ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Ξεκινάει η αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ

ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ 67% ΤΟΥ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

24/02/2014
Στην Βουλή αποστέλλεται από το ΤΑΙΠΕΔ το σχέδιο πρόσκλησης του διεθνούς διαγωνισμού για την αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ ΑΕ.
Συγκεκριμένα, το σχέδιο αφορά στην πώληση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου, από το 74% που ελέγχει συνολικά το ελληνικό δημόσιο.

Η συζήτηση επί του σχεδίου προκήρυξης του διαγωνισμού έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη και εφόσον εγκριθεί θα προχωρήσει αμέσως μετά η δημόσια πρόσκληση.
Ο διαγωνισμός αφορά έτσι την πώληση της καταστατικής πλειοψηφίας και όχι παραχωρήσεις, όπως έχει προτείνει το management της εισηγμένης, καθώς όπως αναφέρουν κύκλοι του ΤΑΙΠΕΔ, «υπάρχει επιλεκτικό επενδυτικό ενδιαφέρον για ορισμένες αλλά όχι κατ’ ανάγκη όλες τις επιμέρους δραστηριότητες» και έτσι «με την πώληση των μετοχών διασφαλίζεται ότι ο επενδυτής θα αναλάβει και θα έχει κίνητρο ανάπτυξης σε όλες τις δραστηριότητες του λιμανιού όπως ο προβλήτας I, το car terminal, η ακτοπλοΐα, η κρουαζιέρα και η ναυπηγοεπισκευή».
Περαιτέρω, το ΤΑΙΠΕΔ εκτιμά ότι η πώληση ισχυρού πλειοψηφικού πακέτου αναμένεται να τονώσει το ανταγωνιστικό ενδιαφέρον της διαγωνιστικής διαδικασίας και να βελτιώσει ουσιαστικά το προσδοκώμενο αντάλλαγμα για το δημόσιο.

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου