ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 14 Αυγούστου 2018

Θα τοποθετηθεί πισίνα στην οροφή της Βουλής




Θα τοποθετηθεί πισίνα στην οροφή της Βουλής


Βουτιές για τους Βουλευτές που δεν θα μπορέσουν να φύγουν από την πρωτεύουσα
    Προσθήκη της τελευταίας στιγμής στα έργα ανάπλασης του κτιρίου, ώστε οι Βουλευτές να μπορέσουν να κάνουν μπάνια, αφού ούτε και φέτος θα υπάρξουν θερινά τμήματα. 
    Η δημιουργία πισίνας και μάλιστα ολυμπιακών διαστάσεων προβλέπεται στα σχέδια αναμόρφωσης του κτιρίου της Βουλής οι εργασίες των οποίων έχουν ήδη ξεκινήσει από τον περασμένο μήνα. Ο χώρος της πισίνας θα καταλάβει μέρος της οροφής του κτιρίου του κοινοβουλίου.

    Αυτό προκύπτει από τα έργα της αναδόχου εταιρίας ΕΡΓΟΣΥΝ και της Τεχνικής Υπηρεσίας της Βουλής που δημοσιοποίησαν την συνολική μελέτη. Η προσθήκη της πισίνας δεν θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του έργου που συνολικά φθάνει τo 1.35 εκατομμύρια ευρώ
    Θυμίζουμε ότι αντικείμενο του έργου είναι η συντήρηση και ενίσχυση του μεταλλικού φορέα στέγασης της Ολομέλειας καθώς και η αντικατάσταση του υφιστάμενου μεταλλικού θόλου με υαλοπέτασμα αλουμινίου.   Επίσης θα ενισχυθούν οι περιμετρικές δοκοί από οπλισμένο σκυρόδεμα θα συντηρηθεί το στέγαστρο, θα αντικατασταθούν τα κουφώματα και θα γίνουν εργασίες για τη βελτίωση του αερισμού και του φωτισμού.  Επίσης θα στεγανοποιηθεί το δώμα όπου εδράζεται το στέγαστρο.
    Όσον αφορά το σκεπτικό της προσθήκης πισίνας, αιτιολογήθηκε από το γεγονός ότι για τρίτη συνεχή χρονιά δεν θα υπάρξουν Τμήματα Διακοπών της Βουλής (τα περίφημα Θερινά Τμήματα) ενώ στις 20 Αυγούστου αναμένονται κρίσιμες αποφάσεις για την λήξη του τρέχοντος προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται στα μέλη της εθνικής αντιπροσωπείας η δυνατότητα να κάνουν διακοπές στην ταράτσα της Βουλής χωρίς να φύγουν από την πρωτεύουσα.
    Να σημειωθεί ότι πρόκειται για πισίνα καταδύσεων με διαστάσεις 25 x 21 x 5 μ. βάθος με βατήρες 1μ., 3μ., 5μ., 7,5μ. και 10μ.προκειμένου να είναι εφικτές και οι βουτιές. Θα είναι κυκλικού τύπου και θα τοποθετεηθεί στο τμήμα της οροφής που βρίσκεται στο πίσω μέρος.
Αναρτήθηκε από Ανδρεας στις 7:54 π.μ. 
Αντιδράσεις: 
ΠΗΓΗ : ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου