ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018

Εορτασμός 196ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΑΛΩΣΕΩΣ του ΠΑΛΑΜΗΔΙΟΥ και ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ της Πόλεως ΝΑΥΠΛΙΟΥ 2018

Η επέτειο της Αλώσεως του Παλαμηδίου έχει Ιστορική αξία για την πόλη του ΝΑΥΠΛΙΟΥ αλλά και γενικότερα. 


Εορτάζεται  την τελευταία ΚΥΡΙΑΚΗ του μηνός Νοεμβρίου ανάλογα με την ημερομηνία της 30 ημέρα εορτής ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ όπου πριν 196 χρόνια τα παλικάρια του Στάϊκου ΣΤΑΪΚΟΠΟΥΛΟΥ απελευθέρωσαν την πόλη. 
Αυτός ο εορτασμός  πραγματοποιείται ΚΥΡΙΑΚΗ πάντα προς αποφυγή  δύο τοπικών εορτών της πόλεως Ναυπλίου.
΄Εγιναν οι παρακάτω Εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλεως : στην Πρώτη Βουλή των Ελλήνων, Παλαμείδιος ΄Αθλος, Επίσημη  Δοξολογία στο Φρούριο και Δέηση στον Ανδριάντα του Πορθητού Στράϊκου ΣΤΑΪΚΟΠΟΥΛΟΥ με κατάθεση στεφάνων όπου απο τον Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας κατέθεσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. ΜΑΝΤΑΣ Μιχαήλ.
Περισσότερα στην ΠΗΓΗ της Ανάρτησης : 
ΝΑΥΠΛΙΟ: 196 χρόνια από την Άλωση του Παλαμηδίου και απελευθέρωση της πόλης από τον Τουρκικό Ζυγό


Την τελευταία Κυριακή κάθε Νοέμβρη, εορτάζεται στο Ναύπλιο η Άλωση του Παλαμηδιού και η απελευθέρωση της πόλης από τον Τούρκικο ζυγό, Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018.Το πρωί Τιμητικό Άγημα, παρέλαβε την εικόνα του Στάϊκου Σταϊκόπουλου, από το Δημαρχείο και την ανέβασε στο κάστρο του Παλαμηδίου. 

Εκεί, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα, τελέσθηκε δοξολογία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκταρίου για τον Στάϊκο τον Ζατουνίτη και για όλα του τα παλληκάρια, ενώ παράλληλα εκφωνήθηκε και ο πανηγυρικός της ημέρας. 

Στην συνέχεια τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση στο ανδριάντα του Στάικου Σταϊκόπουλου και κατάθεση στεφάνων από, τον εκπροσωπο της κυβερνησης υφυπουργό εργασίας Α. Πετρόπουλο και τον τοπικών αρχών της πόλης.

Των βουλευτών Αργολίδας Γ. Γκιόλα, Γ. Μανιάτη, Γ.Ανδριανό, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδος Τ.Χειβιδόπουλο, τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο, τον Δήμαρχο Καλαμάτας Π. Νίκα, τον πρόεδρο του Συλλόγου Ναυπλίου "Ο Παλαμήδης" Θ. Σπαντιδέα, τις στρατιωτικές αρχές του Νομού και από άλλους εκπρόσωπους και φορείς.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου