ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΚΟΜΒΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ COSCO - ZTEΠΗΓΗ : "     ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   " 
20/03/2014
Τη συμφωνία για τη χρήση του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά ως διαμετακομιστικού κέντρου για την ευρύτερη περιοχή της Νοτίου Ευρώπης υπέγραψαν η Cosco και η κινεζική εταιρείατηλεπικοινωνιών και δικτύων ZTE, παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Πρόκειται για υλοποίηση μέρους της συμφωνίας που είχε υπογραφεί στο Πεκίνο, μεταξύ της ZTE Corporation και της Ελληνικής Κυβέρνησης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του κ. Αντώνη Σαμαρά στην Κίνα, τον Μάιο του 2013.
Από την πλευρά του, ο κ. Σαμαράς τόνισε πως το λιμάνι του Πειραιά μετατρέπεται «σε πύλη εισόδου προϊόντων και παγκόσμιος κόμβος μεταφορών» και πρόσθεσε πως «είναι ένα διεθνές διαμετακομιστικό κέντρο, συνδεδεμένο πια με τις σιδηροδρομικές υποδομές της Χώρας και επομένως, με την Ανατολική και την Κεντρική Ευρώπη».
«Η συνεργασία των δυο εταιρειών βελτιώνει την ανταγωνιστικότητα της χώρας και δημιουργεί θέσεις εργασίας. Η ΖΤΕ εκμεταλλεύεται το πλαίσιο σταθερότητας που δημιουργούμε για τη χώρα», τόνισε ο πρωθυπουργός.
Ο κ. Σαμαράς εκτίμησε ότι μέχρι την ολοκλήρωση του έργου θα δημιουργηθούν περίπου 600 θέσεις εργασίας και όπως γνωστοποίησε, οι επόμενες φάσεις της επένδυσης περιλαμβάνουν την κατασκευή κέντρου επισκευών και επιστροφών για την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και την μετεξέλιξη αργότερα αυτού του κέντρου σε γραμμή συναρμολόγησης.
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, επενδύσεις σαν της ZTE συμβάλλουν καθοριστικά στην αντιμετώπιση της ανεργίας. «Για την ανεργία δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις. Το μόνο «γιατρικό» της ανεργίας είναι αναπτυξιακές τέτοιου είδους πρωτοβουλίες».
Ο αντιπρόεδρος της ZTE Zhou Jianfeng είπε ότι «η συμφωνία επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη της εταιρείας στην ελληνική οικονομία και τη δέσμευσή της να επενδύσει στην ελληνική αγορά. Αποτελεί δε μέρος μιας μακροπρόθεσμης επένδυσης, η οποία εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει σημαντικό αριθμό, περίπου 400-600, θέσεων εργασίας μέχρι την ολοκλήρωσή του, που εκτιμάται σε περίπου τρία χρόνια από σήμερα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου