ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021

Το τηλεφώνημα-έκπληξη του Μητσοτάκη σε ραδιοφωνικό σταθμό

 


Το «σιγά μη μας ακούει» των παρουσιαστών και ο διάλογος που ακολούθησε

Σε μία εθιμοτυπική λόγω της έναρξης του σχολικού έτους αλλά συνάμα ιδιαίτερου συμβολισμού επίσκεψη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε σήμερα Δευτέρα (13/9) στο Δαμάσι Τυρνάβου, παρακολουθώντας τον αγιασμό στο νεόκτιστο σχολείο του χωριού, το οποίο γκρεμίστηκε τον περασμένο Μάρτιο από τα 6,3 Ρίχτερ του Εγκέλαδου που είχαν πλήξει την ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας.

Αν, πάντως, κάτι ξεχώρισε από τη σημερινή η πρωθυπουργική επίσκεψη δεν είναι ούτε η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στον σχολικό αγιασμό ούτε καν η σύσκεψη που είχε στα Φάρσαλα με νέους αγρότες και εκπροσώπους των τοπικών φορέων. Είναι η τηλεφωνική έκπληξη που έκανε ο πρωθυπουργός στο ενδιάμεσο της οδικής διαδρομής στους παρουσιαστές μίας εκπομπής που φιλοξενείται στη συχνότητα του τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού ΤRT 95,1.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι δημοσιογράφοι Βαγγέλης Βουλάγκας και Νίκος Χαϊδάς που την… επίμαχη ώρα βρίσκονταν πίσω από τα μικρόφωνα του ΤRT 95,1 σχολιάζαν τα της επίσκεψης Μητσοτάκη στην περιοχή τους, σημειώνοντας μεταξύ άλλων on air την ατάκα «Σιγά μην μας ακούει ο Μητσοτάκης».

Ελα όμως που ο Κυρ. Μητσοτάκης τους άκουγε και μερικά λεπτά αργότερα χτύπησαν τα τηλέφωνα του ραδιοφωνικού σταθμού και στην άλλη γραμμή ακούστηκε η φωνή συνεργάτη του Κυρ. Μητσοτάκη ο οποίος ενημέρωσε πως ο πρωθυπουργός άκουσε live το… παράπονό τους και θα επιθμούσε να βγει στον αέρα της εκπομπής για να τους πει «μια καλημέρα».

Νόμιζαν ότι είναι φάρσα – Ο διάλογος

Καθ ομολογία των παρουσιαστών επικράτησε αμηχάνια μην γωρίζοντας οι υπεύθυνοι του σταθμού, αν π΄ροκειται για φάρσα, μέχρι που ο πρωθυπουργός βγήκε στην εκπομπή και ακολούθησε ο παρακάτω διάλογος;

-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Νάτος, νάτος ο πρωθυπουργός. Έχουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην τηλεφωνική γραμμή;

-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αυτά δεν γίνονται φίλε. Εδώ πέρα εγώ έχω πάθει πλάκα τώρα…

-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μήπως μας κάνουν πλάκα Νίκο;

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: «Καλημέρα σας».

-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Καλημέρα κύριε Μητσοτάκη

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: «Σας άκουγα στο αυτοκίνητο καθ’ οδόν για τα Φάρσαλα, διότι ακούω πάντα τοπικούς σταθμούς…».

-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Να είστε καλά

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: «Και μιας και σας έφερα ήλιο, πώς τον είπατε; Λαμπρό, Νεοδημοκρατικό…».

-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ; Νεοδημοκρατικό – Μητσοτακικό!

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: «Μητσοτακικό! Είπα να σας πάρω να σας πω μια καλημέρα…»

-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ πρωθυπουργέ, να είστε καλά. Αλλά, πραγματικά πιστέψαμε ότι μας κάνουν πλάκα. Λέμε τώρα, εντάξει, μας παίρνουν τηλέφωνο, θέλει να βγει ο πρωθυπουργός τώρα στη γραμμή;

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: «Είδατε; Έχει και τα τυχερά της η δουλειά σας.»

-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μείναμε άφωνοι και δεν το… συνηθίζουμε αυτό

-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δηλαδή, δεν μπορούμε να το πιστέψουμε ακόμα κύριε πρωθυπουργέ. Για πείτε μας δυο λόγια με την ευκαιρία που σας έχουμε για το σχολείο, για τα εγκαίνια, για τον αγιασμό που κάνατε στο Δαμάσι…

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: «Κοιτάξτε, το σχολείο είναι πραγματικά πολύ ωραίο. Θυμάστε ότι είχα αναλάβει μία δέσμευση αμέσως μετά το σεισμό, μιλώντας και με τον διευθυντή του σχολείου, ότι θα παρέμβουμε και θα κάνουμε τα αδύνατα-δυνατά, ώστε το σχολείο να είναι έτοιμο με την έναρξη της σχολική χρονιάς.

»Πράγματι τα καταφέραμε με τη βοήθεια της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, η οποία και κάλυψε εξ’ ολοκλήρου τη χορηγία για να κατασκευαστεί το σχολείο. Και είχα την ευκαιρία σήμερα να κάνω αγιασμό στο Δαμάσι, να μιλήσω με τα παιδιά, με τους γονείς και βέβαια να διαπιστώσω ότι υπάρχουν ακόμα προβλήματα στην περιοχή, επειδή άκουσα και τα λέγατε. Έχετε δίκιο να τα επισημαίνετε.

»Έχουμε ακόμα αρκετά σπίτια τα οποία πρέπει να κατασκευαστούν και αυτά, αλλά νομίζω ότι έχουμε αποδείξει συνολικά στη Θεσσαλία και με τον ΙΑΝΟ και με το σεισμό, ότι μπορούμε να σταθούμε κοντά στους πολίτες που δοκιμάζονται και πολύ γρήγορα θα γιατρέψουμε τις ζημιές από τις φυσικές καταστροφές.».

-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε πρωθυπουργέ, επειδή τα μηνύματα έρχονται, έχουν πάθει πλάκα όλοι τώρα εδώ πέρα. Δηλαδή, τα μηνύματα που βλέπω τώρα, έχουμε πάθει πλάκα… Λοιπόν, θα σας πω ότι έχω μηνύματα από τρεις ακροατές τώρα που στέλνουνε. Θέλουν βοήθεια –λέει– τον κατώτατο μισθό.

-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Να κοιτάξτε τον κατώτατο μισθό…

-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Εμείς μιλάμε απευθείας με τον πρωθυπουργό και λέμε τα μηνύματα του κόσμου τώρα. Το εξετάζει η κυβέρνηση; Το εξετάζει αυτό;

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: «Θα έχουμε την ευκαιρία να τα συζητήσουμε όλα αυτά νομίζω με ησυχία. Νομίζω ότι θα πρέπει να κρατήσετε το γεγονός ότι στη Θεσσαλονίκη κάναμε μία σειρά από σημαντικές, οικονομικές εξαγγελίες.».

-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αυτό έπρεπε να πείτε. Δεν χορτάσατε εξαγγελίες το Σαββατοκύριακο;

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ«Που αφορούν όλους. Μάλιστα τώρα είχα την ευκαιρία να συναντήσω και έναν κτηνοτρόφο στο δρόμο. Σταμάτησα και του είπα μία καλημέρα. Να θυμίζω ότι μειώνεται και ο ΦΠΑ άμεσα, από αρχές Οκτωβρίου στις ζωοτροφές και να στηρίξουμε με αυτό τον τρόπο τους κτηνοτρόφους μας.

»Και βέβαια ξέρετε πολύ καλά, είστε μεγάλη, εδώ, η καρδιά της εργατιάς χτυπάει στη Λάρισα, ότι έχουμε σημαντικότατους πόρους ευρωπαϊκούς από το νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης.

»Καταφέραμε και προστατεύσαμε τις ενισχύσεις των αγροτών μας και νομίζω θα κάνουμε και στον πρωτογενή τομέα σημαντικά πράγματα.».

-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πάντως, το είπαμε και πριν, είναι πολύ σημαντικό ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήρθε σήμερα, τήρησε τη δέσμευσή του, στον αγιασμό του σχολείου στο Δαμάσι. Να μας πείτε, επειδή ξέρω ότι βιάζεστε, πώς σας ήρθε αυτό για τη γαλοπούλα που συζητάει όλη η Ελλάδα;

-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Για τη γαλοπούλα. Αυτό δηλαδή δεν…

-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Λέγαμε με τον Νίκο, εμείς τρώμε και… χοιρινό.

-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Έτσι ακριβώς. Και δεν απήντησε και η γαλοπούλα δηλαδή…

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: «Κοιτάξτε αν δεν διανθίζουμε και αυτές τις ενέσεις με λίγο χιούμορ, δεν περνάει εύκολα η ώρα. Εγώ ήθελα να σας πω μια καλημέρα. Κατευθύνομαι τώρα στα Φάρσαλα. Έχουμε και εκεί σημαντικά πράγματα να πούμε για το Φράγμα του Ενιπέα που είναι μια εκκρεμότητα μεγάλη για την περιοχή εδώ και δεκαετίες και να σας ενθαρρύνω να συνεχίζετε έτσι με χιούμορ να σχολιάζετε την επικαιρότητα.».

-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Να είστε καλά πρωθυπουργέ, καλή δύναμη στο έργο σας

-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε πρωθυπουργέ, καλή δύναμη και να βοηθήσετε τον κόσμο στην καθημερινότητα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό, κύριε πρωθυπουργέ. Αυτό περιμένει ο κόσμος από εσάς.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: «Μία κουβέντα εγώ θέλω να πω, είναι ότι όσο η οικονομία αναπτύσσεται και θα αναπτυχθεί πιστεύω με πολύ ισχυρούς ρυθμούς, το είπα και εχθές, το επαναλαμβάνω, η ανάπτυξη πρέπει να είναι για όλους τους Έλληνες.

»Όλοι πρέπει να έχουνε μέρισμα από την ανάπτυξη της οικονομίας. Εκεί είναι προσηλωμένη όλη η προσοχή μου και εκεί καταλήγουνε και όλες οι δημόσιες πολιτικές που εφαρμόζουμε.».

-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εάν βοηθήσετε αυτό να ξέρετε θα είστε και θα είστε για πάντα ο πρωθυπουργός

-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θα βγαίνει για πολλά χρόνια ο Κυριάκος Μητσοτάκης αν το καταφέρει αυτό. Και φαίνεται ότι ήταν γουρλίδικη η selfie που είχαμε βγάλει πριν από δύο χρόνια κύριε πρωθυπουργέ

-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Στις εκλογές. Ναι…

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: «Να είστε καλά παιδιά. Καλή σας μέρα.».


-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ: Καλή συνέχεια, να είστε καλά. Ευχαριστούμε πολύ.

ΠΗΓΗ 

(Mε στοιχεία από το THE TOC)Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου