Ο.Α.Σ.Α) έχει αναλάβει τον τομέα των Εκδρομών σε Πανελλαδικό Επίπεδο με αποτέλεσμα να υπάρχουν συμμετοχές από τους Νομούς Αττικής – Λακωνίας κ.λ.π. Επίσης υπήρξε συμμετοχή από Στρατιωτικούς και φίλους του Συνδέσμου οι οποίοι συμμετέχουν σε πάρα πολλές δραστηριότητες του Συνδέσμου.


Η εκδρομή αυτή είχε Ιστορία της Μεγάλης Ελλάδος, είχε συναισθηματικό χαρακτήρα, είχε  σύσφιξη σχέσεων μεταξύ των συναδέλφων - φίλων του Συνδέσμου  και ταυτόχρονα αναψυχή.

Υπήρχαν δε και εκπλήξεις  με συναδέλφους του Συνδέσμου μας και άλλων που κατοικούν Αθήνα όπου μετά από χρόνια τυχαία βρέθηκαν στην Εκδρομή αυτή




















Ελληνόφωνο Χωριό 











΄Εγινε συνάντηση με τον Πρόεδρο στα Ελληνόφωνα χωριά STERNATIA ο οποίος μα μίλησε και μας ξενάγησε στην Εκκλησία VIDEO , 











  σε ένα παλιό ελαιοτριβείο και στο τέλος στην αίθουσα του Συλλόγου που διατηρούν εκεί οι ΄Ελληνες κάτι που συγκίνησε τους συνταξιδιώτες. 








Παλιό Ελαιοτριβείο 









 
Γραφεία του Συλλόγου 



Οι Σύνδεσμοι Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Λακωνίας και Αργολίδας σε συνεργασία έδωσαν στο Πρόεδρο  του Συλλόγου Giorgio Vincenzo  το Δώρο αυτό εκ Πελοποννήσου τον Λεωνίδα.
















VIDEO 

Η Νότια Ιταλία είχε φανταστικά τοπία – όμορφες πόλεις και χωριά  Είδαμε το Νέο και το Παλαιό Οδικό δίκτυο που σε αυτό φημίζεται η ΙΤΑΛΙΑ με τις πολλές Μεγάλες Γέφυρες και τα  πολλά και Μεγάλα Τούνελ. 







Είδαμε Αρχαία Ελλάδα, 

(Οι δύο πολεμιστές του Ριάτσε.
΄Εργα Αρχαίας Ελληνικής Τέχνης.
Βρέθηκαν στην θάλασσα του Ριάτσε και είναι στο Εθνικό Μουσείο της Μεγάλης Ελλάδος στο Ρέτζιο Ντι Καλαμπρίας) 





 μνημεία και τόπους που ζει ακόμα στη γαλήνη και την λαμπρότητα. Εκεί υπάρχουν αρχαία κέντρα, θρησκευτικές εικόνες, λατρείες , μύθοι, χρησμοί, πολιτισμός.



 Είδαμε πόλεις που είναι παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO όπως στο












 Αλμπερομπέλο στην περιφέρεια  Πούλια.

Στην συνέχεια θα δείτε VIDEO του πανέμορφου μοναδικού  χωριού στον κόσμο, ακούγεται στην ονομασία εκ παραδρομής Αλμπερόμπελο ενώ η κανονική του ονομασία είναι Αλμπερομπέλο.





Είδαμε πόλεις με διεθνή φήμη όπως  την αρχαία πόλη                                    Sassi Matera “ 













αυτό σημαίνει « οι πέτρες της Ματέρα ».

Επίσης έγιναν συναντήσεις με συναδέλφους της ΙΤΑΛΙΑΣ σε διάφορα μέρη 





κατά την διάρκεια του ταξιδιού.










΄Εντονη η παρουσία της Αστυνομίας 


Συνεργάσιμοι οι συνάδελφοι  




Η δε μεγάλη γενική συμμετοχή του γκρούπ η οποία πολύ νωρίς είχε συμπληρωθεί δεν δημιούργησε κανένα πρόβλημα απεναντίας ήταν συνεργάσιμοι και τυπικότατοι στο πρόγραμμα όπου υλοποίησε ο πολύ καλός Ξεναγός   «   ΚΩΣΤΑΣ  » κάτι που επεσήμανε και ευχαρίστησε στο τέλος της εκδρομής  ο Πρόεδρος του Συνδέσμου.



Σε μία ωραία πιτσαρία στο ΠΑΛΕΡΜΟ.



Το γραφείο Zafiris έκανε ότι ήταν δυνατόν ώστε να πραγματοποιηθεί και αυτή ή εκδρομή με επιτυχία που συνέβαλε   ο  ιδιοκτήτης - οδηγός   ΄Αγγελος ΖΑΦΕΙΡΗΣ κατά την διάρκεια της οδήγησής του και με τις προτάσεις του κατά την διάρκεια της  Εκδρομής για την πληρέστερη οργάνωση (Σημειωτέον ότι είναι κοντά  σε όλες τις εκδρομές του Συνδέσμου).

Αφήσαμε  να ευχαριστήσουμε στο τέλος τον οδηγό Γιώργο ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟ όπου με την άψογη και ασφαλή οδήγηση μας επέστρεψε στον τόπο της αναχώρησης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο μοίρασε φυλλάδιο με πιθανές εκδρομές για το 2019 ώστε να δηλώσουν τις επιθυμίες των, καθότι από τους συμμετέχοντες ένα μεγάλο ποσοστό έχουν συμμετάσχει και στις τρείς (3) εκδρομές  που πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος.


ΠΙΘΑΝΑ ΤΑΞΙΔΙΑ  ΓΙΑ  ΤΟ 2019

Συνταξιδιώτες φέτος  το ταξίδι αυτό,  θα διαπιστώσετε ότι είναι μίας άλλης κατηγορίας από αυτά που ήδη έχουμε κάνει.
Το ότι θα προγραμματιστεί ένα ταξίδι για το 2019   θεού θέλοντος  και οικονομικά επιτρέποντος θα είναι   δεδομένο.  
Σας έχουμε  παρακάτω κάποιους προορισμούς ΜΕ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ,  ΓΙΑ  ΤΙΜΗ  είναι ΑΔΎΝΑΤΟ να προσδιοριστεί από τώρα,  θα ληφθεί υπ΄ όψιν και το ταξίδι του 2019 να μην έχει  μεγάλη απόκλιση  από το φετινό Ταξίδη, θα κυμανθεί  περίπου από 500 έως 700 €.
Στο Ταξίδη αυτό  όπως διαπιστώσατε δεν υπήρξε καμία μεταβολή ως προς την τιμή αν και είχε ανακοινωθεί  από τον μήνα Οκτώβριο 2017.   
Κατά αρχή αυτό που θέλω από εσάς είναι  να δηλώστε επιθυμία  στο παρόν  χαρτί για να δούμε γενικά το ενδιαφέρον για τα αναφερόμενα Ταξίδια.
Περίπου τον Μήνα Νοέμβριο – Δεκέμβριο να έχει βγει το πρόγραμμα του Συνδέσμου για το 2019 προκειμένου να ενημερωθούν τα μέλη για όλες τις δραστηριότητες που θα είναι οι Μονοήμερες και οι διήμερες εκδρομές. Τότε θα ανακοινωθεί  και το Ταξίδι στο Εξωτερικό.
Όταν πλέον ανακοινωθεί το επόμενο ταξίδι όσοι ενδιαφέρεστε  να το δηλώσετε εγκαίρως  για να μπορούμε και εμείς να το διοργανώσουμε καλύτερα.

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ – ΗΜΕΡΕΣ  : ΄Ολες θα είναι ΟΔΙΚΕΣ και όπου εξυπηρετεί  το Καράβι από ΑΓΚΩΝΑ.
1.- ΕΛΒΕΤΙΑ, ΑΛΠΙΚΟ ΤΡΕΝΟ, ΖΥΡΙΧΗ, ΣΑΙΝ ΜΟΡΙΤΖ  ( 9 )  ΜΕΡΕΣ.  ΝΑΥΠΛΙΟ-ΠΑΤΡΑ-ΑΝΚΟΝΑ-ΜΙΛΑΝΟ-ΛΟΥΓΚΑΝΟ-CHUR-ΑΛΠΙΚΟ ΤΡΕΝΟ-ST MORITZ-ΖΥΡΙΧΗ-ΚΑΤΑΡΑΚΤΕΣ ΡΗΝΟΥ-ΛΟΥΚΕΡΝΗ-ΙΝΤΕΡΛΑΓΚΕΝ-ΒΕΡΝΗ-ΛΟΖΑΝΗ-ΛΙΜΝΗ ΛΕΜΑΝ- ΒΕΒΕ ΜΟΝΤΡΕ – ΕΒΙΑΝ-ΓΕΝΕΥΗ- CHAMONIX-MILANO ANKONA-PATRA NAYPLIO«  ΠΡΟΣΟΧΗ »  ΜΟΝΟ ΠΡΩΪΝΟ . (……………………………..………………………………………….).

2.- ΕΛΒΕΤΙΑ ΑΠΟ ΑΚΡΗ ΣΕ ΑΚΡΗ ( 8 ) ΗΜ.  {  (ΒΑΝΤΟΥΖ ( ΛΙΧΤΕΙΝΣΤΑΪΝ ) ΛΙΜΝΗ ΜΠΟΝΤΕΝΖΕΕ – ΑΛΕΠΕΙΣ  (……………………………………………………………………………………………………………………………….)
3.- ΚΡΑΚΟΒΙΑ-ΒΑΡΣΟΒΙΑ ΠΟΛΩΝΙΑ, ΑΛΑΤΟΡΥΧΕΙΑ ( 9 ) ΜΕΡΕΣ.  ΝΑΥΠΛΙΟ ΑΘΗΝΑ- ΚRUSEVAC – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΥΗ – ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΑΛΑΤΩΡΥΧΕΙΑ  -     ΑΟΥΣΒΙΤΣ  ( ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΠΡΙΝ  ) -ΒΑΡΣΟΒΙΑ-ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ-ΒΙΕΝΝΗ-ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ- ΚRUSEVAC-ΑΘΗΝΑ-ΝΑΥΠΛΙΟ.  (…………….……… ).       
              

4.- ΠΟΛΩΝΙΑ, ΚΡΑΚΟΒΙΑ, ΒΑΡΣΟΒΙΑ, ΑΛΑΤΟΡΥΧΕΙΑ, ΑΟΥΣΒΙΤΣ, ΒΡΟΤΣΛΑΒ         ( 10 )   ΗΜΕΡΕΣ      Επιπλέον  LODZ ΒΡΟΤΣΛΑΒ (ΜΠΡΕΣΛΑΟΥ), "ΒΕΝΕΤΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ".- ΒΡΟΤΣΛΑΒ – ΚΑΣΤΡΟ ΞΙΑΖ – ΟΣΟΒΚΑ ( ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΧΙΤΛΕΡ) – ΣΒΙΤΝΙΚΑ – ΒΡΟΤΣΛΑΒ. (………………..……………………………)


5.- ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ, ΠΡΑΓΑ, ΒΙΕΝΝΗ, MONAXO, ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ. ( 11 ) ΜΕΡΕΣ   Επιστροφή από ΒΕΝΕΤΙΑ )   .ΝΑΥΠΛΙΟ-ΑΘΗΝΑ- ΚRUSEVAC- ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ-ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ-ΠΑΡΑΔΟΥΝΑΒΙΑ ΧΩΡΙΑ-ΠΡΑΓΑ-ΚΑΡΛΟΒΥ ΒΑΡΥ – ΜΟΝΑΧΟ – ΣΑΛΤΜΟΥΡΓΚ – ΛΙΜΝΕΣ ΑΥΣΤΡΙΑΣ – ΒΙΕΝΝΗ.  (………………………………………………………………………………………………………………….)

ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ : Να τολμήσουμε μία αλλαγή σε τέτοιου είδους διακοπές  που δεν θα έχουμε κουβάλα βαλίτσες και άνοιγμα κλείσιμο σε κάθε Ξενοδοχείο.
6.-   4/5 ημερη  Νησιά Αιγαίου: ΠΕΙΡΑΙΑ – ΜΥΚΟΝΟΣ- ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΗ (ΕΦΕΣΟΣ)–.
ΠΑΤΜΟΣ -   ΡΟΔΟΣ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ – ΠΕΙΡΑΙΑ. : ………………………………………
 4/5 ΗΜΕΡΗ ………….. ή   7/8 ΗΜΕΡΗ …………  Για 7/8 ημερη επιπλέον η ΜΗΛΟΣ – ΚΡΗΤΗ – ΣΑΜΟΣ
7 .-Νησιά Αιγαίου.      ΠΑΤΜΟ – ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ -  ΤΣΕΣΜΕ – ΕΦΕΣΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ εφ΄όσον μπεί και πάλι στο πρόγραμμα με τις Κρουαζιέρες. : ……………………………………………………………………….
ΠΡΟΣΟΧΗ : Στις Κρουαζιέρες υπάρχει ιδιαιτερότητα δεν είμαστε σίγουροι εάν πραγματοποιηθούν

Κάθε άτομο  μπορεί να βάλει  3  ΠΡΟΡΙΣΜΟΥΣ στις τελείες με  σειρά προτεραιότητας  μα α/α. από 1 έως 3.

Εφ΄ όσον επιθυμείτε σημειώστε το ονοματεπώνυμό σας : …………………………………………………………………………………………΄Οποιος επιθυμεί να δηλώσει άλλους προορισμούς που επιθυμείτε…………….. :


Από τους συμμετέχοντες εκτός από τα παραπάνω  προτάθηκαν :

1.-Μόσχα Αγία Πετρούπολη 
2.-Ισπανία 
3.-Καππαδοκία
4.-Κρουαζιέρα ( Κάνες κ.λ.π. Μεσόγειος ). Γαλλία 
5.-Ιορδανία 




Τον Οκτώβριο – Νοέμβριο 2018 αφού ληφθούν υπ΄ όψη οι προτιμήσεις – επιθυμίες θα γίνει το κοστολόγιο και με απόφασή του το Δ.Σ. θα ορίσει την εκδρομή που θα πραγματοποιηθεί το 2019.
Από ένα πλούσιο φωτογραφικό υλικό και video  θα αξιολογηθούν και θα γίνουν αναρτήσεις στην συνέχεια από  την πραγματοποιθείσα  εκδρομή.-












Επειδή το φωτογραφικό υλικό - video  είναι πάρα πολύ θα συνεχιστούν οι αναρτήσεις κατά ημέρα και τα μέρη βάση του προγράμματος.  Η παρούσα είναι μία γενική εικόνα της εκδρομής.
Τίτλο οι επόμενες αναρτήσεις θα έχουν : Συνέχεια Εκδρομής Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας  ......Ημέρα, όλες οι αναρτήσεις θα είναι στην ετικέτα ΣΥΝΔ. ΑΠΟΣΤ. Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ όπου οι ετικέτες είναι κάτω αριστερά.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου