ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Το 26% των Ελλήνων δε θα πάει διακοπές φέτος

ΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

14/02/2014
Το 26% των Ελλήνων δεν σκοπεύει να πάει διακοπές φέτος λόγω της οικονομικής κατάστασης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Ευρωβαρόμετρου, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στην ΕΕ αγγίζει το 11%.

Επίσης, από την κοινοτική δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε από 6 έως 11 Ιανουαρίου, προκύπτει ότι το 54% των Ελλήνων σκοπεύουν να πάνε διακοπές, αλλά θα προσαρμόσουν τα σχέδιά τους λόγω οικονομικών δυσκολιών.
Ακολουθούν οι Ιταλοί με 49% και οι Ιρλανδοί με 48%, ενώ από την άλλη μόνο το 10% των Ελλήνων δηλώνει ότι δεν χρειαστεί λόγω κρίσης να τροποποιήσει τα σχέδιά του. Ακολουθούν οι Κύπριοι με 12%, ενώ στον αντίποδα βρίσκονται οι Αυστριακοί με 75%, οι Γερμανοί με 74% και οι Δανοί με 72%.
Ακόμη, σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο, οι Έλληνες σε ποσοστό 37% είναι αυτοί που επιλέγουν περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο Ευρωπαίο τον τουριστικό προορισμό τους με βάση τις τιμές και ακολουθούν οι Φινλανδοί με 36%.
Επιπλέον, σύμφωνα με τα στοιχεία, το 39% των Ελλήνων δηλώνει ότι θα πάει διακοπές φέτος αλλά για λιγότερες μέρες σε σχέση με το 2013.
Αξιοσημείωτο είναι πως το 87% των Ελλήνων που θα πάνε φέτος διακοπές θα επιλέξουν ελληνικό προορισμό. Το ίδιο ισχύει για το 84% των Κροατών, το 81% των Ιταλών και το 80% των Βούλγαρων.
Πρέπει να σημειωθεί πως οι Έλληνες με 74% και οι Κύπριοι με 69% είναι οι Ευρωπαίοι πολίτες με τα υψηλότερα ποσοστά στην ΕΕ που δεν πήγαν διακοπές το 2013.
Αντίστοιχα, μόνο το 8% του Σουηδών δηλώνει ότι δεν πήγε διακοπές τον περασμένο χρόνο.

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου