ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Το Ισραήλ διαθέτει προϋπολογισμό δισεκατομμυρίων δολαρίων για να επιτεθεί κατά του Ιράν

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma.gr    " 

Posted: March 21, 2014 at 11:51 pm, Last Updated: March 21, 2014 at 11:42 pm
Israeli PM Netanyahu speaks at the AIPAC policy conference in WashingtonΑξιωματούχοι του Ισραηλινού στρατού αποκάλυψαν πριν από μερικές ημέρες ότι ο προϋπολογισμός του έτους 2014 περιλαμβάνει 2.9 δισεκατομμύρια δολάρια που θα διατεθούν για την επίθεση κατά του Ιράν. Αν και αυτό το γεγονός δεν μεταφράζεται απαραίτητα σε μία άμεση επέμβαση, αποδεικνύει όμως τις ξεκάθαρες προθέσεις του Ισραήλ.
Οι αξιωματούχοι των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων αναγκάστηκαν να αποκαλύψουν την συγκεκριμένη λεπτομέρεια έπειτα από πιέσεις μελών του ισραηλινού κοινοβουλίου που αναζητούσαν να μάθουν τα αίτια των ολοένα και αυξανόμενων στρατιωτικών δαπανών.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι η ρητορική της ισραηλινής κυβέρνησης επαναφέρει πολύ συχνά την πρόθεση της επίθεσης κατά του Ιράν. Πάντως, η διεξαγωγή των συνομιλιών της ομάδας P5+1 σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης φαίνεται ότι απομακρύνει αισθητά την πιθανότητα στρατιωτικής επέμβασης.
Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι η κυβέρνηση Netanyahu πιέζει ώστε να αγνοηθεί η συμφωνία P5+1 και να συνεχιστεί ο προγραμματισμός για την επίθεση κατά του Ιράν, η οποία θα πρέπει να «μπορεί να προκύψει ανά πάσα στιγμή».
Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων (σ.σ. pentapostagma.gr– IDF) Αντιστράτηγος Benny Gantz  υπερτόνισε ότι τα ισραηλινά στρατεύματα  διαθέτουν επιχειρησιακή ετοιμότητα χερσαίας επέμβασης στο Ιράν σε οποιαδήποτε δεδομένη χρονική στιγμή.
“Την προηγούμενη εβδομάδα, το Πολεμικό Ναυτικό επέστρεψε από μακρινή επιχείρηση”, δήλωσε ο Gantz, κατά τη διάρκεια συζήτησης με μαθητές λυκείου, αναφερόμενος στην αναχαίτιση ιρανικού πλοίου με φορτίο που μετέφερε οπλισμό: «Οι δυνάμεις μας βρίσκονται όπου χρειαστεί», τόνισε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων.
Η ισραηλινή κυβέρνηση διαθέτει, δίχως κοινοβουλευτικό έλεγχο, δισεκατομμύρια δολάρια για τον στόχο της επίθεσης κατά του Ιράν. Αν και οι απειλές δεν οδήγησαν σε επίθεση κατά της Τεχεράνης το 2013, η συνεχιζόμενη προετοιμασία του ισραηλινού στρατού αποδεικνύει ότι όλα κρέμονται από μια κλωστή..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου