ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

«ΒΡΑΖΕΙ» Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ - ΣΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ Η ΔΥΤΙΚΗ ΡΩΣΙΑ

ΔΙΕΘΝΩΣ ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟΣ Ο ΓΙΑΝΟΥΚΟΒΙΤΣ

27/02/2014
Xιλιάδες φιλοδυτικοί διαδηλωτές εισέβαλαν στο περιφερειακό κοινοβούλιο της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας, την ώρα που ο Βλάντιμιρ Πούτιν διέταξε συναγερμό και έκτακτα στρατιωτικά γυμνάσια για την εξακρίβωση του βαθμού πολεμικής ετοιμότητας των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων σε ολόκληρη τη δυτική Ρωσία.

Οι φιλοδυτικοί διαδηλωτές στην πλειονότητά τους Τάταροι συγκρούστηκαν με τους φιλορώσους που είχαν οργανώσει αντιδιαδήλωση στη Σιμφερόπολη, την πρωτεύουσα της Κριμαίας.
Οι διαδηλωτές ήρθαν στα χέρια, εκτόξευσαν μπουκάλια οι μεν στους δε και αντάλλαξαν ύβρεις έξω από το κοινοβούλιο.
Τουλάχιστον 20 άτομα τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις, ενώ ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, πιθανότατα από καρδιακή προσβολή λόγω συμφόρησης.
Στο μεταξύ, στη διεθνή λίστα καταζητούμενων προσώπων προστέθηκε το όνομα του πρόεδρου της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς, με απόφαση των νέων ουκρανικών αρχών. Οι αρχές ανέφεραν ότι καταζητείται για «μαζικές δολοφονίες» διαδηλωτών τους οποίους πυροβολούσαν αστυνομικοί του καθεστώτος του στο Κίεβο κατά τη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.
Ακόμη, η Ουκρανία θα απευθύνει άμεσα σε διεθνείς οργανισμούς επίσημα αιτήματα βοήθειας για να εντοπίσει τραπεζικούς λογαριασμούς και περιουσιακά στοιχεία του πρώην προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς και των συνεργατών του.
Από την πλευρά τους οι δυνάμεις της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας βρίσκονται σε συναγερμό από τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης, σε εφαρμογή εντολής του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Ο Ρώσος πρόεδρος έχει διατάξει αρκετές φορές στο παρελθόν έκτακτα γυμνάσια σε διάφορα σημεία της Ρωσίας μετά την επιστροφή του στην προεδρία της χώρας το 2012, σημειώνοντας ότι οι ένοπλες δυνάμεις πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση. Όπως έγινε γνωστό, οι ασκήσεις θα διεξαχθούν σε δύο στάδια και θα ολοκληρωθούν στις 3 Μαρτίου. Στις κινήσεις αναμένεται να λάβουν μέρος και δυνάμεις οι οποίες σταθμεύουν στην κεντρική Ρωσία.
Ενημέρωση για τις ρωσικές στρατιωτικές κινήσεις δήλωσε ότι ζητεί η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, καλώντας και πάλι την Μόσχα να μην επέμβει κατά κανέναν τρόπο στις εξελίξεις στην Ουκρανία.
Οι εξελίξεις στην Ουκρανία δεν πρέπει να θεωρούνται ως ένα σενάριο Δύσης εναντίον Ανατολής, υποστήριξε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι.
Όπως είπε, το θέμα δεν είναι αν η Ουκρανία θα επιλέξει τη Ρωσία, τις ΗΠΑ ή κάποια άλλη χώρα, αλλά το δικαίωμα των Ουκρανών να πάρουν τις σωστές αποφάσεις για το μέλλον τους.

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ     "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου