ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

G20: ΣΤΟΧΟΣ Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΡΥΘΜΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΤΑ 2%

ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ

24/02/2014
Στον κοινό στόχο της αύξησης του ρυθμού ανάπτυξης κατά 2% την προσεχή πενταετία δεσμεύτηκαν οι χώρες της ομάδας G20. Παράλληλα, δεσμεύτηκαν ότι οι κεντρικές τους τράπεζες θα συνεχίσουν να επικοινωνούν «σαφώς» τη νομισματική τους πολιτική.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά το τέλος της συνόδου των υπουργών Οικονομικών και διοικητών Κεντρικών Τραπεζών της Ομάδας των G20 στο Σίδνεϊ, για την αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης σε σχέση με τη σημερινή τάση, οι χώρες δεσμεύονται να αναπτύξουν φιλόδοξες αλλά ρεαλιστικές πολιτικές.
Επίσης, οι κεντρικές τράπεζες θα συνεχίσουν να «επικοινωνούν σαφώς» και να παρακολουθούν με προσοχή τις επιδράσεις των πολιτικών τους στην παγκόσμια οικονομία, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Ακόμη, η G20 εξέφρασε τη βαθιά λύπη της που οι μεταρρυθμίσεις για τις ποσοστώσεις και τη διοίκηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, οι οποίες αποφασίστηκαν το 2010, δεν έχουν ακόμη αρχίσει να εφαρμόζονται.
«Προτεραιότητά μας παραμένει η επικύρωση των μεταρρυθμίσεων του 2010 και καλούμε τις ΗΠΑ να τις επικυρώσουν πριν από την προσεχή σύνοδό μας τον Απρίλιο», αναφέρουν στην τελική ανακοίνωση.
Η συμφωνία του 2010 προβλέπει διπλασιασμό του αποθεματικού κεφαλαίου (μερίδια) και μια αναδιανομή των μετοχών υπέρ των χωρών με αναδυόμενη οικονομία, ενώ ο θεσμός από την ίδρυσή του τελεί υπό τον έλεγχο των ΗΠΑ και τις Ευρώπης. Ωστόσο το αμερικανικό Κονγκρέσο έχει μπλοκάρει τη μεταρρύθμιση.

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ    " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου