ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Ο Σύνδεσμος .Αποστράτων .Σωμ. Ασφαλείας Ν.Αργολίδας πραγματοποίησε Προσκυνηματική Εκδρομή στην ΠΑΤΜΟΟ Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας πραγματοποίησε Προσκυνηματική Εκδρομή στην ΠΑΤΜΟ.
Με  διπλωματούχο  ξεναγό  ξεκινήσαμε την Ξενάγηση την 

Πρώτη ημέρα στο Νησί. 

Πρώτος σταθμός ήταν στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας κάτι που συμπληρώθηκε στο πρόγραμμα.

Χώρος Ταφής 


Στο video η Ξεναγός λέει την Ιστορία.


Το γκρουπ αποτελείτο από συναδέλφους που συμμετείχαν για πρώτη φορά σε πολυήμερη εκδρομή. Επίσης  ως γνωστό ο Σύνδεσμος έχει ανοίξει τις αγκάλες του στην κοινωνία της Αργολίδας και πάρα πολλοί φίλοι συμμετέχουν στις εκδρομές του Συνδέσμου. 

Στην συνέχεια  πήγαμε στην   Καστροπολιτεία της Μονής Αγίου Ιωάννου (χώρα), που είναι η πρωτεύουσα του νησιού.

 Η Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου είναι Ορθόδοξο μοναστήρι που ιδρύθηκε το 1088 στην Χώρα της ΠάτμουΤραπεζαρία ΜοναχώνΤο 1999 κηρύχθηκε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO[1]. Κτίστηκε στο σημείο που πιστεύεται τόσο από την Καθολική όσο και από την Ορθόδοξη Εκκλησία ότι ο απόστολος Ιωάννης συνέγραψε το Ευαγγέλιο και την Αποκάλυψη, κοντά στο σπήλαιο όπου είχε τα οράματα της Αποκάλυψης. 
Είσοδος στο Σπήλαιο 
Στο video  η Ιστορία 
ΠΑΤΡΙΔΑ - ΘΡΗΣΚΕΙΑ

Ο Σύνδεσμος πραγματοποιώντας τις εκδρομές αυτές                      (  Ελληνόφωνα Χωριά Ν.Ιταλίας,  ΠΑΤΜΟ,  Σπήλαια Δυρού κ.λ.π. ) προσπαθεί και θέλει  να έχει ενωμένους τους συναδέλφους με :  τις οικογένειές τους, την Πατρίδα  μας, την Θρησκεία, και  την μεγάλη  Ιστορία μας.  

Την επόμενη ημέρα ΚΥΡΙΑΚΗ 

ξεκινήσαμε για το Σπήλαιο της Αποκάλυψης όπου ο Άγιος Ιωάννης έγραψε το τελευταίο βιβλίο της Καινής Διαθήκης. 
Στις εικόνες του σπηλαίου που χρονολογούνται το 95 Μ.Χ. διακρίνεται το μανιτάρι της Ατομικής βόμβας.
Παρακολουθήσαμε την θεία λειτουργία. 
Μετά την θεία λειτουργία ανεβήκαμε και πάλι στην καστροπολιτεία για να περπατήσουμε στα στενά δρομάκια και να φθάσουμε στους ανεμόμυλους

  

 Ανεμόμυλοι 


Μικρή ανάπαυλα για ένα καφέ.


Ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου κ. ΠΑΠΠΑΣ Γρηγόριος 


Μέλος του Συνδέσμου ΨΑΡΟΛΟΓΟΣ Τριαντάφυλλος 


Οδηγός και φίλος του Συνδέσμου


Ο κ. ΠΕΤΡΑΚΗΣ Ιωάννης Μέλος του Δ.Σ.  Συνδέσμου και φίλοι.


Η Βοηθός Ταμία κ. ΚΑΡΑΛΗ ΘεώνηΣύζυγοι Συναδέλφων 


Μέλη του Συνδέσμου κ. ΜΠΕΚΙΑΡΗΣ Γεώργιος και ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Βασίλειος 


Συνεχίζουμε για ένα γύρο του νησιού. Θα δούμε το Κάμπο, τη Λάμπη κλπ. Επιστροφή στη χώρα. Χρόνος ελεύθερος μέχρι το βράδυ όπου εδώ ήταν και η έκπληξη.Ο Πρόεδρος είχε φροντίσει ώστε να περάσουν λίγες ώρες ευχάριστες μέχρι να πάει ή ώρα 23.55 χωρίς να πλήττουν  με την αναμονή της αναχώρησης από το Νησί της ΠΑΤΜΟΥ, σε μία ωραία Κοσμική Ταβέρνα με ζωντανή μουσική και  χορευτικό συγκρότημα  παραδοσιακών  χορών στο ΑΛΩΝΙ το οποίο ξεκίνησε την ιστορία του το 1981 στην Χώρα της Πάτμου πίσω από τους Μύλους δίπλα στο ΑΛΩΝΙ από που πήρε και το όνομά του.Ο ιδιοκτήτης - ιδρυτής αυτοδίδακτος χορευτής Χριστόδουλος Φέγγαρος με τους χορευτές του που υπήρξαν μαθητές του, τη ζωντανή μουσική με τους τοπικούς οργανοπαίχτες, το παραδοσιακό φαγητό κερδίζουν τις εντυπώσεις,  μεγεθύνουν τις αναμνήσεις των μαθητών και αποτελούν το φετίχ της διασκέδασης των επισκεπτών. 

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος με την  χορευτική του ομάδα  αφού παρουσίασαν παραδοσιακούς  - τοπικούς χορούς σήκωσαν τα μέλη του Συνδέσμου για χορό παίζοντας η ορχήστρα άλλα διάφορα δημοτικά τραγούδια.  Στο τέλος τσάμικο χορό που το χόρεψε  μέλος του Συνδέσμου και αποθεώθηκε από όλο το μαγαζί.

Εκεί αφού είχε τελειώσει το Θρησκευτικό μέρος 

της Εκδρομής ήλθε και το διασκεδαστικό 

κομμάτι κλείνοντας την βραδιά και την εκδρομή 

με ωραίες αναμνήσεις δίνοντας  το ραντεβού 

τους για τις επόμενες εκδρομές που είναι :

4-11-2018.      Μονοήμερη στα Σπήλαια Δυρού


    και 

1-2-2019.    Πενθήμερη  (  5 ρη  )  ΕΛΑΤΗ - ΜΠΑΝΣΚΟ - ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ - ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ. ( Εντός Ολίγων ημερών το επίσημο πρόγραμμα ).   


Νύχτα το Λιμάνι της Σύρου Ο οδηγός του Ταξιδιωτικού Γραφείου
 και η συνεργάτης Ξεναγός αρκετά καλοί.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου