ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Έκλεβε και κατά τους γάμους

ΠΗΓΗ : "  http://www.sigmalive.com    "


Ανέβηκαν στις είκοσι οι διαρρήξεις του ληστή εν ώρα κηδειών

Για να εντοπίσει τα θύματά του ο 48χρονος, εκτός από αγγελίες κηδειών, φέρεται να κοιτούσε και τις αγγελίες γάμων - Στις 150 χιλιάδες ευρώ ο τζίρος της παράνομης δράσης του

Η ΚΡΑΤΗΣΗ του 48χρονου ανανεώθηκε χθες από το δικαστήριο για άλλες οκτώ ημέρες


Με 20 υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών σε οικίες, με τις πλείστες να σημειώνονται την ώρα της κηδείας του ιδιοκτήτη, συνδέει πλέον η Αστυνομία τον 48χρονο Ελληνοκύπριο από τη Λευκωσία, εναντίον του οποίου εξασφάλισε χθες από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας ανανέωση του διατάγματος προσωποκράτησής του για άλλες οκτώ ημέρες. Ο ύποπτος τελεί υπό κράτηση από τις τρεις του μήνα. Αρχικά, είχε συσχετιστεί με πέντε υποθέσεις διάρρηξης και κλοπής οικίας στη Λευκωσία, οι οποίες τώρα έφθασαν τις 20, χωρίς να αποκλείεται να αυξηθούν περαιτέρω, εφόσον οι έρευνες συνεχίζονται. Τα αδικήματα φέρεται να διαπράχθηκαν μεταξύ των ημερομηνιών 12 Οκτωβρίου 2012 - 26 Φεβρουαρίου 2014 στη Λευκωσία.

Στο στόχαστρο του φερόμενου δράστη ήταν κυρίως σπίτια ηλικιωμένων αποθανόντων, με τη διάρρηξη να γίνεται την ώρα της κηδείας του ιδιοκτήτη, την οποία μάθαινε μέσω αγγελιών στις εφημερίδες. Τρεις παρόμοιες υποθέσεις είχε αναδείξει η εφημερίδα μας με διαδοχικά δημοσιεύματα. Επιπρόσθετα, ο ύποπτος φέρεται, επίσης, να έκλεβε οικίες την ώρα που ένοικοι απουσίαζαν σε γάμο.

Ο εντοπισμός του

Παραθέτοντας τα γεγονότα της υπόθεσης, ανακριτής της Αστυνομίας ανέφερε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας ότι περί ώρα 13:30, στις 12 Μαρτίου 2014, μέλη του ΤΑΕ Λευκωσίας έθεσαν υπό παρακολούθηση οικία στην οδό Κώστα Λοΐζου στο Λυκαβηττό, ιδιοκτησίας αποθανόντα, του οποίου η κηδεία διεξαγόταν εκείνη την ώρα στο κοιμητήριο Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης. Οι αστυνομικοί ενημερώθηκαν για την κηδεία μέσω της αγγελίας σε εφημερίδα, με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή, που εντόπιζε τα θύματά του ο δράστης. Περί την ώρα 14:05, ο 48χρονος θεάθηκε να εισέρχεται εντός του περιφραγμένου χώρου της οικίας, κρατώντας μιαν αθλητική τσάντα, και αφού ακούμπησε στην κύρια πόρτα, επιχείρησε να επιστρέψει στο όχημά του, το οποίο ήταν σταθμευμένο σε απόσταση 100 μέτρων από το σπίτι. Αμέσως, ανακόπηκε από τους αστυνομικούς.

Κρατούσε αποκόμματα

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην τσάντα του εντοπίστηκε ένα μικρό λιβέρι, ένα κατσαβίδι και ένα ζεύγος μάλλινα γάντια. Επίσης, εντός του αυτοκινήτου του εντοπίστηκαν ένα tablet, ένας οδικός άτλαντας της Λευκωσίας, δύο αποκόμματα εφημερίδας για κηδείες, με χειρόγραφες σημειώσεις. Οδηγήθηκε στο ΤΑΕ, όπου του λήφθηκε γραπτή κατάθεση, αποτυπώματα και δείγμα παρειακού υλικού για επιστημονικές εξετάσεις DNA. Τα αποτυπώματα στάλθηκαν αυθημερόν στο Δακτυλοσκοπικό Εργαστήριο της Υπηρεσίας Εγκληματολογικών Ερευνών στο Αρχηγείο της Αστυνομίας και μετά από προκαταρκτικές εξετάσεις που έγιναν, ο 48χρονος συνδέθηκε δακτυλοσκοπικά με τέσσερις υποθέσεις και στη συνέχεια με άλλες δεκαπέντε.

Σωρεία κλοπιμαίων σε διαμέρισμα

Σε έρευνα που έγινε στο διαμέρισμα του 48χρονου ανευρέθηκε αριθμός παλιών νομισμάτων, εφημερίδες και τηλεφωνικοί κατάλογοι, που παραλήφθηκαν για εξετάσεις. Επίσης, ανευρέθηκαν στην αποθήκη του φωτογραφικές μηχανές, κοσμήματα, στρατιωτικά παράσημα, διάφορα ασημικά, μεγάλη ποσότητα κενών κουτιών χρυσαφικών, ένα ζευγάρι κιάλια, εκκλησιαστικά σκεύη, εφημερίδες, τηλεφωνικοί κατάλογοι με σημειωμένες διευθύνσεις και αποκόμματα αγγελιών για κηδείες.

Ψάχνουν για τα υπόλοιπα κλοπιμαία

Ο ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ, αιτούμενος εκ μέρους της Αστυνομίας την ανανέωση της κράτησης του 48χρονου για άλλες οκτώ ημέρες, εξήγησε στο δικαστήριο ότι η διερεύνηση των 20 υποθέσεων βρίσκεται σε εξέλιξη και υπολείπεται μεγάλο ανακριτικό έργο. Μέχρι στιγμής λήφθηκαν 90 καταθέσεις και αναμένεται να ληφθούν άλλες 50 από το οικογενειακό, φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον του υπόπτου. Θα γίνουν, είπε ο ανακριτής, εξετάσεις προς εντοπισμό κλοπιμαίας περιουσίας, αφού από τις αναγνωρίσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα φαίνεται να λείπει τεράστιος αριθμός περιουσίας από τα κλαπέντα, η αξία της οποίας υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ. «Αναμένεται να γίνει ακόμη οικονομική έρευνα, λόγω της μεγάλης αξίας των κλαπέντων, για την οποία περιουσία ο ύποπτος δεν δίνει ικανοποιητικές εξηγήσεις», ανέφερε ο ανακριτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου