ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Εκστρατεία κατά του άγχους

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

09/04/2014
Δράσεις για την καταπολέμηση του άγχους που υπάρχει στους εργασιακούς χώρους σχεδιάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Έπειτα από έρευνες που δείχνουν ότι το άγχος ευθύνεται για πάνω από τις μισές ημέρες εργασίας που χάνονται, ο Επίτροπος που είναι αρμόδιος για θέματα Απασχόλησης Λάσλο Άντορ, εγκαινίασε μια εκστρατεία που έχει στόχο την αντιμετώπιση του ζητήματος αυτού με τον ίδιο τρόπο όπως οποιονδήποτε άλλον κίνδυνο στον χώρο εργασίας.
«Το άγχος είναι το δεύτερο πιο συχνά αναφερόμενο πρόβλημα υγείας που σχετίζεται με την εργασία», τόνισε ο Άντορ και πρόσθεσε ότι οι εργαζόμενοι που υποφέρουν από άγχος δυσκολεύονται περισσότερο να συγκεντρωθούν, κάνουν περισσότερα λάθη και υφίστανται με μεγαλύτερη συχνότητα ατυχήματα στον χώρο εργασίας.
Σύμφωνα με τον ίδιο αυτό οδηγεί σε σωματικά προβλήματα, όπως η καρδιοπάθεια, αλλά έχει και έναν οικονομικό αντίκτυπο στις εταιρείες, καθώς αυξάνονται οι συχνές απουσίες από την εργασία και μειώνεται η παραγωγικότητα, πρόσθεσε.
Η εκστρατεία για έναν υγιή χώρο εργασίας θα διεξαχθεί για δύο χρόνια και θα ασχοληθεί με μεθόδους μείωσης του άγχους σε συνεργασία με εκατοντάδες οργανώσεις και συνδικάτα σε περισσότερες από 30 ευρωπαϊκές χώρες.

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ    " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου