ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

14 λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να εντάξετε το αγγούρι στη διατροφή σας

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma.gr     " 

14-λόγοι-για-τους-οποίους-πρέπει-να-εντάξετε-το-αγγουρι-στη-διατροφή-σαςΤα αγγούρια καταλαμβάνουν την τέταρτη θέση σε σχέση με την ποσότητα καλλιεργειών τους σε ολόκληρο τον κόσμο και είναι γνωστά για τα αναρίθμητα οφέλη τους για το συνολικό επίπεδο υγείας, καθώς αναφέρονται συχνά και ως υπερτροφές. Παρακάτω ακολουθούν 14 «αδιάψευστοι» λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να το εντάξετε άμεσα στη διατροφή σας.
Το αγγούρι ενυδατώνει τον οργανισμό μας
Εάν δεν μπορείτε να πίνετε νερό στην απαιτούμενη συχνότητα, μπορείτε να καταναλώσετε αγγούρι που αποτελείται κατά 90 τοις εκατό από νερό. Ο οργανισμός σας θα ενυδατωθεί ξανά, ανακτώντας την απώλεια νερού.

Το αγγούρι καταπολεμά τα εσωτερικά και εξωτερικά καψίματα
Η κατανάλωση αγγουριού θα ανακουφίσει τον οργανισμό σας από μικρά εγκαύματα. Τοποθετήστε αγγούρι στο δέρμα σας και θα ανακουφιστείτε εξωτερικώς από καψίματα έπειτα από έκθεση στον ήλιο.
Το αγγούρι αποβάλλει τις τοξίνες
Το νερό που περιέχεται στο αγγούρι λειτουργεί ως μία «σκούπα καθαρισμού» για τον οργανισμό σας, αποβάλλοντας τις τοξίνες από το σώμα σας. Η τακτική κατανάλωση, οδηγεί επίσης και στη διάλυση της πέτρας στα νεφρά.
Το αγγούρι αναπληρώνει την ημερήσια πρόσληψη βιταμινών
Τα αγγούρια διαθέτουν τις περισσότερες από τις βιταμίνες που χρειάζεται ο οργανισμός σε ημερήσια βάση. Βιταμίνες ABκαι C, που ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα, μας δίδουν ενέργεια και ζωντάνια. Μία άριστη επιλογή ενίσχυσης του οργανισμού είναι η παρασκευή χυμού αγγουριού με σπανάκι και καρότο. Αφήστε την φλούδα του αγγουριού «ανέγγιχτη» καθώς περιέχει περίπου το 12 τοις εκατό της ημερήσιας συνιστώμενης ποσότητας πρόσληψης βιταμίνης C.
Το αγγούρι παρέχει στο δέρμα πολύτιμα μεταλλικά στοιχεία
Το αγγούρι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ποτάσιο, μαγνήσιο και σιλικόνη. Πολλές δερματικές θεραπείες βασίζονται ήδη στην χρήση αγγουριών.
Το αγγούρι βοηθά στη πέψη και στην απώλεια βάρους
Εξαιτίας της σύστασής του (σ.σ. pentapostagma.gr– 90% νερό με χαμηλή ποσότητα θερμίδων), το αγγούρι αποτελεί μία ιδανική λύση για όσους ανθρώπους επιθυμούν να χάσουν βάρος. Χρησιμοποιήστε το αγγούρι στις σούπες και τις σαλάτες σας. Αν δεν αποτελεί ένα από τα αγαπημένα σας τρόφιμα, μπορείτε να το καταναλώσετε με μία μικρή σως από γιαούρτι με χαμηλές θερμίδες και λιπαρά. Το μάσημα αγγουριών αποτελεί μία ιδανική «άσκηση» για τις γνάθους, και οι πλούσιες φυτικές ίνες συνεισφέρουν σημαντικά στη διαδικασία της πέψης. Η καθημερινή κατανάλωση αγγουριών μπορεί να βοηθήσει σημαντικά σε προβλήματα χρόνιας δυσκοιλιότητας.
Το αγγούρι αναζωογονεί τα μάτια
Μία παγωμένη φλίδα αγγουριού που τοποθετείται σε κουρασμένα ή ταλαιπωρημένα μάτια, μπορεί να μειώσει τις σακούλες κάτω από αυτά καθώς και το πρήξιμο στα μάτια εξαιτίας των αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων του.
Το αγγούρι καταπολεμά τον καρκίνο
Το αγγούρι περιέχει τρείς ουσίες, την πινορεσινόλη, τη λαρισιρεσινόλη και τη σεκοϊσολαρισιρεσινόλη, που ονομάζονται λιγνάνες. Οι τρείς λιγνάνες σχετίζονται με μειωμένο κίνδυνο ανάπτυξης συγκεκριμένων τύπων καρκίνου, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου των ωοηθηκών, του στήθους και του προστάτη.
Το αγγούρι θεραπεύει τον διαβήτη, μειώνει τη χοληστερόλη και ελέγχει το επίπεδο της αρτηριακής πίεσης
Ο χυμός του αγγουριού περιέχει μία ορμόνη που είναι απαραίτητη για τα κύτταρα του παγκρέατος για την παραγωγή ινσουλίνης που είναι ωφέλιμη για τους διαβητικούς ασθενείς. Οι ερευνητές έχουν δείξει ότι οι στερόλες στα αγγούρια μπορούν να βοηθήσουν στην μείωση των επιπέδων χοληστερόλης. Τα αγγούρια περιέχουν πλείστες φυτικές ίνες, ποτάσιο και μαγνήσιο. Τα συστατικά αυτά στοιχεία λειτουργούν αποτελεσματικά για την ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.
Το αγγούρι βελτιώνει την οσμή του στόματος
Ο χυμός αγγουριού θεραπεύει τα ασθενή ούλα. Πάρτε μία φλύδα αγγουριού και πιέστε την στην άνω στοματική κοιλότητα με την γλώσσα σας για μισό λεπτό, και τα φυτοχημικά στοιχεία θα «σκοτώσουν» τα βακτήρια στο στόμα σας που είναι υπεύθυνα για την δυσάρεστη οσμή της αναπνοής σας.
Το αγγούρι βελτιώνει την υγεία των μαλλιών και των νυχιών
Το αγγούρι συνεισφέρει στην καλή υγεία των αρθρώσεων, στην αντιμετώπιση και ανακούφιση της αρθρίτιδας
Το αγγούρι ανακουφίζει από συμπτώματα μέθης
Το αγγούρι συνεισφέρει στην καλή υγεία των νεφρών
Το αγγούρι ελαττώνει τα επίπεδα ουρικού οξέος στον οργανισμό μας συνεισφέροντας στην διατήρηση της καλής υγείας των νεφρών.
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου