ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

100 χρόνια από την τουρκική γενοκτονία στη Θράκη

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma    " 

Posted: April 10, 2014 at 11:00 am, Last Updated: April 10, 2014 at 1:39 am
100 χρόνια από την τουρκική γενοκτονία στη ΘράκηΕκατό χρόνια πριν, οι πρόγονοί μας αναγκάστηκαν να υπομείνουν το πρώτο ολοκαύτωμα του 20ου αιώνα μαζί με τους Αρμένιους και Ασσύριους της Οθωμανικής Επικράτειας. 
Ενορχηστρωμένη από τον Otto Liman Von Sanders και την τζιχαντιστική Οθωμανική Αυτοκρατορία, η Ελληνική Γενοκτονία είδε την εξόντωση των Θρακιωτών, Βιθυνών, Ιώνων, Καππαδόκων και Ποντίων. Η 6η Απριλίου, ή όπως αναφέρθηκε το 1914, “Μαύρο Πάσχα” τιμά τη μνήμη των εκτοπισμών και των σφαγών που ξεκίνησαν στη Θράκη και αργότερα εξαπλώθηκαν στη Μικρά Ασία και τον Πόντο. 
Αυτή η ξεχασμένη περίοδος της Ελληνικής Γενοκτονίας ονομάζεται από τους Θρακιώτες “Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού”. 
Σήμερα, θυμόμαστε και τιμούμε τη μνήμη όχι μόνο της Γενοκτονίας του Θρακικού Ελληνισμού αλλά και την αρχή της Ελληνικής Γενοκτονίας από τους Οθωμανούς στο σύνολό της. 
Τιμούμε τα θύματα από όλες τις περιοχές, τους πάνω από 1.4 εκατομμύριο άνδρες, γυναίκες και παιδιά οι οποίοι εξοντώθηκαν βάναυσα από τα χέρια Νεαρών Τούρκων. 
Αυτή τη μέρα μνήμης τιμούμε όλους όσους σφαγιάστηκαν στη Ραιδεστό, στην Ανδριανούπολη και σε όλη τη Θράκη και καλούμε τις Θρακικές Οργανώσεις από όλο τον κόσμο να ενωθούν και να ξεκινήσουν μια συντονισμένη προσπάθεια να αναγκάσουν όλες τις χώρες της G20 να αναγνωρίσoυν πλήρως την 6η Απριλίου με τον ίδιο σεβασμό όπως την 19η Μαΐου.
Δε θα συγχωρήσουμε ποτέ…
Δε θα ξεχάσουμε ποτέ…
Πορεία φυγής με βοϊδάμαξες από τον θάνατο που έσπερναν οι Τούρκοι
Πορεία φυγής με βοϊδάμαξες από τον θάνατο που έσπερναν οι Τούρκοι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου