ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

ΙΤΑΛΙΑ: ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΡΕΝΤΣΙ- ΝΑΠΟΛΙΤΑΝΟ

18/02/2014
Έτοιμος να χρησιμοποιήσει «όλη την ενέργεια και τον ενθουσιασμό του» δήλωσε ο Ματέο Ρέντσι, ο οποίος έλαβε χθες εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Ιταλό πρόεδρο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.

Ο γραμματέας του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ιταλίας στο Κυρηνάλιο Μέγαρο και διήρκεσε 90 λεπτά.
Μετά τη συνάντηση, ο κ. Ρέντσι πρόσθεσε ότι θα χρειαστεί ένα κάπως μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο από ό,τι πίστευε αρχικά, λίγες ημέρες πριν παρουσιάσει τον κατάλογο των υπουργών.
Ο 39χρονος δήμαρχος της Φλωρεντίας αναμένεται να αρχίσει σήμερα, Τρίτη συναντήσεις με τα κόμματα που έχουν εκφράσει τη βούληση να τον στηρίξουν μεταξύ των οποίων η Επιλογή Πολιτών, η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση και η Νέα Κεντροδεξιά.
Ο κ. Ρέντσι τόνισε ότι η κύρια προτεραιότητά του θα είναι η ενίσχυση της απασχόλησης, μαζί με τις συνταγματικές τροποποιήσεις και την μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος, που αναμένει να προωθήσει μέσα σε μερικούς μήνες.

Το χρονοδιάγραμμά του προβλέπει τη μεταρρύθμιση του εκλογικού νόμου και των πολιτικών θεσμών ως τα τέλη του Φεβρουαρίου, μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας ως τα τέλη του Μαρτίου, τη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης τον Απρίλιο και τη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος τον Μάιο.

ΠΗΓΗ : " ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου