ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Ελικόπτερα ειδικών επιχειρήσεων και εξομοιωτές πτήσεων για την Αεροπορία Στρατού

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma.gr     " 

Ελικόπτερα ειδικών επιχειρήσεωνΗ Αεροπορία Στρατού θα παραλάβει σύντομα τα δύο πρώτα ελικόπτερα ειδικών επιχειρήσεων NH-90 ενώ η εκπαίδευση του προσωπικού στον τύπο έχει ολοκληρωθεί σε βαθμό άνω του 90%.
Στα πρόθυρα παραλαβής των δύο πρώτων ελικοπτέρων διαμόρφωσης ειδικών επιχειρήσεων ΝΗ-90 βρίσκεται η Αεροπορία Στρατού, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της e-Amyna. Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Μασσαλία Γαβριήλ Στυλιανού πραγματοποίησε στις 19 Φεβρουαρίου επίσκεψη στο εργοστάσιο της εταιρείας Airbus Helicopters στο Marignane, συνοδευόμενος από εκπροσώπους του Γενικού Επιτελείου Στρατού και τον Ναυτιλιακό Ακόλουθο.

Η ελληνική αντιπροσωπεία ξεναγήθηκε στη μονάδα παραγωγής και ενημερώθηκε για τη πορεία κατασκευής των ελικοπτέρων NH-90 του Ελληνικού Στρατού. Σε εγκάρδια συνομιλία του με τον Γενικό Διευθυντή της εταιρείας, ο Γενικός Πρόξενος ζήτησε την ταχύτερη παράδοση του υλικού στον Ελληνικό Στρατό και φωτογραφήθηκε μπροστά από το ετοιμοπαράδοτο ελικόπτερο EΣ849 διαμόρφωσης ειδικών επιχειρήσεων (SOH).
Υπενθυμίζεται ότι τα 4 ελικόπτερα SOH που παραλαμβάνει η ΑΣ φέρουν σύστημα FLIR πάνω από το βολβό του ρύγχους που καλύπτει την κεραία του ραντάρ καιρού ενώ το σύνολο των ελικοπτέρων εξοπλίζεται με σύστημα αυτοπροστασίας και συγκεκριμένα με δέκτη προειδοποίησης ραντάρ (RWR), σύστημα προειδοποίησης λέιζερ (LWS), σύστημα εντοπισμού εκτόξευσης βλημάτων (MILDS) και σύστημα εκτόξευσης αεροφύλλων/θερμοβολίδων.
Σε ό,τι αφορά την εκπαίδευση, μέχρι σήμερα έχει υλοποιηθεί η εκπαίδευση του προσωπικού, χειριστών και τεχνικού προσωπικού, σε ποσοστό άνω του 90% και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούλιο του 2014. Παράλληλα, ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για την υπογραφή Σύμβασης Εν Συνεχεία Υποστήριξης (FOS) για τον στόλο ελικοπτέρων ΝΗ-90.unnamed2
Tα παραπάνω έρχονται σε συνέχεια σημαντικών εξελίξεων που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα στο χώρο της Αεροπορίας Στρατού, όπως:
  • H προμήθεια 250.000 φυσιγγίων των 30mm για τα πυροβόλα M230 που φέρουν τα επιθετικά ελικόπτερα ΑΗ-64 Apache από τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα. 
  • H έγκριση από το ΚΥΣΕΑ της προμήθειας 10 ελικοπτέρων CH-47D Chinook από τα αμερικανικά αποθέματα.
  • H ανάληψη αποστολών αεροδιακομιδών (MEDEVAC) από το μοναδικό ελικόπτερο Bell-212 της ΑΣ που μέχρι πρότινος έφερε εξοπλισμό για αποστολές μεταφοράς υψηλών προσώπων (VIP).
Από τις πλέον ενθαρρυντικές εξελίξεις είναι η εκ των ενόντων κατασκευή δύο Προκεχωρημένων Εξομοιωτών Πτήσεων Δια Οργάνων (ΠΔΟ) και Αεροναυτιλίας, όπως αποκαλύπτει το Army Aviation. H λειτουργία του πρώτου Εξομοιωτή ξεκίνησε από τις αρχές του 2013 στην έδρα του 2ου Τάγματος Επισκευών Αεροπορικού Υλικού (ΤΕΑΥ) επ΄ωφελεία των πληρωμάτων του 2ου Συγκροτήματος Αεροπορίας Στρατού της Πάχης Μεγάρων ενώ από το φθινόπωρο του 2013 ξεκίνησε και η κατασκευή αντίγραφου του εξομοιωτή μας στην έδρα του 307 Τεχνικού Συγκροτήματος Υποστήριξης Αεροπορικού Υλικού (ΤΣΥΑΥ) στο Στεφανοβίκειο.
cf87cf89cf81ceafcf82-cf84ceafcf84cebbcebf4
Ο Προκεχωρημένος Εξομοιωτής παρέχει ρεαλιστικό περιβάλλον εκπαίδευσης, στο οποίο δύναται να εξομοιωθούν πτήσεις δια οργάνων σε συνθήκες IMC, αεροναυτιλιακά ταξίδια στον Ελληνικό εναέριο χώρο, πτήσεις σε συνθήκες περιορισμένης ορατότητας ή νύκτα (και σε περιβάλλον διοπτρών νυκτερινής όρασης/ΔΝΟ), καθώς και με πρόκληση ασυνήθους κατάστασης πτήσης. Ταυτόχρονα, παρέχει τη δυνατότητα παραμετροποίησης του πτητικού μοντέλου ενώ το cockpit διαθέτει πίνακες οργάνων χειριστών κλιμακούμενοι ανά τύπο ελικοπτέρου, με άλλα λόγια, προσφέρεται για την εκπαίδευση χειριστών όλων των τύπων ελικοπτέρων.
1620882_10202437622074762_421470595_n

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου