ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 18 Απριλίου 2021

Προθήκες με φωτογραφικό υλικό του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας




Σε παλαιότερη ανάρτηση είχαν αναρτηθεί εκτενέστερα  Δελτίο Τύπου για τα 60 χρόνια του Συνδέσμου και  τα εγκαίνια των προθηκών με τα Ιστορικά Κειμήλια των Σωμάτων Ασφαλείας ως επίσης  και στο προηγούμενο φύλλο της εφημερίδας ΦΩΝΗ των ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ.

Στο αίτημα του Συνδέσμου για στολές και Ιστορικά Κειμήλια υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση των μελών μας με αποτέλεσμα ο Σύνδεσμος να συγκεντρώσει στολές από όλα τα Σώματα : Πρώην Ελληνικής Χωροφυλακής, Πρώην Αστυνομίας Πόλεων, Πυροσβεστικού Σώματος, Ελληνικής και Λιμενικής Αστυνομίας ώστε  να απαιτηθεί περισσότερος χώρος.

Ο Σύνδεσμος με απόφασή του παράγγειλε και κατασκευάσθηκε μία μεγάλη στην οποία και τοποθετήθηκαν εκεί φορεμένες σε κούκλους και είναι ως κατωτέρω :

1.-Χειμερινή Στολή Αστ/κα Πρώην Αστυνομίας Πόλεων.

2.-Χειμερινή Στολή Αντιστρατήγου  Πυροσβεστικού Σώματος.

3.-Σακκάκι Στολής Αξ/κού Πρώην Ελληνικής Χωροφυλακής ( ΑΦΡΙΚΑΝΑ ).

4.-Χλαίνη Στολής  Πρώην Ελληνικής Χωροφυλακής.

5.-Σακκάκι Επίσημης Στολής Αξ/κού Υπομοιράρχου Πρώην Ελληνικής Χωροφυλακής.

6.-Στολή Χωροφύλακα Πρώην Ελληνικής Χωροφυλακής.

Στολές και Ιστορικά Κειμήλια ανέρχονται πάνω από 50 τα οποία όλα τοποθετήθηκαν εντός των προθηκών με καρτελάκι που γνωστοποιείται το μέλος που προσέφερε. 

Η συγκέντρωση άρχισε το  2017 με πρώτη στολή του Χωροφύλακα  ΜΠΕΛΛΟΥ Βασιλείου  που μας δωρίσθηκε από την οικογένεια ΜΠΕΛΛΟΥ συζύγου και κόρης του Μαρίας ΜΠΕΛΛΟΥ και ήταν  η αρχή της δημιουργίας των προθηκών.

Στις προθήκες θα τοποθετηθεί ο Κώδικας QR όπου ο κάθε επισκέπτης θα μπορεί με το κινητό του να βλέπει την Ιστορία του Συνδέσμου, των Σωμάτων Ασφαλείας που απαρτίζουν τον Σύνδεσμο, ιστορικό στολών και των άλλων προσφερόμενων Ιστορικών Κειμηλίων. Πληροφορίες και σχετική εργασία για τον Κώδικα  QR θα ασχοληθούν τα μέλη του Δ.Σ. ο  κ.ΣΙΑΧΑΜΗΣ Ιωάννης και ο κ. ΚΟΚΟΥΒΕΣ Αντώνιος.

Εκτός όμως των Στολών ο Σύνδεσμος προχώρησε και σε φωτογραφικό υλικό. Από το Αρχείο του Συνδέσμου  που είχαν συγκεντρωθεί μετά από πρόταση του μέλους σε προηγούμενο Δ.Σ. κ. ΚΟΚΚΟΡΟΥ Ηλία. Ο Πρόεδρος κ. ΜΑΝΤΑΣ Μιχαήλ ασχολήθηκε με την πρόταση, έφτιαξε Ηλεκτρονικό Αρχείο Φωτογραφιών και με την εξέλιξη της τεχνολογίας  δημιουργήθηκαν τα ΚΑPA FIX ( Κολλάζ ) και συμπληρώνουν το την έκθεση,  έχουν τοποθετηθεί έναντι των προθηκών σε στήλες.

 Το φωτογραφικό υλικό είναι :


Στην πρώτη στήλη στο Πρώτο ΚΑPA FIX   μέρος είναι τα  μέλη που διετέλεσαν ΠΡΟΕΔΡΟΙ μέχρι το 2015 από εκεί και μετά όλα τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων μέχρι 2021 ως επίσης και μίας ομαδικής φωτογραφίας που είχε δημοσιευθεί στο προηγούμενο φύλλο της εφημερίδας και δεν είχαν γραφτεί τα ονοματεπώνυμα των εικονιζόμενων.

Οι εικονιζόμενοι στην παλιά  φωτογραφία εξ αριστερών είναι οι : ΠΡΑΣΣΑΣ Γεώργιος Υ/Β Α΄ Αντιπρόεδρος, ΓΚΟΥΒΑΣ Νικόλαος Υ/Β Ταμίας, ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Ευστάθιος Α/Α Πρόεδρος, ΚΟΥΡΕΤΑΣ Ηλίας Α/Α μέλος, ΜΠΑΛΟΔΗΜΑΣ Κων/νος Ανθ/μος Βοηθός Ταμία και ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Ευάγγελος  ….. Β΄ Αντιπρόεδρος.

Στην συνέχεια της στήλης  το δεύτερο ΚΑPA FIX είναι εκ των Σωμάτων Ελληνικής  και Λιμενικής Αστυνομίας, Πρώην Αστυνομίας Πόλεων. Στο τρίτο  ΚΑPA FIX μέλη και είδη Πυροσβεστικού Σώματος.

Στην δεύτερη στήλη στο κενό χώρο θα αρχίσουμε με KAPA FIX με τους συναδέλφους που είχαν πολεμήσει « ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ  » που μόλις ολοκληρωθεί η εργασία θα τοποθετηθεί.


Στην φωτογραφία βλέπετε ήδη  δύο (2) ΚΑPA FIX που είναι φωτογραφίες από διάφορα της Ελληνικής Χωροφυλακής ως και μέλη του Συνδέσμου.

Στις λοιπό χώρο μόλις ολοκληρωθούν τα ΚΑPA FIX  από το πλούσιο φωτογραφικό υλικό των δραστηριοτήτων του Συνδέσμου θα τοποθετηθούν και θα αναρτηθούν σε άλλη ανάρτηση.

Εντός του Γραφείου έχει τοποθετηθεί άλλο ένα KAPA FIX με μόνο τα μέλη του Συνδέσμου.

΄Ετσι κλείνει μία 5 ετία γεμάτη δραστηριότητες 2015 – 2020 οραματιζόμενοι το μέλλον μετά την ΠΑΝΔΗΜΙΑ.-















 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου