ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


alexander the great real history
Πόσο θράσος μπορούν να έχουν κάποιοι όταν προσπαθούν να ξαναγράψουν την ιστορία;
Παγκόσμια κληρονομία για την ανθρωπότητα ο Μέγας Αλέξανδρος ο Έλλην που κάποιοι τον ξαναβάφτισαν Σλάβο, Αλβανό, Βούλγαρο, ίσως και Ρουμάνο.
Η Νέα Τάξη Πραγμάτων δεν θέλει να γνωρίζουν τα παιδιά μας την πραγματική ιστορία. Μόλις πρόσφατα διαβάσαμε στο alfavita.gr ότι..

Ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος στην ερώτηση “στα σχολικά εγχειρίδια τι σκοπεύετε να αλλάξετε;” απάντησε ως εξής “η βασική αλλαγή είναι ότι τα σχολικά εγχειρίδια, αλλά και η διδακτέα ύλη, πλέον θα δομούνται με κριτήριο τι χρειάζεται να μάθει ο μαθητής και όχι τι χρειάζεται να διδάξει ο καθηγητής για να συμπληρώσει τις ώρες του. Ιδιαίτερα τώρα που αποσυνδέσαμε την οργανικότητα από τις ώρες διδασκαλίας”
Παράλληλα σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ τα βιβλία θα αλλάξουν μέσα στα επόμενα τρία χρόνια στις τρεις τάξεις του Λυκείου.
Εκτός από το μάθημα της “πολιτειακής παιδείας” για το απαιτείται η συγγραφή νέου βιβλίου ένα ακόμη διδακτικό αντικείμενο απαιτεί φέτος νέα βιβλία: Η πληροφορική (εισαγωγή στην επιστήμη των πληροφοριών) που μπήκε φέτος στα σχολεία ως μάθημα γενικής παιδείας στη β και τη γ Λυκείου.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του ΒΗΜΑΤΟΣ στο υπουργείο παιδείας έχει συγκροτηθεί ομάδα που θα αξιολογήσει τα σχολικά εγχειρίδια και θα παραδώσει το πόρισμά της ως το τέλος Μαΐου. Το ποσό που θα χρειαστεί θα είναι περίπου δύο εκατομμύρια ευρώ και θα καλυφθεί από κοινοτικά κονδύλια. Δηλαδή όπως γίνεται κατανοητό το “πατρόν” των νέων βιβλίων έρχεται από την ΕΕ με τη γνωστή μορφή των “πληρωμένων οδηγιών”.
Δείτε τα βίντεο με την ιστορία της Μακεδονίας…
Τό θέμα αυτό έχει αναρτηθεί 31-1-2014 

 Από την ΠΗΓΗ της Ανάρτησης ΠΗΓΗ : "   http://www.votegreece.gr/   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου