ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

Ο Σύνδεσμος Αποστράτων .Σωμ.Ασφαλ. στην Επέτειο Μνήμης της Μικρασιατικής Καταστροφής του 1922


Την 15-9-2019 Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Νομού Αργολίδας παραβρέθηκε στην Επέτειο Μνήμης της Μικρασιατικής Καταστροφής του 1922 όπου από το Διοικητικό Συμβούλιο τίμησαν την   επιμνημόσυνη δέηση για την ανάπαυση των ψυχών των θυμάτων οι : Ο Πρόεδρος κ. ΜΑΝΤΑΣ Μιχαήλ και ο Αντιπρόεδρος κ. ΠΑΠΠΑΣ Γρηγόριος ο οποίος κατέθεσε στεφάνι,  στην σελίδα 

http://www.argolidaportal.gr ) σχετικό video
Αναφέροντας στον τίτλο της ανάρτησης " Μικρασιατική Καταστροφή του 1922 " γνωστοποιούμε την σφαγή του Ελληνικού και Αρμενικού πληθυσμού που ζούσε στην Σμύρνη τον οποίο πυρπόλησαν οι ΤΟΥΡΚΟΙ το 1922. Γενική εικόνα της εκδήλωσης από την επαγγελματική σελίδα παρακάτω.  

Αργολικές Ειδήσεις

Στην Αργολίδα τίμησαν τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:55:00 π.μ. |  |  |  | 
Στην Αργολίδα τίμησαν τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας (βίντεο)

Την επέτειο μνήμης της Μικρασιατικής Καταστροφής του 1922 τίμησαν με επιμνημόσυνη δέηση για την Ανάπαυση των ψυχών των θυμάτων την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019 στη Νέα Κίο Αργολίδας.Για το ιστορικό της Μικρασιατικής καταστροφής έγινε ομιλία από τον φιλόλογο του 2ου Γυμνασίου Ναυπλίου Γεώργιο Χουντάλα στον Ιερό Ναό Θεομάνας.

Στο τέλος της δέησης ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο "Μνημείο Ηρώων" παραπλεύρως του ναού, από τους επισήμους και τους μαθητές των σχολείων της Νέας Κίου.
Ο εορτασμός έχει σκοπό να τονιστεί ιδιαίτερα και να υπενθυμίσει τα γεγονότα της δραματικής περιόδου των διωγμών, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων της Μικρά Ασίας από το Τουρκικό κράτος.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου