ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

“Εγκλωβισμένοι Τούρκοι” στο Αιγαίο διαμαρτύρονται ! Τι λένε για τις αερομαχίες

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma.gr   " 

Εγκλωβισμένοι Τούρκοι στο ΑιγαίοΕπιμέλεια: Λ.ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ
Πυκνώνουν τις ”διαμαρτυρίες” οι Τούρκοι για τις αναχαιτίσεις που  κάνουν ελληνικά μαχητικά επιφυλακής σε τουρκικά  F-16 που μπαίνουν παράνομα στο FIR Aθήνας και παραβιάζουν τους διεθνείς κανόνες ή και τον Εθνικό Εναέριο χώρο στο Αιγαίο, μιλώντας για δήθεν ”παρενοχλήσεις”.

Συγκεκριμένα  - σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ – το Αρχηγείο του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας  ισχυρίστηκε με ανακοίνωσή του ότι ελληνικά F-16 παρενόχλησαν τουρκικά F-16, που εκτελούσαν εκπαιδευτική πτήση στο διεθνή εναέριο χώρο του Αιγαίου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα ελληνικά αεριωθούμενα εγκλώβισαν, επί 5 λεπτά, τα τουρκικά F-16 στα ραντάρ τους. Τα ελληνικά αεριωθούμενα, γράφει η εφημερίδα,  προέβησαν δύο φορές σε παρενόχληση.
Ενδεικτικώς αναφέρουμε ότι η Sabah έχει τον τίτλο «Ελληνική παρενόχληση σε τουρκικά αεριωθούμενα» και  η Haberturk, τον τίτλο «Ελληνικά αεροσκάφη παρενόχλησαν τουρκικά αεροσκάφη».
Και στα Ίμια
Να θυμίσουμε εδώ ότι στις 18 Φεβρουαρίου, κύκλοι της Άγκυρας διέρρευσαν τα γνωστά  παραμύθια περί παρενόχλησης Τούρκων αλιέων από το Ελληνικό Λιμενικό στα Ιμια.  Η εφημερίδα Posta ισχυρίστηκε   ότι σημειώθηκε και πάλι ελληνική παρενόχληση στα Ίμια και συγκεκριμένα ότι  σκάφος της Ελληνικής Ακτοφυλακής, που αναχώρησε από την Κω …μπήκε δήθεν,  στα τουρκικά χωρικά ύδατα και …παρενόχλησε Τούρκους αλιείς που ψάρευαν σε απόσταση μισού μιλίου από την ξηρά.
Πρόκειται για συνηθισμένες ….θαλασσινές ιστορίες των Τούρκων κοντά στα Ιμια: Σε αυτές τις περιπτώσεις  εμφανίζουν τα ελληνικά χωρικά ύδατα ως …τουρκικά και κάθε περιπολία ελληνικού σκάφους εκεί για λόγους ασφαλείας την εμφανίζουν ως …παραβίαση δικών τους περιοχών!
Προβληματίζει η συχνότητα
Το θέμα είναι – όπως γράφαμε και στην αρχή –  τώρα τελευταία  έχει αυξηθεί η συχνότητα που η Άγκυρα εκδίδει ανακοινώσεις περί εγκλωβισμού αεροσκαφών της από ραντάρ αεροσκαφών ή και επίγειων αντιαεροπορικών συστημάτων, όπως τα Patriot…
Και αυτή η συχνότητα δεν είναι τυχαία, λέμε εμείς…
Το έχουν ”πιάσει” στο ΓΕΕΘΑ,στο ΓΕΑ και στο ΑΤΑ;
OnAlert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου