ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Απόλυτη υποκρισία της Τουρκίας για τη Συριακή κρίση: «Η κρίση στη Συρία μας απειλεί όλους»

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma.gr  " 

Last updated on 
Halabi, a former tattoo artist who is now a Free Syrian Army fighter, carries his weapon as he walks along a street lined with damaged buildings at the Karm al-Jabal frontline in AleppoΟ υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας δήλωσε ότι ο συνεχιζόμενος πόλεμος στη Συρία θέτει σε κίνδυνο όλες τις χώρες καθώς επετράπη στην κυβέρνηση του Προέδρου Bashar al-Assad να συνεχίσει να διαπράττει «εγκλήματα» ενώ παράλληλα οι τζιχαντιστές από ολόκληρο τον κόσμο κατέφυγαν στην χώρα «για να τον πολεμήσουν».

Ο Ahmet Davutoglu δήλωσε προς το ειδησεογραφικό δίκτυο Reuters ότι απαιτείται μία δυνατή διεθνής στρατηγική που να περιλαμβάνει «πραγματική συνεργασία με τις υπηρεσίες πληροφοριών», σε συνδυασμό με την απόσυρση όλων των «μαχητών από χώρες του εξωτερικού» ώστε να δοθεί ένα τέλος στον πόλεμο και να βοηθηθούν εκατομμύρια Σύροι πολίτες που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από τις βίαιες συγκρούσεις.
Η κρίση αποτελεί «απειλή για όλες τις χώρες», δήλωσε σε συνέντευξή του, αναφερόμενος στην «απολυταρχική φύση της διακυβέρνησης Assad και την παρουσία ένοπλων ομάδων που διατηρούν δεσμούς με την τρομοκρατική οργάνωση al-Qaeda».
Προσέθεσε ότι η Δαμασκός επέλεξε, στην πραγματικότητα, να συγκρουστεί τόσο με τις ομάδες που συνδέονται με την al-Qaeda όσο και με πιο μετριοπαθείς ομάδες που συνδέονται με την «αντίσταση».
Η Συριακή κυβέρνηση δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα ούτε έχει απαντήσει σε παρόμοιους πρόσφατους ισχυρισμούς, τονίζοντας ότι ηγείται των διεθνών προσπαθειών καταπολέμησης της τρομοκρατίας.
Η κυβέρνηση του Πρωθυπουργού της Τουρκίας Tayyip Erdogan του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK) βρίσκεται ήδη στο μέσο μίας καταιγίδας ισχυρισμών περί σκανδάλων διαφθοράς και αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.
Η ανάμειξη της Τουρκίας στα εσωτερικά της Συρίας δεν «λείπει» από τις εσωτερικές πολιτικές αντιπαραθέσεις. Ούτε και ο ρόλος της σε έτερες χώρες που συντελέστηκε η επονομαζόμενη «Αραβική Άνοιξη». Οι εσωτερικές εντάσεις φέρνουν στην επιφάνεια έντονους φόβους ενός «μπούμερανγκ» άνευ προηγουμένου για την υποστήριξη της Άγκυρας απέναντι στους ισλαμιστές τρομοκράτες που δρουν στη Συρία.
“Το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τη Τουρκία, το πρόβλημα αφορά ολόκληρη την περιοχή” δήλωσε ο Davutoglu τη Τρίτη στο Reuters.
“Η Συρία μετατρέπεται σε έναν άμεσο κίνδυνο για όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες. Και αυτό επειδή η παρουσία αυτών των τρομοκρατικών ομάδων στηρίζεται στο κενό εξουσίας και στην απολυταρχική φύση του καθεστώτος”, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας δείχνοντας για μία ακόμη φορά το απόλυτα υποκριτικό πρόσωπο της Τουρκίας.
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου