ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Ενισχυμένη συνεργασία για την μπλε ανάπτυξη. ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ  "
22/11/2013
Η μπλε ανάπτυξη, μέγιστο διακύβευμα του 21ου αιώνα, φορέας καινοτομίας, αειφόρου ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων εργασίας, θα βρεθεί στο επίκεντρο της ημερίδας με θέμα «Καινοτομία, διαφύλαξη, σύμπραξη: προς μια ενισχυμένη συνεργασία για την μπλε ανάπτυξη» την οποία διοργανώνει το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, στις 25 Νοεμβρίου, στην Αθήνα.
 
 

Η εκδήλωση αυτή εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο εκδηλώσεων με τίτλο «Η Μεσόγειος ανάμεσα σε περιβαλλοντικά και οικονομικά διακυβεύματα».
Η μπλε ανάπτυξη είναι ζωτικής σημασίας για τη Μεσόγειο, δεδομένης της σύγχρονης οικονομικής συγκυρίας. Η προστασία των ακτογραμμών και της βιοποικιλότητας, η ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η αξιοποίηση των πόρων, μια αειφόρος προσέγγιση του θαλάσσιου και παράκτιου τουρισμού: αυτή η πηγή ανάπτυξης χρειάζεται διαδικασίες και εργαλεία διακυβέρνησης όπως η ολοκληρωμένη διαχείριση των παράκτιων ζωνών. Ο ρόλος της έρευνας και της καινοτομίας αποδεικνύεται επίσης θεμελιώδης καθώς αυτές ενισχύουν τις γνώσεις μας σχετικά με τα θαλάσσια και παράκτια περιβάλλοντα και ευνοούν την παρατήρηση αλλά και την αξιολόγηση των επιπτώσεων της ανθρώπινης δραστηριότητας και της κλιματικής αλλαγής.
Ενώ η Γαλλία έχει ήδη ξεκινήσει μια διαδικασία εθνικής διαβούλευσης, χάρη στη Διάσκεψη για τη θάλασσα και τις παράκτιες περιοχές, η οποία το 2014 θα καταλήξει στη διαμόρφωση μιας εθνικής στρατηγικής για τη θάλασσα και τις παράκτιες περιοχές, η Ελλάδα έθεσε την ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική ως μία από τις προτεραιότητες της Προεδρίας της στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014.
Η ημερίδα η οποία θα λάβει χώρα στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, Σίνα 31, προσφέρει στους Έλληνες και Γάλλους ειδικούς και φορείς του οικονομικού και περιβαλλοντικού τομέα τη δυνατότητα να ανταλλάξουν εμπειρίες και καλές πρακτικές με σκοπό την ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας σε ζητήματα διακυβέρνησης και διαχείρισης της θάλασσας και των παράκτιων περιοχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου