ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

«Δεν παίρνουμε μαθήματα από την Ελλάδα για θρησκευτικές ελευθερίες». ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΥΠΕΞ

ΠΗΓΗ : " ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ    "
21/11/2013
Προκλητική στάση εξακολουθεί να διατηρεί η Τουρκία στο ζήτημα περί μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τέμενος, καθώς όπως ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών «η Τουρκία δεν έχει τίποτα να μάθει από την Ελλάδα, στο θέμα των θρησκευτικών ελευθεριών».
Πριν από λίγες ημέρες ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών Κ. Κούτρας είχε δηλώσει ότι οι επαναλαμβανόμενες αναφορές για μετατροπή χριστιανικών βυζαντινών ναών σε τεμένη συνιστούν προσβολή του θρησκευτικού αισθήματος εκατομμυρίων Χριστιανών.
«Η Τουρκία έδειξε πάντα ιδιαίτερη φροντίδα για την ιερότητα των θρησκευτικών χωρών, ενώ είναι γνωστό σε όλους ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίστηκαν οι θρησκευτικοί χοροί και τα πολιτιστικά μνημεία της Οθωμανικής περιόδου στην Ελλάδα. Παρά τη μουσουλμανική κοινότητα που αριθμεί εκατοντάδες χιλιάδες μέλη, η Αθήνα τονίζει η ανακοίνωση.
Επιπλέον, ο κ. Κούτρας είχε χαρακτηρίσει αυτές τις ενέργειες ως «αναχρονιστικές και ακατανόητες για ένα κράτος που διακηρύσσει ότι επιθυμεί να συμμετάσχει ως πλήρες μέλος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θεμελιώδης αρχή της οποίας είναι ο σεβασμός της θρησκευτικής ελευθερίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου