ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2018

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν.Αργολίδας στην υποδοχή του Προέδρου Δημοκρατίας Σλοβενίας BORUT PAHOR.

Ανταποκρίθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας στο κάλεσμα του Δημάρχου στην υποδοχή του Προέδρου Δημοκρατίας της Σλοβενίας BORUT PAHOR (ΒΙΝΤΕΟ).


Οι παρακάτω φωτογραφίες και      κείμενα    από    την       ΠΗΓΗ : http://www.stalanews.grΟ Δήμαρχος Ναυπλιέων ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΣΤΟΥΡΟΣ υποδέχθηκε τον Πρόεδρο Δημοκρατίας της Σλοβενίας BORUT PAHOR (ΒΙΝΤΕΟ)Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος υποδέχθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 5 Δεκεμβρίου τον Πρόεδρο Δημοκρατίας της Σλοβενίας κ. Borut Pahor στα πλαίσια διήμερης επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί ο Σλοβένος Πρόεδρος στην Ελλάδα μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Στις 12:45 μ.μ. πραγματοποιήθηκε τελετή αποκαλυπτηρίων μαρμάρινης τιμητικής επιγραφής προς τιμήν του Πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος Ιωάννη Καποδίστρια από τον Πρόεδρο Δημοκρατίας της Σλοβενίας κ. Borut Pahor.

Η τιμητική αυτή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε ανάμνηση των δεσμών του Κυβερνήτη με την πόλη Capo d’ Istria, αφού η οικογένεια Καποδίστρια (Capo d’ Istria) εγκαταστάθηκε στην Κέρκυρα από τις Δαλματικές Ακτές τον 14ο αιώνα και το ακρωτήριο Ίστρια, το σημερινό Κόπερ της Σλοβενίας, το οποίο μετέχει στο Δίκτυο Πόλεων "Ιωάννης Καποδίστριας" μαζί με την Κέρκυρα, το Ναύπλιο, την Αίγινα και την Λευκωσία στην Κύπρο.


Ta αποκαλυπτήρια πραγματοποιήθηκαν στον χώρο έμπροσθεν του Οθωμανικού Χαμάμ, πλησίον του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνα, τόπο όπου ο Ιωάννης Καποδίστριας άφησε την τελευταία του πνοή από τα φονικά βόλια των Μαυρομιχαλέων.
Προηγήθηκε κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Σλοβενίας κ. Borut Pahor στον ανδριάντα του Ιωάννη Καποδίστρια στην κεντρική ομώνυμη πλατεία της Αργολικής Πρωτεύουσας.


Τιμητική πλακέτα από τον Δήμαρχο Ναυπλιέων ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΩΣΤΟΥΡΟ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Σλοβενίας ΜΠΟΡΟΥΤ ΠΑΧΟΡ (ΒΙΝΤΕΟ)


Κατά την επίσημη επίσκεψη του πρόεδρου της Σλοβενίας στο Ναύπλιο πραγματοποιήθηκε τελετή επίδοσης τιμητικής πλακέτας από τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Σλοβενίας Μπόρουτ Πάχορ στην αίθουσα του Βουλευτικού.


Στην αίθουσα της Πρώτης Βουλής των Ελλήνων έγιναν σύντομες ομιλίες από τον Δήμαρχο Ναυπλιέων και τον Πρόεδρο της Σλοβενίας με επίκεντρο την διεθνή προσωπικότητα του Ι. Καποδίστρια οι πρόγονοι του οποίου κατάγονταν από το σημερινό Κόπερ της Σλοβενίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου