ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

H Ιαπωνία άρχισε τις απειλές…

ΠΗΓΗ : "    pentapostagma    " 

Posted: April 6, 2014 at 9:00 pm
Japan's Defence Minister Onodera reviews troops from the Japanese Ground Self-Defense Force 1st Airborne Brigade during an annual new year military exercise in FunabashiΗ Ιαπωνία θα καταρρίπτει τους πυραύλους της Βόρειας Κορέας
Οι εντάσεις στην Ασία κλιμακώνονται συνεχώς, καθώς η Ιαπωνία έδωσε πλέον εντολή σε αντιτορπιλικό της στην Θάλασσα της Ιαπωνίας να καταρρίψει οποιοδήποτε πύραυλο εκτοξεύσει η Βόρεια Κορέα τις επερχόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Η εντολή αυτή ακολουθεί την εκτόξευση από την Pyongyang ενός βαλλιστικού πυραύλου μέσου βεληνεκούς τύπου Rodong πάνω από τη Θάλασσα της Ιαπωνίας.
Ο Υπουργός Αμύνης της Ιαπωνίας Itsunori Onodera εξέδωσε την ανωτέρω εντολή την Πέμπτη, αλλά δεν προχώρησε στη δημοσιοποίησή της ώστε να αποφύγει τις «εντάσεις» στο πλαίσιο των νέων διμερών συνομιλιών μεταξύ Tokyo και Pyongyang, που αποτελούν τις πρώτες συνομιλίες μεταξύ των δύο μερών εδώ και τουλάχιστον ένα έτος.
“Ο υπουργός Αμύνης καθόρισε το χρονοδιάγραμμα δράσης από την 3ηΑπριλίου έως την 25η Απριλίου ώστε να προετοιμάσει το έδαφος για οποιεσδήποτε επιπλέον εκτοξεύσεις πυραύλων (από τη Βόρειο Κορέα)”, δήλωσε η κυβερνητική πηγή.
Οι συνομιλίες που διεξήχθησαν αυτήν την εβδομάδα στο Πεκίνο μεταξύ Βόρειας Κορέας και Ιαπωνίας δεν κατέληξαν σε κάποια συμφωνία, αν και οδήγησαν στη συμφωνία των δύο πλευρών για νέες διμερείς συναντήσεις.
Η εκτόξευση του πυραύλου τύπου Rodong συνέπεσε χρονικά με την συνάντηση που διεξήχθη στην Χάγη μεταξύ του Προέδρου των Η.Π.Α Barack Obama και των ηγετών της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας. Εν συνεχεία, ακολούθησε μία σειρά από νέες εκτοξεύσεις πυραύλων μικρού βεληνεκούς από την Pyongyang.
Ο πύραυλος που εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα κατέληξε στη Θάλασσα έπειτα από πτήση 650 χιλιομέτρων (σ.σ. pentapostagma.gr – ή 400 μιλίων), μην προσεγγίζοντας το μέγιστο βεληνεκές του που υπολογίζεται σε περίπου 1.300 χιλιόμετρα.
Τα Ιαπωνικά αντιτορπιλικά τύπου Aegis – που βρίσκονται στη Θάλασσα της Ιαπωνίας – είναι εξοπλισμένα με εξελιγμένα συστήματα radar που έχουν την ικανότητα να εντοπίζουν πολλαπλούς στόχους και να φέρουν πυραύλους σχεδιασμένους να καταρρίπτουν μακρινούς στόχους-απειλές.
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου