ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Με το φιλί της ζωής έσωσε το πέντε μηνών ανιψάκι της

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma.gr    " 

ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΑΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ Η ΘΕΙΑ ΤΟΥ ΞΑΝΑΔΩΣΕ ΤΗ ΖΩΗ
Baby-given-CPR-on-the-side-of-the-road-in-Miami-3168250
Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά, Βρυξέλλες για το pentapostagma.gr
Την Πέμπτη 20/02/14, μια γυναίκα αλλόφρονη αγωνίζεται να νεκραναστήσει ένα πεντάμηνο μωρό στην ακριανή λωρίδα  μεγάλου αυτοκινητοδρόμου στη Φλώριδα των ΗΠΑ.
Η Η Pamela Rauseo, 37 ετών , ακινητοποιεί το αυτοκίνητό της στον πολυσύχναστο δρόμο και ξαπλώνει το μωράκι στην άσφαλτο για να του δώσει το φιλί της ζωής ενώ παράλληλα ουρλιάζει για βοήθεια.
Baby-given-CPR-on-the-side-of-the-road-in-Miami-3168246
Το ανιψάκι της  Sebastian de la Cruz που  σταμάτησε κάποια στιγμή να κλαίει μέσα στο μποτιλιάρισμα και σε λίγα δευτερόλεπτα σταμάτησε και να αναπνέει. «Είχε μελανιάσει και ήταν μαλακός…ήταν τρομερό …” είπε η Pamela.
«Δεν ξέρω πώς θυμήθηκα τι πρέπει να κάνουμε σε τέτοιες περιπτώσεις. Ήξερα ότι δεν μπορούσα να τον αφήσω να πεθάνει. Δεν μπορούσα να αφήσω να συμβεί κατι στο παιδί. Η αδερφή μου μου το είχε εμπιστευθεί. “
 H Lucila Godoy, 34 ετών, σταμάτησε το όχημά της αφήνοντας μέσα το 3χρονο παιδί της και κατέβηκε να βοηθήσει την Pamela που ούρλιαζε ότι το παιδί δεν αναπνέει.
Baby-given-CPR-on-the-side-of-the-road-in-MaimiAl-Diaz-Barcroft-3168251
Από πίσω ερχόταν ο φωτογράφος του Miami Herald, Al Diaz o οποίος  μέσα στο κυκλοφοριακό χάος της εθνικής οδού Dolphin  ,απαθανάτισε αυτές τις δραματικές εικόνες : «Άκουσα την Pamela να ουρλιάζει οτι το μωρό δεν μπορούσε να αναπνεύσει . “
Ο Diaz έτρεξε για βοήθεια και  βρήκε και τον αστυνόμο Amauris Bastidas  ο οποίος έφθασε αστραπιαία στο σημείο και όσο η θεία του έδινε το φιλι της ζωής, αυτός έκανε μαλάξεις. Ο ίδιος δήλωσε ότι: « το σήκωσα και άρχισε να εισπνέει τον αέρα και να κλαίει . “
Baby-given-CPR-on-the-side-of-the-road-in-Maimi-3168244
Όμως στη συνέχεια ,ο Sebastian έπαψε και πάλι να αναπνέει .Η Pamela, ο Diaz και ο Bastidas άρχισαν μανιωδώς να κάνουν μαλάξεις καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης και διατήρησαν τους πνεύμονες του παιδιού σε λειτουργία.
Εκείνη την στιγμή κατέφθασαν και οι πρώτες βοήθειες. Δύο αξιωματικοί της Πυροσβεστικής του Μαϊάμι επιβεβαίωσαν ότι οι αεραγωγοί του παιδιού ήταν βατοί και ανέλαβαν τη μεταφορά του στο νοσοκομείο .
Baby-given-CPR-on-the-side-of-the-road-in-Maimi-3168245
Το μωρό είχε γεννηθεί πρόωρα λόγω αναπνευστικών προβλημάτων.
Baby-given-CPR-on-the-side-of-the-road-in-Maimi-3168247
 πηγές: Miami Herald,Mirror

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου