ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019

Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμ. Ασφαλ. Ν.Αργολίδας παραβρέθηκε στον εσπερινό του προστάτη των Εφέδρων Αξ/κών Αργολίδας

Ο Πρόεδρος του  Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας κ. ΜΑΝΤΑΣ Μιχαήλ  έδωσε το παρόν στον εορτασμό του Προστάτη των Εφέδρων Αξιωματικών την 14-9-2019 στη μνήμη

 του Αγίου Νικήτα του Μεγαλομάρτυρος.   

Κείμενα και φωτογραφίες  από τις επαγγελματικές τοπικές εφημερίδες:Οι Εφεδροι Αξιωματικοί Αργολίδας τίμησαν τον προστάτη τους


Στον ιστορικό Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα στο Ναύπλιο τελέσθηκε το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου αρχιερατικός εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκταρίου. προκειμένου τα μέλη του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Αργολίδας να τιμήσουν τη μνήμη
του προστάτη τους Αγίου Νικήτα του Μεγαλομάρτυρος . Στη τελετή έδωσαν το παρόν μέλη του Συνδέσμου με τις οικογένειές τους ,εκπρόσωπος του ΚΕΜΧ Ναυπλίου, εκπρόσωποι του Λιμενικού σώματος καθώς και οι Βουελυτές Γιάννης Ανδριανός από τη Νέα Δημοκρατία και Ανδρέας Πουλάς από το ΚΙΝΑΛ και εκ μέρους του Δήμο Ναυπλίου ο Κος Κωνσταντίνος Ρούτουλαςβ) https://www.argolikeseidhseis.gr

Τον προστάτη τους Άγιο Νικήτα τον Μεγαλομάρτυρα τίμησαν οι Έφεδροι Αξιωματικοί Αργολίδας

Τον προστάτη τους Άγιο Νικήτα τον Μεγαλομάρτυρα τίμησαν οι Έφεδροι Αξιωματικοί Αργολίδας

Τη μνήμη του προστάτη τους Αγίου Νικήτα του Μεγαλομάρτυρος τίμησαν τα μέλη του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Αργολίδας το απόγευμα του Σαββάτου 14 Σεπτεμβρίου 2019.Στον ιστορικό Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα στο Ναύπλιο τελέσθηκε αρχιερατικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκταρίου.


Την θρησκευτική τελετή παρακολούθησαν ο Γενικός Γραμματέας Κωνσταντίνος Σ. Χουντάλας, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου, τα μέλη του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Αργολίδας, κα.

Ποιος ήταν ο Άγιος Νικήτας 

Ο Άγιος Νικήτας κατάγοταν από το έθνος των Γότθων, που είχαν εγκατασταθεί πέραν του Ίστρου ποταμού (Ίστρος, κατά τον Γεωγράφο Mελέτιο, καλείται ο ποταμός Δούναβις από το σημείο που ενώνεται με τον ποταμό Σαύο μέχρι την Μαύρη Θάλασσα ή κατ' άλλους από την Aξιούπολη και κάτω, μέχρι τις εκβολές του.), στα χρόνια του Μεγάλου Κωνσταντίνου.

Από παιδί ο Νικήτας διδάχθηκε την αγία πίστη από το Γότθο επίσκοπο Θεόφιλο, ο οποίος συχνά υπενθύμιζε στο Νικήτα τα λόγια του Απ. Παύλου: «ένε ἐν οἲς ἔμαθες... ἀπὸ βρέφους τὰ ἱερὰ γράμματα οἶδᾳς, τὰ δυνάμενα σὲ σοφίσαι εἰς σωτηρίαν διὰ πίστεως τῆς ἐν Χριστῷ Ἰησοῦ» (Β'πρόςΤιμόθεον, γ' 14-15).


Δηλαδή, μένε ακλόνητος σ' εκείνα που έμαθες. Από μικρό παιδί γνωρίζεις τις Άγιες Γραφές, που μπορούν να σου μεταδώσουν την αληθινή σοφία, που οδηγεί στη σωτηρία δια μέσου της πίστεως στον Ιησού Χριστό. Και έτσι έγινε.


Όταν ο ηγεμόνας Αθανάριχος συνέλαβε το Νικήτα και τον απείλησε για να αρνηθεί το Χριστό, αυτός έμεινε αμετακίνητος σ' αυτά που έμαθε από παιδί. Ομολόγησε με θάρρος το Χριστό μπροστά στον ηγεμόνα, ο όποιος όταν τον άκουσε εξαγριώθηκε πολύ.


Διέταξε αμέσως και του έσπασαν τα κόκαλα με τον πιο φρικτό τρόπο. Άλλα το μίσος των Βαρβάρων ήταν τόσο, ώστε μετά τον έριξαν στη φωτιά, όπου βρήκε το θάνατο. Η φωτιά, όμως, με τη θεία θέληση σεβάστηκε το λείψανο του. Το πήρε κάποιος ευσεβής χριστιανός και το διαφύλαξε σε θήκη.


Ο Άγιος Νικήτας εορτάζει στις 15 Σεπτεμβρίου εκάστου έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου